Pellanet

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στις εκδηλώσεις εορτασμού της Απελευθέρωσης της Έδεσσας

 

Στις εκδηλώσεις συνεορτασμού της 18ης Οκτωβρίου για την 105η επέτειο απελευθέρωσης της Έδεσσας και την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, αλλά και στην επιμνημόσυνη δέηση, ενώ κατέθεσε στεφάνι, στο Ηρώο της πόλης, συνοδευόμενος από την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αηδονά και την Περιφερειακή Σύμβουλο Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη.

Μετά το τέλος της παρέλασης για τα Ελευθέρια της Έδεσσας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή είναι ημέρα μνήμης και τιμής στους προγόνους μας, που έδωσαν τη ζωή τους για να είναι σήμερα ελεύθερη η Έδεσσα και η Μακεδονία μας, για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι όλοι εμείς. Τώρα, οι νεότεροι, οφείλουμε να βάζουμε στόχους και να αγωνιζόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας για να τους πετύχουμε. Οι πρόγονοί μας πάλεψαν για την ελευθερία μας, εμείς πρέπει να παλέψουμε για να αντιμετωπίσουμε την κρίση και να αναπτύξουμε τον τόπο μας. Κι αυτό ακριβώς κάνουμε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Το έργο μας και στην Έδεσσα είναι εμφανές.

Ο επόμενος στόχος μας, η πιο μεγάλη πρόκληση για την πόλη και το νομό, είναι να ξεκινήσουμε και να ολοκληρώσουμε τον αυτοκινητόδρομο Θεσσαλονίκη – Έδεσσα. Είμαστε σήμερα εδώ, στη μόνη πρωτεύουσα νομού στην Κεντρική Μακεδονία που δεν συνδέεται με κλειστό αυτοκινητόδρομο με τη Θεσσαλονίκη. Η Κυβέρνηση διέθεσε 10 εκ. ευρώ για τις απαλλοτριώσεις στον άξονα Θεσσαλονίκη – Έδεσσα και το επόμενο βήμα τώρα είναι η διασφάλιση των κονδυλίων για να ξεκινήσει το έργο. Εμείς έχουμε ολοκληρώσει όλες τις μελέτες και είμαστε έτοιμοι. Πέρα από τις θέσεις εργασίας και το εισόδημα που θα δημιουργηθεί, ο συγκεκριμένος άξονας είναι εθνικής σημασίας, αφού ενισχύει τις εξαγωγές και στηρίζει τον πρωτογενή τομέα. Δεν μιλάμε απλά για έναν ακόμη δρόμο, ούτε για μια ακόμη υποδομή, αλλά για ένα έργο ανάπτυξης, αναγκαίο για τις επενδύσεις. Από την πρώτη στιγμή διεκδικούμε την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου και δεν θα σταματήσουμε να το κάνουμε μέχρι να το πετύχουμε».

 

Δημοσιεύτηκε στις 19 Οκτωβρίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

15:40 - Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Σε αναστολή τέθηκε ο γιατρός που πιάστηκε να παίρνει «φακελάκι»

15:32 - Θεσσαλονίκη: 38χρονος έπεισε 13χρονη να εγκαταλείψει το σπίτι της και αποπειράθηκε να ασελγήσει εις βάρος της

14:50 - Πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο: Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων οι τραπεζικές μετοχές

13:36 - ΗΠΑ: Με αυτή τη φόρμουλα υπολόγισε η κυβέρνηση Τραμπ τους δασμούς για κάθε χώρα

12:27 - ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΘΟΔΩΡΗ ΛΙΒΑΝΙΟ

09:26 - Βουλγαρία: Εγκρίθηκε η ίδρυση κρατικών καταστημάτων που θα πωλούν τοπικά προϊόντα με κέρδος έως 10%

10:14 - Δήμος και νοσοκομείο στα Γιαννιτσά απαξίωσαν ευεργέτες

10:12 - Σε δωρεά ειδικού οχήματος για παιδιά με αναπηρία στο δήμο Σητείας προχώρησε η Βουλή των Ελλήνων

10:06 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Κλειστό το ΚΕΠ Λεπτοκαρυάς σήμερα Δευτέρα 17 Μαρτίου 2025

10:04 - Λάκης Βασιλειάδης: Ολοκληρώθηκε σε μεγάλο βαθμό η κατασκευή του γηπέδου 5Χ5 στην περιοχή Πηγές Αραβησσού.