Pellanet

Μήνυμα της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου για την Ημέρα της Μητέρας

 

 

Κυριακή 13 Μαΐου 2018,και τη δεύτερη Κυριακή του Μάη κάθε χρονιάς: ημέρα παγκόσμιας γιορτής, αφιερώματος και ύμνου για τη μητέρα μας, για τις μητέρες όλου του κόσμου.

Αναζητάς τα ταιριαστά κι ακριβή λόγια για να περιγράψεις και να εκφραστείς για τη μάνα. Έρχονται στο νου και στα χείλη τόσα, αλλά νοιώθεις ότι δεν επαρκούν.

Ανασύρεις, αυτόματα, εικόνες και μνήμες από τα προσωπικά σου βιώματα, όμως δεν φτάνουν κι αυτές.

Επιστρατεύεις τα μέγιστα των συναισθημάτων σου, αλλά κι αυτά δεν αρκούν, είναι λίγα και πενιχρά για το σκοπό που καταφεύγεις σ΄αυτά.

Όλα είναι λίγα και φτωχά για ν΄ αποδώσουν και για ν΄ ανταποδώσουν, έστω και σε κάποιο βαθμό, την απροσμέτρητη κι αγνή αγάπη, την τρυφερότητα, τη στοργή, την προστασία που μας προσφέρει η μητέρα μας με αυταπάρνηση και χωρίς υπολογισμούς κι ανταλλάγματα.

Μας συνδέει μαζί της μια σχέση ιδιαίτερη, ξεχωριστή και με μοναδικά χαρακτηριστικά.

Μια σχέση βιολογική και ψυχική. Μια σχέση βιωματική και συναισθηματική.

Μια σχέση που ξεκινά από τη στιγμή της κυοφορίας και της γέννας.

Μια σχέση άρρηκτη κι αρραγής που δεν τη διακόπτει ο απογαλακτισμός και το ταχτάρισμα.

Μια σχέση που βαθαίνει στο πέρασμα του χρόνου με την απαράμιλλη  μητρική φροντίδα, την ανατροφή, την καθοδήγηση, τη διάπλαση και την προετοιμασία του παιδιού, ώστε αργότερα και μέσα από την εκπαίδευση να ενταχθεί με αρχές κι αξίες στο κοινωνικό περιβάλλον. Και η φροντίδα αυτή συνεχίζεται καθ΄όλη τη διάρκεια της ζωής της.

Η μητέρα χαράσσει και διαδραματίζει καθοριστικό και κορυφαίο ρόλο στην οικογένεια και στην κοινωνία.

Όμως, δε διεκδικεί και δεν αποζητά διακρίσεις, βραβεία κι επαίνους.

Ωστόσο, ως παιδιά, σε προσωπικό επίπεδο, κι ως κοινωνία στο σύνολο, οφείλουμε, έστω κι ως ελάχιστη ανταπόδοση, όχι απλά και συμβολικά, αλλά έμπρακτα, ειλικρινά και ουσιαστικά να της προσφέρουμε την αγάπη, το σεβασμό, τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας, όσο ζει και είναι κοντά μας.

Κι αν έχει φύγει από τη ζωή, όπως είναι η μοίρα όλων των ανθρώπων, πάντα η γλυκιά, η στοργική, η παρηγορητική κι ευγενική της μορφή θα μένει ανεξίτηλη κι άσβεστη στο νου και στην καρδιά μας!

Μάνα! Το πιο φωτεινό, λατρευτό κι αγνό πρόσωπο στον κόσμο.

 

Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαΐου, 2018


Σχόλια


pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:19 - Συνελήφθη ένα άτομο στην Πιερία για κλοπή από λουόμενο

11:38 - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ «Εγώ δεν είμαι υποψήφιος για να φέρω στο ΠΑΣΟΚ μία από τα ίδια»

11:35 - Είδη ατομικής προστασίας από το Δήμο Πέλλας στους εθελοντές πυροσβέστες της Π.Υ. Γιαννιτσών

11:33 - «Κάθε βράδυ θα σε περιμένω» Υπέροχη μουσική βραδιά από την χορωδία του ΦΣΕ για τον Σύλλογο Καρκινοπαθών

11:30 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Υπό έλεγχο τέθηκε η εστία φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή του Καταφυγίου Κορομηλιάς από εναέρια πτητικά μέσα και δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

11:26 - Σε κλίμα συγκίνησης στα Γιαννιτσά οι εκδηλώσεις της «μαύρης» επετείου της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

11:23 - Να συνθέσουμε. Να εμπνεύσουμε. Να νικήσουμε! Γράφει ο Μιχάλης Κατρίνης, υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

17:33 - Θ. Τζάκρη – Ερώτηση στη Βουλή για τις σοβαρές ελλείψεις στα Παιδιατρικά Τμήματα των δυο νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών

17:31 - Συνελήφθη ένα άτομο στην Πιερία για κατοχή ναρκωτικών

17:30 - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : ‘’ Η εξωτερική και αμυντική πολιτική της χώρας δεν είναι οικογενειακή υπόθεση. Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις για την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία.’’