Pellanet

O Σεβ. Μητροπολίτης Καλαμαριάς ομιλητής στην 5η Ιερατική Σύναξη της Ι.Μ.Εδέσσης

Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019, στις 11.00 π.μ., στον χώρο των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, στο όρος Πάικο, πραγματοποιήθηκε η 5η Ιερατική Σύναξη του 2019, πρώτη του νέου Εκκλησιαστικού έτους. Ομιλητής ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Τα τρία ιερατικά πάθη: Φιληδονία, φιλοδοξία, φιλαργυρία».

Κατ᾿ αρχήν ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι δεν υπάρχει απείραστος άνθρωπος, αλλά ο άνθρωπος δοκιμάζεται από τους πειρασμού μέχρι τον θάνατό του. Κατά την παράδοση της Εκκλησίας μας οι πειρασμοί είναι αναγκαίοι στην πνευματική ζωή. Από την στάση του ανθρώπου απέναντί τους εξαρτάται αν αυτοί αποδειχθούν πηγή ευλογίας και αγιασμού γι᾿ αυτόν ή αφορμές πτώσεων. Η ιερωσύνη δεν καταργεί τα πάθη, μπορεί να υπάρχει μετά την χειροτονία μία περίοδος υποστολής των παθών, αλλά αναπόφευκτα ο αγώνας με τα πάθη θα επιστρέψει. Τον αγώνα αυτόν επιτρέπει ο Θεός ώστε μέσω της ταπεινώσεως οι ιερείς να νικούν τον πειρασμό της πνευματικής αυτάρκειας, η οποία προέρχεται από την λανθασμένη θεώρηση των χαρισμάτων της ιερωσύνης ως δικών τους κατορθωμάτων.
Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε διεξοδικά και με πολλά πρακτικά παραδείγματα τις μορφές και τους τρόπους με τους οποίους τα πάθη της φιληδονίας, της φιλοδοξίας και της φιλαργυρίας μπορούν να στερήσουν από τον κληρικό την ακατάγνωστη ιερουργία και ορισμένες φορές ακόμη και την χάρη της ίδιας της ιερωσύνης. Μοναδικός δρόμος για την αποκατάσταση της ιερατικής ακεραιότητος είναι η τακτική και καθαρή εξομολόγηση καθώς και η άμεση, ειλικρινής και υιική σχέση με τον Επίσκοπο - Πατέρα.

Μετά το πέρας της εισηγήσεως έγινε διάλογος με το ακροατήριο. Στην συνέχεια παρατέθηκε γεύμα σε όλους τους συμμετέχοντες με την ευγενική φροντίδα των υπευθύνων των Κατασκηνώσεων της Ι. Μητροπόλεως και των συνεργατών τους, προς τους οποίους ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του.

[caption id="attachment_65267" align="alignnone" width="300"] cof[/caption]

Δημοσιεύτηκε στις 18 Σεπτεμβρίου, 2019


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:36 - Λάκης Βασιλειάδης, Συνέντευξη PellaFm 103,3 για το Μουσείο της Πέλλας, Λουτρά Πόζαρ και Χιονοδρομικό

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!

18:05 - ΣΔΕ Γιαννιτσών, Ανοικτή εκδήλωση Διάχυσης αποτελεσμάτων κινητικοτήτων Erasmus+

18:01 - Υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλμωπίας και του Δήμου Γιαγκόντινα – Νέα προοπτική για την τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη

17:59 - Όταν ο Καμπανέλλης συνάντησε τον Μίκη : Μουσικοθεατρική παράσταση στον πεζόδρομο Γιαννιτσών!

13:14 - Ο Δημήτρης Τουτζάρης, από τη Farmer Secret στον PellaFm 103.3

12:22 - Συνέντευξη Φώτη Χατζόγλου, Περιφερειακού Συμβούλου ΠΕ Πέλλας στον PellaFm 103.3

16:13 - τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

09:40 - Στα 21 της χρόνια η Ισμήνη Τσιντονίδου ταξιδεύει από τα Γιαννιτσά στις λυρικές σκηνές της Ευρώπης

14:24 - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-15:00 ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΕΣΣΑ, ΠΑΡΚΟ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ 11:30 πμ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ