Pellanet

Ο Πατριαρχικός Επίτροπος Κανάγκας βρέθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας

Το διήμερο 26 και 27 Μαΐου 2018 επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας ο Πατριαρχικός επίτροπος Κανάγκας και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσας π. Θεοδόσιος Τσιτσιβός, μετά από σχετική πρόσκληση.

Το απόγευμα του Σαββάτου 26/5 επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ στο μητροπολιτικό μέγαρο, ενώ στην συνέχεια μίλησε στη Σύναξη Νέων (του Σεβασμιωτάτου) στην Έδεσσα, για το έργο της Ιεραποστολής στην Ιερά Μητρόπολη Κινσάσας.

Την Κυριακή 27/5, το πρωί, λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών, όπου κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στην εορτή της Πεντηκοστής, την ίδρυση της Εκκλησίας και την ανάγκη για ευαγγελισμό της Αφρικανικής ηπείρου. Επίσης, μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου Β΄ και του Μητροπολίτου Κινσάσας κ. Νικηφόρου, ο οποίος στηρίζεται από την ενορία του Αγίου Γεωργίου στο ιεραποστολικό του έργο στην Κινσάσα και ιδιαίτερα στην Θεολογική σχολή "Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης".

Το απόγευμα της ίδιας μέρας -στο Πνευματικό κέντρο "Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης"- ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πρωτοπρ. Ιωάννης Σπυρίδης, παρουσίασε τον π. Θεοδόσιο κάνοντας αναφορά στην κοινή τους πορεία κατά την περίοδο της φοίτησής τους στην Αθωνιάδα Σχολή με Σχολάρχη τον νυν Μητροπολίτη Κινσάσας, κ. Νικηφόρο. Κατά την ομιλία του ο π. Θεοδόσιος παρουσίασε με γλαφυρό τρόπο το έργο, το οποίο επιτελείται στο Κονγκό από την Ορθόδοξη Εκκλησία τονίζοντας ιδιαίτερους τομείς, όπως η κατήχηση, η λειτουργική ζωή, η εκπαίδευση, η ιατρική μέριμνα, τα συσσίτια και η φιλανθρωπία. Αναφέρθηκε στις δυσκολίες του ιεραποστολικού έργου αλλά και στην έντονη παρουσία του Θεού σε κάθε αδιέξοδο. Ακολούθησε παρουσίαση φωτογραφιών και βίντεο.

[gallery size="large" ids="53243,53244,53245,53246,53247"]

Δημοσιεύτηκε στις 29 Μαΐου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους

17:58 - Επιβολή διοικητικού προστίμου σε Πέλλα

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές