Pellanet

Μένεις Θεσσαλονίκη; 8+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα

Η πόλη μας, η Θεσσαλονίκη, δεν μας αφήνει ούτε αυτή την εβδομάδα σε ησυχία μιας και για ακόμα μία φορά οι επιλογές για έξοδο και ψυχαγωγία, αλλά με την ουσιαστική έννοια, είναι πολλές. Καλά νόμιζες ότι θα σε άφηνα χωρίς προτάσεις ; Είναι δυνατόν; Με ξέρεις καλά πια, διπολικός είμαι, λίγο στα χαμένα είμαι, αλλά το να σε ενημερώσω για τις εξόδους σου δεν το αναβάλλω ποτέ. Οπότε, ξέχνα αυτόματα οποιοδήποτε σενάριο είχες κάνει που περιελάμβανε κουβέρτες, τηλεκοντρόλ και ζεστό τσάι!

Τι εννοείς δεν υπάρχουν πολλά λεφτά αυτή την εβδομάδα και ποιος σου είπε, ότι αυτά που προτείνω είναι πολυέξοδα! Έλα, δεν έχεις πια καμία δικαιολογία, σήκω τώρα αμέσως από τον καναπέ που έχει κάνει κούρμπα από την χρήση και βγες έξω για να περάσεις καλά! Γιατί παιδιά χειμώνας είναι αυτός άμα δεν βγούμε και λίγο δεν περνάει! Αυτά! (Πως βάζω και το κοινωνικό μήνυμα στο τέλος πάντα, πραγματικά με θαυμάζω!):

1. Ταινία «Success Story»: Η ταινία (διάρκειας 110 λεπτών) είναι μία κομεντί ελληνικής παραγωγής με σκηνοθέτη τον γνωστό σε όλους μας Νίκο Περάκη. Ο ψυχίατρος και συγγραφέας Παναγής Πάνδωρας συναντά στα εγκαίνια του πολιτιστικού τους κέντρου, τη νεαρή, όμορφη και φιλόδοξη απόφοιτο της σχολής του εθνικού, Τζωρτζίνα Τζελέπη. Με απαρχή την γνωριμία αυτή ξεκινάει ένας έρωτας ανορθόδοξος, κόντρα στα προγνωστικά, ο οποίος φέρνει σε σύγκρουση δύο ασύμβατους έως τότε κόσμους. Όταν, ο αρχικός ερωτικός ενθουσιασμός αρχίζει να ξεθυμαίνει και οι δύο πρωταγωνιστές αποκαλύπτονται ολοκληρωτικά, τότε οι πρώτες ρωγμές της ιδεατής και επίπλαστης αυτής σχέσης αρχίζουν να διαφαίνονται. Η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται στις 2 Νοεμβρίου του 2017.

2. Ταινία «Τι συνέβη στη Δευτέρα»: Η ταινία (διάρκειας 123 λεπτών) είναι μια ιδιαίτερη και με πρωτότυπο σενάριο αμερικανική ταινία επιστημονικής φαντασίας. Το 2073, ο υπερπληθυσμός και η πείνα έχουν αναγκάσει τις κυβερνήσεις να λάβουν δραστικά μέτρα για την αντιμετώπισή τους, υποχρεώνοντας τις οικογένειες να κάνουν μόνο ένα παιδί. Επτά πανομοιότυπες αδελφές ζουν μία κρυφή ζωή, διαρκώς καταζητούμενες από το Τμήμα Κατανομής Παιδιών, υιοθετώντας όλες από μία κοινή ταυτότητα, αυτήν της Κάρεν Σέτμαν. Μεγαλωμένες και εκπαιδευμένες από τον παππού τους, ο οποίος τους έδωσε τα ονόματά: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή κάθε μέρα δίνουν τον δικό τους αγώνα για επιβίωση. Έτσι κάθε κοπέλα μπορεί να βγει στον έξω κόσμο μόνο μία φορά την εβδομάδα, χρησιμοποιώντας την κοινή τους ταυτότητα. Τα πάντα, ωστόσο θα ανατραπούν, όταν μια μέρα η Δευτέρα δεν θα γυρίσει σπίτι. Μήπως όλες βρίσκονται σε κίνδυνο; Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες έγινε στις 2 Νοεμβρίου 2017.

3. Ταινία «Έγκλημα στο ΟΡΙΑΝ ΕΞΠΡΕΣ»: Η ταινία (διάρκειας 114 λεπτών) είναι μία περιπέτεια μυστηρίου βασισμένη στο ομώνυμο μπεστ σελλερ της θρυλικής Agatha Kristy. Μία ιστορία που ξεκινάει ως ένα πολυτελές ταξίδι με τρένο στην Ευρώπη, εξελίσσεται γρήγορα σε ένα από τα πιο κομψά, αγωνιώδη και συναρπαστικά μυστήρια που έχουν ειπωθεί ποτέ. H ταινία αφηγείται την ιστορία δεκατριών άγνωστων ανθρώπων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ένα τρένο, όπου όλοι είναι ύποπτοι. Ένας άντρας πρέπει να αγωνιστεί ενάντια στον χρόνο, πριν προλάβει ο δολοφόνος να χτυπήσει ξανά. Είναι όλοι αθώοι ή μήπως ένοχοι; Η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται στην Ελλάδα στις 9 Νοεμβρίου 2017.

4. Παράσταση «Σχεδόν Σαράντα» στο θέατρο Αθήναιον: Ο Γιώργος Χατζηπαύλου κλείνει τα σαράντα και πραγματοποιεί έναν τελευταίο κύκλο παραστάσεων σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο με την τρίτη του σόλο παράσταση. Ο Γιώργος Χατζηπαύλου επιστρέφει στην πόλη της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας την τελική εκδοχή μιας παράστασης που αναλύει όλα τα στάδια στη ζωή ενός άντρα από την εφηβεία μέχρι και τα γηρατειά. Φυσικά από την παράσταση δεν θα λείψουν και στηλιτευτικά-σατιρικά σχόλια για την υπάρχουσα κοινωνικοοικονομική κατάσταση! (Διεύθυνση: θέατρο Αθήναιον, Μέρες: 4 Νοεμβρίου (21:30), 5 Νοεμβρίου (20:00), 11 Νοεμβρίου (21:30), 12 Νοεμβρίου (20:00), Εισιτήρια: 8€ Προπώληση 10€ Ταμείο, Προπώληση: Ταμεία Θεάτρου ΑΘΗΝΑΙΟΝ (τις ημέρες των παραστάσεων) και στα καταστήματα PUBLIC).

5. Παράσταση «Η συνέντευξη» στο θέατρο Αθήναιον: Η Ομάδα Θεάτρου Partisans παρουσιάζει τη "Συνέντευξη", σε σκηνοθεσία Σοφίας Φυτιάνου. Πέντε υποψήφιοι για τη θέση του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας χορήγησης δανείων στην Τράπεζα Μακεδονίας, συμμετέχουν σε μία ομαδική συνέντευξη. Όσο οι δοκιμασίες που εμπεριέχονται στη συνέντευξη κλιμακώνονται, οι υποψήφιοι καλούνται να φέρουν τον εαυτό τους στα άκρα, προκειμένου να κατακτήσουν την πολυπόθητη θέση. Οι ανατροπές είναι συνεχείς και δεν υπάρχει χώρος για ευγενή άμιλλα σε αυτόν τον αγώνα. Ποιος θα είναι αυτός που θα καταφέρει να επικρατήσει; Μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος για την προσωπική του ανέλιξη; (Διεύθυνση: θέατρο Αθήναιον, από 3 έως 12 Νοεμβρίου 2017, Μέρες: Κυριακή (20:00), Παρασκευή (21:00), Σάββατο (21:00), Εισιτήρια: 10€ κανονικό 7€ φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων 5€ ομαδικό, Δωρεάν για ΑμεΑ, Προπώληση: Στο ταμείο του Θεάτρου Αθήναιον (ημέρες και ώρες παραστάσεων).

6. Παράσταση «Μια αλλιώτικη ανθρώπινη φωνή» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Πρόκειται για μία ιδιόμορφη μουσικό-θεατρική σύνθεση βασισμένη στην Ανθρώπινη Φωνή του Francis Poulenc και στην Ανθρώπινη Φωνή του Jean Cocteau. Η ιδιομορφία της στηρίζεται στο ότι για πρώτη φορά ενώνεται η όπερα με το θεατρικό έργο. Δύο γυναίκες σε ένα πρόσωπο κι ένας πιανίστας, προσεγγίζουν το θέμα με τρόπο ρεαλιστικό αλλά και μεταφυσικό. Η σοπράνο Μαρία Κόκκα, η ηρωίδα της ιστορίας, ερμηνεύει λυρικά το βασικό πρόσωπο, ενώ η ηθοποιός Μάγδα Μαυρογιάννη εκφράζει τη σκέψη της και τη συνείδησή της. Ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας συνοδεύει και επεμβαίνει στο δρώμενο. Η ιστορία εκφράζει το λεπτομερώς και μελωδικά το μεγαλείο της αγάπης, αλλά και τον φόβο και την απώλεια ενός ανεκπλήρωτου χαμένου έρωτα. (Διεύθυνση: 25ης Μαρτίου και Παραλία, Τηλέφωνο: 2310 895800, Μέρα: 6 Νοεμβρίου 2017, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: 10€, 5€ (μειωμένο), Σημεία προπώλησης: στο Μέγαρο Μουσικής και στην πλατεία Αριστοτέλους).

7. 1ο φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Το 1ο Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής του Μ.Μ.Θ. δανείζεται τον τίτλο του από τη συλλογή έργων του Γάλλου συνθέτη François Couperin, Les Goûts Réunis. Ο τίτλος μπορεί να μεταφραστεί στα ελληνικά ως "τα ενωμένα ύφη" ή αλλιώς "τα ενωμένα γούστα" και αντανακλά το ανοιχτό πνεύμα όχι μόνο του συνθέτη, αλλά και της εποχής του, την αξιοθαύμαστη ανταλλαγή ιδεών, καθώς και τις αμοιβαίες επιρροές και αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στα διαφορετικά στυλ μουσικής στην Ευρώπη του Μπαρόκ. Το Φεστιβάλ Les Goûts Réunis φιλοδοξεί να δώσει στο κοινό της Θεσσαλονίκης μια γεύση από την απίστευτη ποικιλία και διαφορετικότητα, που χαρακτηρίζουν την Μπαρόκ μουσική και εποχή, με την ιδιαίτερη αισθητική, τις έντονες αντιθέσεις και τα έντονα συναισθήματα. (Διεύθυνση: 25ης Μαρτίου και Παραλία, Τηλέφωνο: 2310 895800, Μέρες: 4 Νοεμβρίου (21:00) 10 Νοεμβρίου (21:00) 11 Νοεμβρίου (21:00), Εισιτήρια: 12€, 8€ (μειωμένο) Ενιαίο εισιτήριο Φεστιβάλ: 32€, 24€ (μειωμένο), Σημεία προπώλησης: στο Μέγαρο Μουσικής, στην πλατεία Αριστοτέλους και ηλεκτρονικά στο www.ticketservices.gr).

8. «Σχεδία» live στο WE: Η Πέμπτη 9 Νοεμβρίου είναι η μέρα που η Θεσσαλονίκη θα επιβιβαστεί σε μια μουσική σχεδία. Είναι η μέρα, που θα πραγματοποιηθεί η συναυλία του περιοδικού δρόμου, "Σχεδία" στον πολυχώρο WE. Ο Γιάννης Αγγελάκας, οι Baildsa, η Διώνη, το Θρακόμελο, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης και οι Άιντε Ψιλά Ψιλά, οι One Drop Forward και οι Paranaue θα ενώσουν τις φωνές τους με τους φίλους του ελληνικού περιοδικού σε μια συναυλία με σκοπό την κινητοποίηση για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, αποκλεισμούς, μισαλλοδοξίες, και φυσικά φτώχεια. (Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου και Γρηγορίου Λαμπράκη, Τηλέφωνο: 2310284700, Μέρα: 9 Νοεμβρίου 2017, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: 8€, Σημεία προπώλησης: Viva.gr Stereodisc Record Shop Σάρωθρον Rover Bar Musicland Records Πολυχώρος WE).

9. Greek Diaspora Festival στο Ολύμπιον στις 10 Νοεμβρίου 2017: Το Φεστιβάλ διοργανώνει μια ανοιχτή συζήτηση με θέμα την εναλλακτική διανομή των ελληνικών ταινιών μέσω των Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου και των πανεπιστημίων στην Αμερική και στην Αυστραλία. Κεντρικοί ομιλητές είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου του κινηματογράφου: Βασίλης Λουλές (σκηνοθέτης), Jimmy DeMetro (Διευθυντής Ελληνικού Φεστιβάλ Νέας Υόρκης), Αριστοτέλης Κατωπόδης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής Ελληνικού Φεστιβάλ Λος Άντζελες), Κυβέλη Σορτ (Συνδιευθύντρια Ελληνικού Φεστιβάλ Σαν Φρανσίσκο), Νία Καρτέρη (Πρόεδρος Ελληνικού Φεστιβάλ Σύδνεϋ), Λίζα Λινάρδου (Προώθηση και Φεστιβάλ Hellas Film – Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου). Η συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί θα είναι στα Ελληνικά. (Διεύθυνση: Αριστοτέλους 10, Μέρα: 10 Νοεμβρίου 2017, Ώρα: 11 πμ, Αίθουσα: Παύλος Ζάννας).

Πηγη:seleo.gr

Δημοσιεύτηκε στις 6 Νοεμβρίου, 2017


Σχόλια


pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:19 - Συνελήφθη ένα άτομο στην Πιερία για κλοπή από λουόμενο

11:38 - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ «Εγώ δεν είμαι υποψήφιος για να φέρω στο ΠΑΣΟΚ μία από τα ίδια»

11:35 - Είδη ατομικής προστασίας από το Δήμο Πέλλας στους εθελοντές πυροσβέστες της Π.Υ. Γιαννιτσών

11:33 - «Κάθε βράδυ θα σε περιμένω» Υπέροχη μουσική βραδιά από την χορωδία του ΦΣΕ για τον Σύλλογο Καρκινοπαθών

11:30 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Υπό έλεγχο τέθηκε η εστία φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή του Καταφυγίου Κορομηλιάς από εναέρια πτητικά μέσα και δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

11:26 - Σε κλίμα συγκίνησης στα Γιαννιτσά οι εκδηλώσεις της «μαύρης» επετείου της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

11:23 - Να συνθέσουμε. Να εμπνεύσουμε. Να νικήσουμε! Γράφει ο Μιχάλης Κατρίνης, υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

17:33 - Θ. Τζάκρη – Ερώτηση στη Βουλή για τις σοβαρές ελλείψεις στα Παιδιατρικά Τμήματα των δυο νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών

17:31 - Συνελήφθη ένα άτομο στην Πιερία για κατοχή ναρκωτικών

17:30 - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : ‘’ Η εξωτερική και αμυντική πολιτική της χώρας δεν είναι οικογενειακή υπόθεση. Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις για την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία.’’