Pellanet

Με υψηλή συμμετοχή η συνεδρίαση του χειμερινού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

  

Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά: «Ένωση δυνάμεων και ετοιμότητα για άμεση επέμβαση στις περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών το κλειδί για την αποτελεσματικότητα του τοπικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας»

 

 

Λίγες μόνο ημέρες μετά από την πραγματοποίηση της έκτακτης συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας και στον απόηχο των έκτακτων φαινομένων που έπληξαν την Πέλλα, πραγματοποιήθηκε η χειμερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας. Ο συντονισμός της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε από την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κα. Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στον απολογισμό των δράσεων πολιτικής προστασίας των τελευταίων μηνών και στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση έκτακτων φαινομένων κατά την χειμερινή περίοδο.

 

Η κα. Αηδονά αναφέρθηκε στην επιτυχή υλοποίηση των δράσεων πολιτικής προστασίας, τόσο κατά την περσινή χειμερινή περίοδο, με ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες, όσο και την θερινή, κατά την οποία υπήρξε μόνο μία σημαντική πυρκαγιά στο πεδίο βολής του Δήμου Σκύδρας. Η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε άμεσα, με τη συνδρομή της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η οποία επιχείρησε από αέρος με ελικόπτερο και αεροπλάνα και επίγεια τμήματα.

 

Η κα. Αηδονά δεν παρέλειψε να συγχαρεί και να ευχαριστήσει τους επικεφαλής και όλα τα στελέχη του τοπικού και περιφερειακού μηχανισμού πολιτικής προστασίας που συμμετέχουν πάντοτε με υπευθυνότητα και ιδιαίτερο ζήλο στις δράσεις πολιτικής προστασίας, πρόληψης και αντιμετώπισης των καταστροφών. Για την αντιμετώπιση του τελευταίου κύματος κακοκαιρίας απαιτήθηκε ο συντονισμός πολλών διαφορετικών φορέων, καθώς και ιδιωτικών μέσων, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί σε μικρό χρονικό διάστημα η ασφαλής μετακίνηση των οχημάτων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο και να αποφευχθεί ο κίνδυνος πλημμυρών.

 

Ακολούθησαν τοποθετήσεις και αναλυτική παρουσίαση του επιχειρησιακού σχεδιασμού όλων των φορέων που συμμετέχουν στον τοπικό μηχανισμό πολιτικής προστασίας καθώς, επίσης, και επισημάνσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας του. Ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος πολιτικής προστασίας κ. Πέτρος Ζέρζης τόνισε ότι, κατά την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, οι υπηρεσίες πραγματοποιούν μόνο σωστικές εργασίες, ενώ οι εργασίες αποκατάστασης των δημοσίων υποδομών υλοποιούνται μέσα από τον τακτικό προγραμματισμό τεχνικών έργων των φορέων.

 

Στη συνεδρίαση, εκτός από την κα. Αηδονά και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Πέτρο Ζέρζη, παραβρέθηκαν επίσης: ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Ανδρίτσος, οι Αντιδήμαρχοι Αλμωπίας κ. Στέφανος Αβραμίκας, Σκύδρας κ. Θέμης Κρητίδης και Έδεσσας κ. Μιχάλης Σαμλίδης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιαννιτσών κ. Κωνσταντίνος Τσάκαλος και ο Διοικητής Πυροσβεστικής Έδεσσας κ. Ζώης Γιώτης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Πέλλας κ. Δημήτριος Γεωργίτσας, η εκπρόσωπος της 38ης Μ/Κ Ταξιαρχίας που συνδράμει στην πολιτική προστασία της περιοχής Πέλλας κα. Αικατερίνη Πέτκου, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Πέλλας κ. Χρήστος Μπιμπίτσος και ο Προϊστάμενος Έργων Δομών Περιβάλλοντος κ. Χρήστος Οικονόμου, το στέλεχος της Α.Δ.Π.Π. ΠΚΜ κα Μαρία Καραμήτρου, το στέλεχος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κα. Ελισάβετ Τσιβούλα, τα στελέχη της Διεύθυνσης Δασών Πέλλας κκ. Ζαχαρίας Παπαδόπουλος και Δελής Αθανάσιος, οι Προϊστάμενοι Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Αλμωπίας κ. Γιώργος Ιατρίδης, Πέλλας κα. Ζωή Ιωαννίδου και Σκύδρας κ. Αθανάσιος Λιάμπας, ο κ. Δημήτριος Γιάντσης από την ΔΕΔΔΗΕ και ο κ. Γιάννης Κρουσταλλακίδης από την ΔΕΗ/ΥΗΣ Άγρα, τα μέλη της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Έδεσσας κκ. Αντώνης Κουκουράβας και Κώστας Γιαβανίδης, το στέλεχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας κ. Μίλτος Μπενάκης, στελέχη των υπηρεσιών και άλλοι εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων, καθώς και πολίτες με ενδιαφέρον στα θέματα της πολιτικής προστασίας.

Δημοσιεύτηκε στις 2 Δεκεμβρίου, 2017


Σχόλια


pellanet facebook