Pellanet

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Τ.Ε.Δ.Κ.

ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΟΥΦΕΓΓΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Η γνώση του παρελθόντος, η διατήρηση κι ο σεβασμός της ιστορικής μας μνήμης, νουθετούν και καθοδηγούν το παρόν που με τη σειρά του φωτίζει και προδιαγράφει το μέλλον μας.
Οι επετειακές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου 1940 που πραγματοποιούμε κάθε χρονιά αυτούς ακριβώς τους σκοπούς εξυπηρετούν. Αποτελούν τρανή μαρτυρία κι απόδειξη της απόδοσης τιμήw κι ευγνωμοσύνης προς τους αγωνιστές της εποποιίας του '40. Μας κάνουν να νοιώθουμε και να αισθανόμαστε υπερήφανοι για τους ηρωικούς προγόνους μας. Ταυτόχρονα, όμως, μας καθιστούν υπεύθυνους και υπόλογους για τη συνέχιση μιας ανάλογης πορείας προσαρμοσμένης, βεβαίως, στις σύγχρονες συνθήκες.
Αναβιώνουμε τα γεγονότα εκείνης της ζοφερής εποχής, που εξαιτίας της αλαζονείας και της μωροφιλοδοξίας κάποιων εξοντώθηκαν εκατομμύρια ανθρώπινων ψυχών, όχι για να διχάσουμε, ή να προσβάλλουμε και να προκαλέσουμε λαούς και πολίτες. Αλλά για να καταδικάσουμε απάνθρωπες, βέβηλες, άνομες, τυραννικές συμπεριφορές και παράλληλα για ν' αναδείξουμε τις εθνικές και κοινωνικές προτεραιότητες της χώρας μας που είναι το ειρηνικό έργο, ο εποικοδομητικός διάλογος, η προστασία και η διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας, η ενδυνάμωση των πολιτιστικών αξιών και συνεργασιών των λαών και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Το «ΟΧΙ» του '40 αποτελεί ένα κορυφαίο γεγονός της νεότερης ιστορίας του ελληνικού έθνους που ξεδιπλώνει και φανερώνει το μεγαλείο του λαού μας, την ακλόνητη πίστη του και την αδάμαστη θέλησή του για μια πατρίδα ελεύθερη, δημιουργική, αγέρωχη κι ακατάλυτη.
Ο ηρωικός αγώνας του '40 αγκαλιάζει και ταυτίζεται με τον αγώνα κάθε ανθρώπου, κάθε λαού, κάθε χώρας που διεκδικεί και προστατεύει τα δίκαιά του.
Επιβεβαιώνουμε, λοιπόν, και διακηρύσσουμε τη σταθερή μας θέση κι αρχή ότι με ομόνοια κι ομοψυχία θ' αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά όσους απροκάλυπτα ή συγκαλυμμένα επιβουλεύονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας υπόσταση κι ότι θα συνεχίσουμε αταλάντευτα ν' αγωνιζόμαστε πάντοτε για τις πανανθρώπινες και οικουμενικές αξίες της ειρήνης, της συναδέλφωσης, της αλληλεγγύης, της προόδου, και της ευημερίας όλων των λαών του κόσμου.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. Τ.Ε.Δ.Κ.
Σταύρος Τουφεγγόπουλος
Δήμαρχος Εξαπλατάνου

Δημοσιεύτηκε στις 22 Οκτωβρίου, 2009


Σχόλια


ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες για την άμεση απομάκρυνση του
αγροτικού εξοπλισμού τους που βρίσκεται εντός των γεωτεμαχίων ιδιοκτησίας
Δ.ΥΠ.Α. (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) επί της οδού Σαλαμίνος του
οικισμού Κρύας Βρύσης Πέλλας, προκειμένου η Υπηρεσία να προβεί στον
απρόσκοπτο καθαρισμό και αποψίλωσή τους.