Pellanet

Ν. Παπανικολάου: Δε συναινούμε σε προεκλογικές ρουσφετολογικές προσλήψεις και πρακτικές

Καμία έκπληξη και καμία απορία δεν μας προκάλεσε μία ακόμη περισπούδαστη δήλωση του Δημάρχου Πέλλας κ. Στάμκου, αυτή τη φορά για την αναβολή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014. Φυσικά, είναι επόμενο η αδυναμία λειτουργίας του Δήμου Πέλλας λόγω ανεπάρκειας της απερχόμενης δημοτικής αρχής να καταλογίζεται ως «ευθύνη» στην αντιπολίτευση, αφού δεν υπάρχει καμία άλλη πειστική δικαιολογία! Η πραγματικότητα όμως έχει δείξει, σε όλους ανεξαιρέτως, ότι ποτέ δεν υπήρξε σχέδιο, ποτέ δεν υπήρξε σωστή διαχείριση, ποτέ δεν υπήρξε εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, με μία παράταξη που ποτέ δεν μπόρεσε να συντονίσει την πλειοψηφία της, δημιουργώντας στασιμότα και αναβλητικότητα σε σοβαρά ζητήματα που αφορούν στον Δήμο και κατ' επέκταση τους δημότες μας. Αυτό συμβαίνει όταν μια δημοτική αρχή, όπως η σημερινή, δεν μπορεί να διοικήσει έναν δήμο δημοκρατικά, αλλά μοναρχικά, αυτό συμβαίνει όταν δεν μπορεί να διαχειριστεί τις τύχες του, έχοντας την απόλυτη πλειοψηφία των 25 συμβούλων.
Μήπως τελικά κε Δήμαρχε δεν σας φτάνουν; …Έχετε απολέσει μέχρι και τη δεδηλωμένη πλειοψηφία των 21 Συμβούλων και γι' αυτό…ευθύνεται η αντιπολίτευση επίσης! Η δημοκρατία έχει κανόνες, σας δίνει ως πλειοψηφία το απόλυτο δικαίωμα να διοικήσετε. Δεν ευθύνεται η αντιπολίτευση εάν την απωλέσατε, δημιουργώντας ένα άλλο μοντέλο διοίκησης, «αυτοκρατορικό», ξεφτίζοντας τις θεσμικές δημοκρατικές λειτουργίες.
Να σας υπενθυμίσουμε ότι από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 26/3, απουσίαζαν 7 σύμβουλοι της συμπολίτευσης. Ή για το διατυπώσουμε καλύτερα, συνεχώς απουσιάζουν, εδώ και πάρα πολλούς μήνες, σύμβουλοι της παράταξής σας, όχι μόνο από τα Δημοτικά Συμβούλια, αλλά και από Επιτροπές του Δήμου! Περίτρανο παράδειγμα οι συνεχείς αναβολές των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, με αποτέλεσμα να μην λαμβάνονται αποφάσεις που είναι απαραίτητες, να «βαλτώνουν» ζητήματα μεγάλης σημασίας για να προχωρήσει και να λειτουργήσει ο Δήμος. Εμείς ως «Δημοτική Ενότητα» είμαστε πάντα εκεί, εσάς ψάχνουν να βρουν συνήθως για να υπάρξει απαρτία… Εάν δεν μπορείτε να λειτουργήσετε ως υπεύθυνη πλειοψηφία, πράγμα το οποίο έχετε αποδείξει με πολλούς τρόπους και το εμπεδώσαμε πια, καλύτερα να σιωπάτε, παρά να επιρρίπτετε συνεχώς ευθύνες σε άλλους!
Οι δικές μας «δημόσιες σχέσεις» υπάρχουν ήδη με την καθημερινή επαφή που δεν σταματήσαμε να έχουμε με τους δημότες μας, έχοντας καταγράψει καταγγελίες, παράπονα, παραλείψεις για τη διοίκησή σας. Δεν τις χρειαζόμαστε εν ώρα συνεδριάσεων. Αλλού πρέπει να ψάξετε «ιατρικές αιτίες».
Οι δικές μας «δημόσιες σχέσεις» δεν συνδυάζονται με ρουσφετολογικές πρακτικές και υποσχέσεις, όπως 50 μέρες πριν τις εκλογές να δημιουργείτε εντυπώσεις με προσλήψεις «εκτάκτων αναγκών», δημιουργώντας «ομήρους» για αυτονόητους σκοπούς…
Αλλού πρέπει να ψάξετε για «ιατρικές αιτίες» που μπορεί να δικαιολογούν «αναρρωτικές» από τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και των Επιτροπών του Δήμου, κοιτώντας απλά στην παράταξή σας.
Όσο για τα περί «όψιμης και νεόκοπης δημοκρατικότητας», πράγματι έχετε αποδείξει ότι είστε μακριά από τη βάση της και ενοχλείστε όταν οι άλλοι λειτουργούν έτσι, ως ομάδα και όχι ως μονάδα! Αναζητούμε στοιχεία δημοκρατίας επίσης, όταν για δεύτερη φορά δεν εστάλη Ημερησία Διάταξη-πρόσκληση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στα μέσα ενημέρωσης του Δήμου και της Π.Ε. Πέλλας.
Αυτήν την τακτική, η δημοκρατία των «όψιμων» και «νεόκοπων» την ονομάζει τουλάχιστον ύποπτη…

ΥΓ: Η παράταξή μας θα συνεχίσει να απέχει από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας, όσο θα συμπεριλαμβάνεται στην Ημερήσια Διάταξη το θέμα πρόσληψης εποχιακού προσωπικού στο Δήμο Πέλλας, πριν τις εκλογές.

Νίκος Παπανικολάου
Επικεφαλής «Δημοτικής Ενότητας»,
Υποψήφιος Δήμαρχος Πέλλας

Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαρτίου, 2014


Σχόλια

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες για την άμεση απομάκρυνση του
αγροτικού εξοπλισμού τους που βρίσκεται εντός των γεωτεμαχίων ιδιοκτησίας
Δ.ΥΠ.Α. (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) επί της οδού Σαλαμίνος του
οικισμού Κρύας Βρύσης Πέλλας, προκειμένου η Υπηρεσία να προβεί στον
απρόσκοπτο καθαρισμό και αποψίλωσή τους.


pellanet facebook