Pellanet

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη μετακίνηση εκπαιδευτικών μέσα απο το πρόγραμμα Erasmus+ΚΑ1 που οργάνωσε η Δ.Δ.Πέλλας

Στο πλαίσιο εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+ΚΑ1 και συμμετέχοντας σε Κοινοπραξία που οργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, εκπαιδευτικοί από επτά (7) σχολεία της μετακινήθηκαν στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, από τις 23 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2018. Η μετακίνηση αυτή ήταν η δεύτερη ροή του προγράμματος. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2018.
Δεκαπέντε(15) εκπαιδευτικοί ολοκλήρωσαν με επιτυχία πενθήμερη επιμόρφωση με θέμα: «Μαθήματα για μετανάστες: Οι νέες τεχνολογίες στη διδασκαλία και μάθηση των νεοαφιχθέντων μεταναστών», με γλώσσα επικοινωνίας την Αγγλική και φορέα υποδοχής τον Euneos.
Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν ήταν:
• Πασχούδη Μαρία διευθύντρια, Παπαθεμιστοκλέους Αργυρώ υποδιευθύντρια και Χατζηγεωργίου Μαρία οικονομολόγος από το 2ο ΓΕΛ Γιαννιτσών,
• Καρύπη Μαρία διευθύντρια και Κιουζέπη Μαρία Αγγλικής γλώσσας από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών
• Κενανίδης Λάζαρος διευθυντής και Ταρασίδου Μαρία Γερμανικής γλώσσας από το 2ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών
• Ιωαννίδου Ανθούλα και Ευφραιμίδου Δέσποινα, φιλόλογοι από το 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών
• Γιουβάνογλου Νικόλαος υποδιευθυντής και Σέβης Χρήστος μαθηματικός από το 1ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών
• Καραβίτης Σταύρος υποδιευθυντής και Τεληγιαννίδου Ηλιάνα φιλόλογος από το Γυμνάσιο Σκύδρας
• Μήκα Ευαγγελία Αγγλικής γλώσσας και Βοσνιάκου Ιωάννα Τεχνολόγος Τροφίμων από το 1ο ΕΠΑΛ Έδεσσας

Τα μαθήματα διεξήχθησαν σε 2 επαγγελματικά λύκεια στην περιοχή Βάνταα του Ελσίνκι. Πιο συγκεκριμένα, η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε σε δομημένους κύκλους μαθημάτων και δράσεων (09.00 - 17.00) από αρμόδιους εκπαιδευτικούς των σχολείων και από υπεύθυνους της διοικητικής περιφέρειας για την ενσωμάτωση μεταναστών/προσφύγων στα φινλανδικά σχολεία.
Επίσης, πραγματοποιήθηκαν από Φινλανδούς εκπαιδευτικούς ξεναγήσεις σε εργαστήρια, εγκαταστάσεις και αποθήκες μηχανολογικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού και εκπαιδευτικού υλικού. Παρόντες/ούσες ήταν εκπαιδευτικοί από Φινλανδία –χώρα φιλοξενίας– Ελλάδα, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Σουηδία και Σλοβενία. Το εκπαιδευτικό σύστημα της Φινλανδίας θεωρείται επιτυχημένο και αποτελεί πρότυπο για πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Ταυτόχρονα γνωρίσαμε τον πολιτισμό της χώρας, καθώς επισκεφθήκαμε μουσεία και πολιτιστικά και περιβαλλοντικά αξιοθέατα της χώρας. Επιπλέον, ανταλλάξαμε εμπειρίες και βιώματα με τους εκπαιδευτικούς των άλλων χωρών. Οι εντυπώσεις ήταν εξαιρετικές και οι γνώσεις πολύτιμες.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα οι εκπαιδευτικοί των σχολείων μας, λειτουργώντας ως πολλαπλασιαστές, θα ενημερώσουν και θα εκπαιδεύσουν τους συναδέλφους τους. Έτσι, τα εργαλεία των ΤΠΕ, στα οποία επιμορφώθηκαν, θα αξιοποιηθούν στην εκπαίδευση των μεταναστών και την ομαλότερη ένταξή τους στο σχολείο.

Δημοσιεύτηκε στις 8 Νοεμβρίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:30 - Τιμητική βράβευση του Νίκου Γεωργιάδη από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας

13:10 - Στηρίζουμε την 24ωρη απεργία της ΔΟΕ και την 3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026

12:58 - «Check in για 2» ΕΔΕΣΣΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00

12:55 - «Check in για 2» ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00

11:10 - Εορτασμός «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου

10:56 - ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ – «Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ»

12:02 - Από τα Γιαννιτσά στην Κρακοβία: Το 1ο Γυμνάσιο σε μια ευρωπαϊκή εμπειρία μάθησης και συνεργασίας.

12:00 - ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ (ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ) ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11:56 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων της 114ης Επετείου της Απελευθέρωσης των Γιαννιτσών

11:53 - 11ος Νυχτερινός Δρόμος Νερού Έδεσσας – Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2025