Pellanet

Ο Δήμος Αλμωπίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ:

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, βρισκόμαστε επί ποδός μαζί με τους συνεργάτες μου και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας. Σήμερα από το πρωί βρισκόμαστε στα σημεία όπου υπάρχουν προβλήματα, όπως στους Προμάχους που υποχώρησε η γέφυρα στον Περιφερειακό, στο ποτάμι της Αριδαίας δίπλα στο Δασάκι και στο Γαρέφι όπου το νερό κατεβαίνει με ιδιαίτερη ορμή. Όπως ενημέρωσε από χθες το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, έχει περιοριστεί η κυκλοφορία στις γεφυροδιαβάσεις Τσακώνων, Ροδωνιάς, Δωροθέας, Αγάθης και Υδραίας. Ήδη, έχω επικοινωνήσει με την Περιφέρεια και έχω ζητήσει να κηρυχτεί άμεσα ο Δήμος μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Εμείς ως Δήμος, παρεμβαίνουμε με όσα μέσα διαθέτουμε, μέρα και νύχτα.

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

ΘΕΜΑ: «Ακραία καιρικά φαινόμενα στο Δήμο Αλμωπίας»
Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο Δήμο Αλμωπίας, όπως και σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα μας, λόγω της γεωμορφολογίας του Δήμου μας με τα πολυάριθμα ρέματα που καταλήγουν στα ποτάμια, σχεδόν όλες οι Τοπικές Κοινότητες αντιμετωπίζουν προβλήματα πλημμύρας.
Ιδιαίτερα, στη Δ.Ε. Αριδαίας, η πόλη της Αριδαίας, ο οικισμός της Υδραίας, οι Τοπικές Κοινότητες Αλώρου, Αψάλου, Γαρεφείου, Δωροθέας και ο οικισμός Αγάθης, Μεγαπλατάνου, Πιπεριάς, Πολυκάρπης, Προμάχων, Όρμας, Λουτρακίου, Λυκοστόμου, Σαρακηνών, Τσάκων και ο οικισμός Χρύσας. Στη Δ.Ε. Εξαπλατάνου οι Τοπικές Κοινότητες Αρχαγγέλου, Περίκλειας και ολόκληρος ο κάμπος της Αλμωπίας κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν όσο τα καιρικά φαινόμενα εξακολουθούν και δεν υποχωρούν.
Ο Δήμος Αλμωπίας έχει ενεργοποιήσει όλο τον εξοπλισμό μηχανημάτων, έργου και οχημάτων που διαθέτει και όλο το προσωπικό του είναι σε επιφυλακή και προσπαθούν να προστατεύσουν και να διασφαλίσουν πρωτίστως ανθρώπινες ζωές.
Στα πλαίσια αυτής της υπεράνθρωπης προσπάθειας που κάνει ο Δήμος μας με ίδια μέσα, κρίνεται επιτακτική ανάγκη η συνδρομή κάθε μηχανήματος και οχήματος έργου ιδιωτών που μπορεί να βοηθήσει στο έργο του Δήμου.
Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε όπως κηρύξετε το Δήμο Αλμωπίας (Δ.Ε. Αριδαίας και Δ.Ε. Εξαπλατάνου) σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΜΠΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Δημοσιεύτηκε στις 16 Νοεμβρίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.