Pellanet

Παραίτηση Πασχαλίδη

Μετά την ανακοίνωση των εκλογικών συνδυασμών του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός και βουλευτής ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πασχαλίδης έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Αφού ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για την απόφαση τους, μετά την πρόταση της Ν.Ε. Πέλλας, να με εντάξουν εκ νέου στους συνδυασμούς του κινήματος, θα ήθελα να κάνω γνωστό ότι δεν επιθυμώ εν τέλει να είμαι υποψήφιος στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.
Στις συνθήκες που διαμορφώνονται σήμερα στο Νομό Πέλλας παραχωρώ, στο όνομα της χρήσιμης ανανέωσης, τη θέση που μου προτάθηκε στο ψηφοδέλτιο στη νεότερη γενιά των στελεχών που εκδήλωσαν αληθινό ενδιαφέρον συμμετοχής στις εκλογικές διαδικασίες.
Συνεχίζω τον πολιτικό μου αγώνα υπέρ των θέσεων του ΠΑΣΟΚ και των πολιτών της Πέλλας χωρίς ιδιότητες τίτλων και αξιωμάτων, όπως έπραξα άλλωστε και στα πέτρινα χρόνια (2005-2009), μετά την βάρβαρη αφαίρεση της βουλευτικής μου ιδιότητας με το πραξικόπημα των λευκών ψηφοδελτίων, αλλά και στο σύνολο της πολιτικής μου διαδρομής στα 35 χρόνια ενεργού παρουσίας στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες πάντα μέσα από τις γραμμές του ΠΑΣΟΚ.
Θυμίζω σε όσους έχουν λόγους να ξεχνούν αυτή τη θλιβερή ιστορία των λευκών ψηφοδελτίων, πως στις 9 Μαΐου 2005 με την απόφαση 12/2005 του εκλογοδικείου οδηγήθηκα παρανόμως εκτός κοινοβουλίου με την επιλεκτική, μόνο στη Πέλλα και για μια φορά μόνο κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, προσμέτρηση των λευκών ψηφοδελτίων στο εκλογικό μέτρο.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου είχε χαρακτηρίσει την υπόθεση
δικαστικό πραξικόπημα και πολιτειακό όνειδος καταγγέλλοντας την κλοπή μιας έδρας από το ΠΑΣΟΚ.
Τρία χρόνια μετά, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με ομόφωνη απόφαση του στις 10 Απριλίου 2008 με δικαίωσε νομικά, πολιτικά και ηθικά καταδικάζοντας το πολιτικό σκάνδαλο με τις μεθοδεύσεις των λευκών ψηφοδελτίων, αναγνωρίζοντας πως υπήρξε παραβίαση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τον βίαιο εξοστρακισμό μου από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Μετά από όλα αυτά, αυτό που σήμερα έχει σημασία, είναι η επιστροφή της κλεμμένης έδρας στο ΠΑΣΟΚ, για αυτό και καλώ τους πολιτικούς μου φίλους να συμβάλλουν στη μεγάλη νίκη του κινήματος στις 4 Οκτωβρίου 2009.
Όπως έχω υποστηρίξει, με την προκήρυξη των εκλογών καινούριες μέρες ξημερώνουν στην Ελλάδα και την Πέλλα. Η κατάρρευση της κυβέρνησης της Ν.Δ. ανοίγει το δρόμο για τη νέα αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος.
Τα παραδείγματα της εξαετίας 2004-2009, δείχνουν ότι η περίοδος αυτή υπήρξε άγονη, αντιπαραγωγική, μια χαμένη υπόθεση στη διαχρονία της διακυβέρνησης στη χώρα και τον τόπο μας.
Η νίκη του ΠΑΣΟΚ ανοίγει το δρόμο για τις εξελίξεις που αλλάζουν την πορεία της χώρας. Έχουμε την ευκαιρία αλλά και το καθήκον να κάνουμε την απογοήτευση θετική δράση, τη διαμαρτυρία δύναμη δημιουργίας. Βασικό μέλημα του ΠΑΣΟΚ και της επόμενης κυβέρνησης του είναι να αποκαταστήσει τη σχέση εμπιστοσύνης πολίτη και πολιτικής».

Δημοσιεύτηκε στις 12 Σεπτεμβρίου, 2009


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:28 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Α.Α.Τ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

13:25 - ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ 1ης ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΔΕΣΣΑΙΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΑΠΕΛΛΗΣ

13:22 - ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ Τ.Κ. ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ

13:19 - ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

13:15 - Ο Παντελής Θαλασσινός σε εκδήλωση με την ενορία Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών

13:09 - Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Δήμο Δίου-Ολύμπου

13:04 - Λάκης Βασιλειάδης: Υλοποιούνται με ταχείς ρυθμούς τα έργα Ανακαίνισης & Διαμόρφωσης στις Δομές Υγείας της Έδεσσας και της Π.Ε. Πέλλας

10:50 - Μια ξεχωριστή συνέντευξη με τον Παντελή Θαλασσινό στο Ράδιο Εκ Βαθέων

14:45 - Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας σε Έβρο, Ροδόπη και Ξάνθη

14:39 - Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση της Μέσης Ανατολής, Arabian Travel Market, στο Ντουμπάι