Pellanet

Λουτρά Πόζαρ: Κέντρο Πολιτιστικής Εμπειρίας και Εκπαίδευσης – Συνεργασία με το Charles Darwin University

Τα Λουτρά Πόζαρ είχαν την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσουν για ακόμη μία χρονιά μέρος του Θερινού Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Charles Darwin University της Αυστραλίας, στο πλαίσιο της μακροχρόνιας συνεργασίας που ξεκίνησε το 2009, μεταξύ του Πανεπιστημίου και του Δήμου Αλμωπίας.

Ο Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι και η Διοίκηση της Λουτρόπολης καλωσόρισαν τα μέλη του προγράμματος στην περιοχή των Λουτρών, θέτοντας νέους στόχους οι οποίοι θα ενδυναμώσουν τις σχέσεις του τόπου μας με την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου και θα συμβάλουν στην ανάδειξη του πολιτισμού και της ιστορίας της Αλμωπίας.

Η επίσκεψη των φοιτητών στα Λουτρά Πόζαρ δεν αποτέλεσε απλώς μία εκπαιδευτική στάση, αλλά μια ουσιαστική βιωματική εμπειρία, όπου η φυσική ομορφιά  και η πολιτιστική αξία του τόπου συνδυάστηκαν σε ένα ζωντανό «εργαστήριο» έρευνας και γνώσης.

Σημαντικό σημείο της συνάντησης, αποτέλεσε η ανακοίνωση του Δημάρχου Αλμωπίας, Νίκου Παρούτογλου, ο οποίος έκανε γνωστή την πρόθεση της διοίκησης να διοργανώσει ειδική ημερίδα με θέμα «Ο Ελληνισμός της Διασποράς» τον Ιούλιο του 2026 στην Αριδαία.

Ο υπεύθυνος καθηγητής του προγράμματος, κ. Γιώργος Φράζης, σημείωσε:

«Δεσμευόμαστε να επιστρέψουμε με μεγαλύτερη ομάδα και να αναδείξουμε, μέσα από έρευνα μας, τον πολιτισμό, την ιστορία, την περιοχή της Αλμωπίας, τα Λουτρά Πόζαρ και την Περιφέρεια».

Η συνέχεια αυτής της συνεργασίας ενισχύεται σημαντικά με την πολύτιμη συμβολή της ομογένειας. Ο Στράτος Πούλου, πρώην πρόεδρος του Μακεδονικού Συλλόγου Darwin, και η Αγγελική Πούλου, με καταγωγή από την Πιπεριά Αλμωπίας, υπήρξαν βασικοί πυλώνες για τη θεμελίωση αυτής της γέφυρας, του Ελληνισμού της Διασποράς με το Δήμο Αλμωπίας.

Η συμβολή των Λουτρών στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα υπογραμμίζει τον ρόλο τους ως σημείο αναφοράς για την ανάδειξη της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της Αλμωπίας, συμβάλλοντας ενεργά στην εξωστρέφεια και τη διασύνδεση με τη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα.

Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουλίου, 2025


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:47 - Ένταξη του Έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Σκύδρας»

15:08 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πέλλας κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης

15:04 - Η Έδεσσα επενδύει στην αγροβιοποικιλότητα και τον βιώσιμο τουρισμό

14:57 - Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης – Θεσσαλονίκης

14:37 - 4η συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης του έργου “DeepTechValleys” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

14:32 - Με θετικό πρόσημο έκλεισε το διήμερο για την ομάδα βόλει ΠΑΣ  Ίκαρος Έδεσσας, σημειώνοντας δύο σημαντικές νίκες στις τρεις αναμετρήσεις.

14:29 - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 2026

13:35 - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

17:55 - Δήμος Έδεσσας Άθληση για Όλους

12:51 - Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας