Pellanet

Ο Δήμος Πέλλας στη λίστα υπερχρεωμένων που ξεκινούν οι μετακινήσεις-απολύσεις

Από 17 δήμους που βρίσκονται στο «κόκκινο» και δεν κατάφεραν να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους, θα ξεκινήσουν οι μετακινήσεις υπαλλήλων αλλά και απολύσεις προσωπικού από τις δημοτικές επιχειρήσεις που δεν θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν, με στόχο να εξυγιάνουν τα οικονομικά τους. Σύμφωνα με το πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης των ΟΤΑ οι δήμοι που δεν έχουν πετύχει να ισοσκελίσουν τα οικονομικά τους, θα υποχρεωθούν να μεταφέρουν προσωπικό από τις κεντρικές υπηρεσίες σε άλλους δήμους προκειμένου να μειώσουν το μισθολογικό κόστος.
Στο επίκεντρο των ελέγχων θα τεθούν οι δημοτικές επιχειρήσεις στις οποίες θα μπει «λουκέτο» και θα απολυθεί το προσωπικό που εργάζεται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, εάν κριθεί ότι δεν υπάρχει δυνατότητα επιπλέον χρηματοδότησης από τους δήμους που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα.
Πρώτος στη λίστα ο δήμος Καλαμαριάς του οποίου τα έξοδα υπερβαίνουν κατά 83% τα έσοδα του 2013.
Ακολουθεί ο δήμος Περάματος (71% υπέρβαση), ο δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος με υπέρβαση κατά 19 εκατ. ευρώ, ο δήμος Θάσου, ο δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, οι δήμοι Φυλής και Κορυδαλλού, ο δήμος Γορτύνας στο Ηράκλειο της Κρήτης και οι δήμοι Κοζάνης και Σκιάθου.
Στη λίστα είναι ακόμα οι δήμοι Αχαρνών, Αμαρουσίου, Κορδελιού-Ευόσμου, Πέλλας, Περάματος, Πύλης Τρικάλων, Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς-Μουρεσίου.

Πηγή: Έθνος

Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιανουαρίου, 2014


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους

17:58 - Επιβολή διοικητικού προστίμου σε Πέλλα

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά