Pellanet

Μήνυμα της Δημάρχου Σκύδρας για την ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας

Τη συμβολή των πολιτών και των τοπικών αρχών στη βελτίωση των κυκλοφοριακών καταστάσεων και μετακινήσεων και γενικότερα στην αναβάθμιση των αστικών συνθηκών για καλύτερη ποιότητα ζωής αναδεικνύει και φέτος η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας – Μετακίνησης 2014 ( European Mobility Week ).
Ξεκινάει δε από την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου κι ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου με την πρωτοπόρα, ενεργό παρουσία και συμμετοχή του Δήμου μας, του Δήμου Σκύδρας.
Μέχρι στιγμής, 1.665 πόλεις και φορείς λαμβάνουν μέρος σε παγκόσμιο επίπεδο καταμαρτυρώντας τη σημασία , τη σπουδαιότητα και την αναγνωρισιμότητα ενός θεσμού που έχει πλέον ξεπεράσει τα ευρωπαϊκά δεδομένα κι έχει καταστεί οικουμενικός .
O θεσμός αυτός αποτελεί μετεξέλιξη της ευρωπαΐκής δράσης «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο». Σκοπός του δε, είναι ν΄απαντάει στις ανάγκες και στις επιθυμίες των συνανθρώπων μας για βιώσιμες, καθαρές και πάνω απ΄όλα ανθρώπινες πόλεις και περιοχές. Με τη χρήση εναλλακτικών τρόπων και μέσων μετακίνησης, με λιγότερο κυκλοφοριακό, θόρυβο, καυσαέριο , περισσότερο πράσινο, περισσότερους ελεύθερους δημόσιους χώρους, καθαρότερο περιβάλλον και φυσικά σεβασμό στον κάθε συμπολίτη μας, (άτομα με ειδικές ανάγκες, παιδιά, άτομα τρίτης ηλικίας κ.α.).
Οι εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Σκύδρας, όπως είναι εικαστικές κι αθλητικές συναντήσεις, ποδηλατοδρομία, περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, ημέρα χωρίς αυτοκίνητο έχουν ως εφαλτήριο, όπως πάντα, τον εθελοντισμό και την εταιρική κοινωνική συμμετοχή .
Ας στηρίξουμε, λοιπόν, αγαπητές μου συμπολίτισσες και συμπολίτες τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης – Κινητικότητας κι ας γίνουμε συναυτουργοί και συνοδοιπόροι στη μεγάλη προσπάθεια για έναν φιλικότερο κι ομορφότερο, για όλους μας, κόσμο. Κι αν ο δρόμος είναι μακρύς και τραχύς, μαζί θα τα καταφέρουμε.

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου

Δημοσιεύτηκε στις 15 Σεπτεμβρίου, 2014


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

12:52 - Βραχιολάκι για όσους είναι σε επιτήρηση για ενδοοικογενειακή βία -Όλα τα μέτρα Φλωρίδη

12:39 - Φωτιά στα Καλάβρυτα, ανάμεσα στις περιοχές Σιγούνι και Ντούνισα

12:33 - Προφυλακίστηκε ο Απόστολος Λύτρας -Μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού

12:21 - «Συλλυπητήρια επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιαννιτσών»

12:18 - Πανελλαδική Εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

15:34 - Συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχή της Ημαθίας

11:40 - «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο 2o Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας και Καινοτομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη

11:38 - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό στην Ημαθία

11:33 - Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κατά την συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας της Γερμανίας

15:37 - ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥ ΣΤΗ PELLA TV