Pellanet

Ολοκληρωμένη Παρέμβαση ”Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Επιθετικότητας στο Σχολείο”

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Σχολική Σύμβουλο 1ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Πέλλας κα Τάρη Ελισάβετ και τις Διευθύντριες των Δημοτικών Σχολείων Ριζού, Πετριάς, Αρσενίου και Λουτροχωρίου σεμινάριο με θέμα «Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Επιθετικότητας». Το σεμινάριο διάρκειας 16 ωρών παρακολούθησαν 26 δάσκαλοι από τις 3/9 έως τις 10/9.

Στο σεμινάριο οι εκπαιδευτικοί διερεύνησαν την έννοια και τα αίτια της επιθετικότητας, σχεδίασαν τακτικές αντιμετώπισης περιστατικών επιθετικότητας στο σχολείο και εξοικειώθηκαν με το περιεχόμενο του εκπαιδευτικού υλικού «Το σπίτι των Παιδιών».
Θα ακολουθήσει η εφαρμογή του προγράμματος σε όλες τις τάξεις των Δημοτικών Σχολείων με την υποστήριξη από τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης.

Ταυτόχρονα με τους μαθητές σχεδιάζεται η πραγματοποίηση σεμιναρίων στους γονείς των μαθητών ώστε το πρόγραμμα να αποτελέσει Πρότυπη Ολοκληρωμένη Παρέμβαση για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Επιθετικότητας στο Σχολείο.

Δημοσιεύτηκε στις 20 Σεπτεμβρίου, 2014


Σχόλια

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες για την άμεση απομάκρυνση του
αγροτικού εξοπλισμού τους που βρίσκεται εντός των γεωτεμαχίων ιδιοκτησίας
Δ.ΥΠ.Α. (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) επί της οδού Σαλαμίνος του
οικισμού Κρύας Βρύσης Πέλλας, προκειμένου η Υπηρεσία να προβεί στον
απρόσκοπτο καθαρισμό και αποψίλωσή τους.