Pellanet

Ν Α ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΓΕΛΙΕΣ ΖΗΜΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΓΑ

ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ, ΤΑ ΚΕΡΑΣΙΑ, ΤΑ ΑΧΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΛΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ Ο ΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ

O βουλευτής Πέλλας Δάνης Τζαμτζής με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Νικόλαο Κατσαρό ζήτησε να συμπεριληφθούν στις πρόσφατες αναγγελίες ζημιών από τον ΕΛΓΑ και το βιομηχανικό ροδάκινο, τα κεράσια, τα αχλάδια και τα μήλα τα οποία επίσης υπέστησαν ζημίες από τις κακές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στο Νομό μας (παγετός).
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«Κύριε Πρόεδρε,
Σε περιοδείες μου στον Νομό είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω προσωπικά, αλλά και να ενημερωθώ από αγρότες και Δημάρχους της περιοχής για τις ζημιές που υπέστησαν οι δενδρώδεις καλλιέργειες, λόγω των πολύ κακών καιρικών συνθηκών (παγετός).
Σε επικοινωνία μας την προηγούμενη εβδομάδα, έθεσα το θέμα της άμεσης αναγγελίας από τον ΕΛΓΑ, ο οποίος κινήθηκε ταχύτητα και κλιμάκια γεωπόνων βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές και ξεκίνησε στους Δήμους η διαδικασία της αναγγελίας για τα επιτραπέζια ροδάκινα, τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα.
Όμως, δεν έγιναν αναγγελίες για τα βιομηχανικά ροδάκινα, τα κεράσια, τα αχλάδια και τα μήλα στα οποία υπάρχει, επίσης, μεγάλο πρόβλημα στην παραγωγή.

Κύριε Πρόεδρε,
Σας παρακαλώ να ενδιαφερθείτε ώστε να συμπεριληφθούν στις αναγγελίες για υποβολή δηλώσεων ζημιών και το βιομηχανικό ροδάκινο, τα κεράσια, τα αχλάδια και τα μήλα, οι καλλιέργειες των οποίων υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες των τελευταίων μηνών».

Δημοσιεύτηκε στις 7 Μαΐου, 2009


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

20:48 - Το ΚΑΠΗ της Νέας Πέλλας σε διάλογο με το δήμαρχο σε ειδική σύσκεψη

11:51 - 10η Ημερίδα για τα Μαθηματικά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

11:37 - Το Νοσοκομείο Γιαννιτσών στηρίζει τη μητέρα, στηρίζει τις δράσεις για υγιή βρέφη, στηρίζει και ευαισθητοποιεί για την αξία του μητρικού θηλασμού

11:31 - Η Νέα Πέλλα γερνάει, το ΚΑΠΗ παραμένει κλειστό και οι ηλικιωμένοι στη μοναξιά τους

10:53 - ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 2026

19:21 - Εγκληματική αδράνεια για το κλειστό ΚΑΠΗ της Νέας Πέλλας. Ποιοι βολεύονται!

11:41 - FoodTech Hackathon 2026

11:30 - Τιμητική βράβευση του Νίκου Γεωργιάδη από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας

13:10 - Στηρίζουμε την 24ωρη απεργία της ΔΟΕ και την 3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026

12:58 - «Check in για 2» ΕΔΕΣΣΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00