Pellanet

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στην Πέλλα

Επισκέφθηκε τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Θ. Θεοδωρίδη και Περιφερειακούς Συμβούλους Την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και, συγκεκριμένα, την Έδεσσα, τη Σκύδρα και τα Γιαννιτσά. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να δει από κοντά τις περιοχές που επλήγησαν από τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα και να ενημερωθεί για τα προβλήματα που ανέκυψαν στην Π.Ε. Πέλλας.

Displaying DSC_0003.JPG Τον κ. Τζιτζικώστα υποδέχθηκε στο γραφείο του στο Διοικητήριο ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Επίσης, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λάκης Βασιλειάδης, Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη, Μαρία Καράμπελα και Πέτρος Ζέρζης, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κτηνοτρόφων και μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Λευτέρης Γίτσας και υπηρεσιακοί παράγοντες. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν στην ευρύτερη περιοχή της Αλμωπίας από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών αλλά και οι καταπτώσεις βράχων στις εγκαταστάσεις των Λουτρών Λουτρακίου που δημιούργησαν ζημιές. Επιπλέον, συζητήθηκαν προτάσεις για την ανάπτυξη και την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουν τα Λουτρά με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών που αναζητούν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Στη συνέχεια, ο κ. Τζιτζικώστας με τον κ. Θεοδωρίδη και Περιφερειακούς Συμβούλους περπάτησαν στον πεζόδρομο της Έδεσσας όπου συνομίλησαν με πολίτες και καταστηματάρχες της πόλης ανταλλάσσοντας ευχές.

Displaying DSC_0027.JPG Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και Περιφερειακούς Συμβούλους μετέβησαν στη Σκύδρα όπου συναντήθηκαν με τη Δήμαρχο Σκύδρας κα. Κατερίνα Ιγνατιάδου. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Σκύδρας. Έγινε αναφορά, κυρίως, στα προβλήματα που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες από τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή της Σκύδρας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να χαρακτηριστούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης περιοχές των Δήμων Αλμωπίας, Έδεσσας και Σκύδρας με στόχο την άμεση προώθηση των διαδικασιών για την αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση των παραγωγών. Ταυτόχρονα, ο κ. Θεοδωρίδης επεσήμανε τα σημεία όπου υπάρχουν προβλήματα και γίνεται προσπάθεια να ενταχθούν στον αναπτυξιακό προγραμματισμό της Π.Ε. Πέλλας με χρηματοδότηση από το ΣΕΣ 2014-2020.

Displaying DSC_0053.JPG Επόμενος σταθμός της επίσκεψης του κ. Περιφερειάρχη ήταν η Τάφρος 66 στο ύψος της τοπικής κοινότητας Λιποχωρίου όπου έγινε επί τόπου αυτοψία της υπάρχουσας κατάστασης της Τάφρου μετά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων εβδομάδων. Εκεί επισημάνθηκε η ανάγκη του καθαρισμού της Τάφρου με έργο ανταποδοτικότητας που θα έχει και αναπτυξιακό χαρακτήρα. Η περιοδεία του κ. Τζιτζικώστα συνεχίστηκε στα Γιαννιτσά όπου συνάντησε πολίτες και επιχειρηματίες στην κεντρική αγορά της πόλης. Επιπλέον, είδε από κοντά το έργο της αντιπλημμυρικής θωράκισης των Γιαννιτσών - Τσιναρλί, που υλοποιείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πέλλας συνολικού προϋπολογισμού 3.100.000,00 € περίπου. Ο κ. Περιφερειάρχης «έκλεισε» την επίσκεψή του στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στο Ινστιτούτο Επιστήμης Ζωϊκής Παραγωγής της Παραλίμνης όπου συζήτησε με τα στελέχη του για τα προγράμματα που υλοποιούνται και τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει το Ινστιτούτο σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο στον τομέα της κτηνοτροφίας συνδράμοντας στην ανάπτυξή της.

Displaying DSC_0064.JPG

Δημοσιεύτηκε στις 17 Δεκεμβρίου, 2014


Σχόλια

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες για την άμεση απομάκρυνση του
αγροτικού εξοπλισμού τους που βρίσκεται εντός των γεωτεμαχίων ιδιοκτησίας
Δ.ΥΠ.Α. (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) επί της οδού Σαλαμίνος του
οικισμού Κρύας Βρύσης Πέλλας, προκειμένου η Υπηρεσία να προβεί στον
απρόσκοπτο καθαρισμό και αποψίλωσή τους.