Pellanet

Ο Γιάννης Σηφάκης στην διοίκηση του ΕΛΓΑ για τα πορίσματα σε Αρχάγγελο και Καρυδιά

Ο Γιάννης Σηφάκης στον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ Θανάση Ζανιά για τα πορίσματα στον Αρχάγγελο και την Καρυδιά

Επίλυση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ιδιοκτησιακού θέματος που αφορά τον οικισμό των Τριών Ελάτων

Μαζί με τον βουλευτή ο πρόεδρος του Τ.Δ. Αρχαγγέλου Διονύσης Δρένος, ο πρόεδρος του Αγροτικού συλλόγου Αλμωπίας Φώντας Τσέμπης και ο πρόεδρος της Ομάδας παραγωγών Αρχαγγέλου Διονύσης Τσαμπούλης

Στην συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ ο βουλευτής ανέφερε το γεγονός ότι τα , μέχρι τώρα, εκδοθέντα πορίσματα για τις ζημιές του 2017 στην Πέλλα ήταν καλά και δίκαια ( σύμφωνα με τα μεταφερθέντα στον βουλευτή από τους αγρότες των οικισμών των οποίων επλήγησαν οι καλλιέργειες) πλην των οικισμών Αρχαγγέλου και Καρυδιάς από τους οποίους εκφράζονται σοβαρά παράπονα.

Συγκεκριμένα οι αγρότες Αρχαγγέλου και Καρυδιάς αναφέρουν ότι υποτιμήθηκε η δυνατότητα παραγωγής των δέντρων τους , δηλαδή στα πορίσματα ήταν πολύ μειωμένα τα κιλά.

Ο αντιπρόεδρος δεσμεύτηκε σε επανεξέταση ( μετά την υποβολή ενστάσεων από τους αγρότες) των πορισμάτων άμεσα.

Ιδιοκτησιακό στα Τρία Έλατα

Οι εκπρόσωποι του Αρχαγγέλου, μαζί με τον βουλευτή, είχαν μεταφέρει αρκετές φορές στον Υπουργό το αίτημα να δοθεί η δυνατότητα σε αγρότες που πλήρωσαν για την παραχώρηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αγροτεμαχίων στην περιοχή των Τριών Ελάτων αλλά δεν μετέγραψαν στο Υποθηκοφυλακείο την ιδιοκτησία τους να μπορέσουν να την μεταγράψουν τώρα για να δικαιωθούν στο κτηματολόγιο τα αγροκτήματα που είχαν κατοχυρώσει και πληρώσει.

Το Υπουργείο ικανοποίησε το δίκαιο αυτό αίτημα τους και στον Νόμο για τους αγροτικούς συλλόγους, που εισέρχεται σε πολύ λίγο στη Βουλή για ψήφιση, συμπεριλαμβάνει διάταξη που επιτρέπει στους αγρότες αυτούς να μεταγράψουν, μετά την ψήφιση του νόμου, τις ιδιοκτησίες αυτές στο υποθηκοφυλακείο και να κατοχυρώσουν στο κτηματολόγιο αυτές τις ιδιοκτησίες.

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο βουλευτής , μαζί με τους εκπροσώπους του Αρχαγγέλου, διερευνούν λύση για να ξεκολλήσει το θέμα της ομάδας παραγωγών και να γίνει μια νέα εκκίνηση στην συγκέντρωση, συσκευασία, τυποποίηση και εμπορία του κερασιού στην περιοχή.

Η περιοχή Αρχαγγέλου – Περίκλειας – Νότιας πρέπει να καταφέρει να οργανώσει το κεράσι και την πατάτα, να εκμεταλλευτεί τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, να δημιουργήσει υποδομές τυποποίησης και συσκευασίας ενισχύοντας την προστιθέμενη αξία των αγροτικών προϊόντων προς όφελος του αγρότη και της αγροτικής οικονομίας της Πέλλας.

Δημοσιεύτηκε στις 15 Φεβρουαρίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους

17:58 - Επιβολή διοικητικού προστίμου σε Πέλλα

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά