Pellanet

«Ο αγροδιατροφικός τομέας παρουσιάζει μεγάλη δυναμική στην Πέλλα και οφείλουμε να τον αναδείξουμε με όλες μας τις δυνάμεις»

 

 

Η παρουσίαση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, στο Διοικητήριο, μετά από πρόσκληση την οποία απηύθυνε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά στους τοπικούς, αναπτυξιακούς και παραγωγικούς φορείς.

 

«Ο αγροδιατροφικός τομέας μάς ενδιαφέρει ιδιαίτερα στην Πέλλα, καθώς η Πέλλα είναι μία αγροτική περιοχή και το αγροτικό εισόδημα αποτελεί τη βάση της τοπικής οικονομίας» ανέφερε η κυρία Αθανασιάδου – Αηδονά στο χαιρετισμός της, προσθέτοντας, ότι «ήδη, υπάρχουν ενθαρρυντικά αποτελέσματα από τη λειτουργία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης τα οποία ελπίζουμε ότι, στο εγγύς μέλλον, θα πολλαπλασιαστούν. Η παρουσίαση της προσπάθειας που γίνεται και στους φορείς της Π.Ε. Πέλλας εντάσσεται σ’ αυτό ακριβώς το πλαίσιο, για την ενδυνάμωση και διεύρυνση των στόχων της συνέργειας και τη γενικότερη συνεργασία  με τη συμμετοχή φορέων και φυσικών προσώπων από την περιοχή»

 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Κώστας Κιλτίδης ανέπτυξε τη δομή και το περιεχόμενο του φορέα, όπως, επίσης τους στόχους του που δεν είναι άλλοι από την ανάδειξη των προτεραιοτήτων στον πρωτογενή τομέα και τη δημιουργία του πλαισίου και του δικτύου προώθησης των παραγόμενων προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή της Π.Κ.Μ.

 

Ακολούθησε ένας γόνιμος διάλογος ανάμεσα στους παρευρισκόμενους κατά τη διάρκεια του οποίου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την καλλιέργεια και στήριξη προϊόντων που τα τελευταία χρόνια έχασαν την αίγλη τους στην αγορά. Ακόμη, έγιναν καινοτόμες προτάσεις προς την κατεύθυνση προβολής και προώθησης προϊόντων με βάση τις νέες τεχνολογίες δίνοντας, παράλληλα, κίνητρα στους παραγωγούς για να τις υιοθετήσουν, ενώ, πολλοί φορείς, δήλωσαν την επιθυμία τους να συμμετέχουν στη Σύμπραξη και στη συλλογική προσπάθεια που έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, εκτός από την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά και τον Πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Π.Κ.Μ. Κώστα Κιλτίδη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής της Σύμπραξης Πέτρος Ζέρζης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιορδάνης Τσώτσος, η κυρία Άννα Ζάχου που εκπροσώπησε την Αναπτυξιακή Πέλλας, ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας Τρύφων Τσαντάκης με στελέχη της υπηρεσίας και εκπρόσωποι συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών.

Δημοσιεύτηκε στις 21 Νοεμβρίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!

18:05 - ΣΔΕ Γιαννιτσών, Ανοικτή εκδήλωση Διάχυσης αποτελεσμάτων κινητικοτήτων Erasmus+

18:01 - Υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλμωπίας και του Δήμου Γιαγκόντινα – Νέα προοπτική για την τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη

17:59 - Όταν ο Καμπανέλλης συνάντησε τον Μίκη : Μουσικοθεατρική παράσταση στον πεζόδρομο Γιαννιτσών!

13:14 - Ο Δημήτρης Τουτζάρης, από τη Farmer Secret στον PellaFm 103.3

12:22 - Συνέντευξη Φώτη Χατζόγλου, Περιφερειακού Συμβούλου ΠΕ Πέλλας στον PellaFm 103.3

23:16 - Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ – ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΑΜΙΛΛΑ ΚΟΥΛΙΕΒΑ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ

16:13 - τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

09:40 - Στα 21 της χρόνια η Ισμήνη Τσιντονίδου ταξιδεύει από τα Γιαννιτσά στις λυρικές σκηνές της Ευρώπης

14:24 - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-15:00 ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΕΣΣΑ, ΠΑΡΚΟ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ 11:30 πμ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ