Pellanet

Παράταση προθεσμίας υλοποίησης επενδύσεων σε παραχωρούμενες εκτάσεις

Την παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης των βιομηχανικών καιβιοτεχνικών επενδύσεων σε εκτάσεις που έχουν παραχωρηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτησε η Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκο Μπόλαρη.

Σύμφωνα με όσα εξήγησε η Θεοδώρα Τζάκρη στον κ. Μπόλαρη, στο παρελθόν παραχωρήθηκαν εκτάσεις με υπουργική απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του ΝΔ 221/74 με το οποίο αντικαταστάθηκαν οι διατάξεις του ΝΔ 203/69, για δημιουργία βιομηχανιών και βιοτεχνιών, σύμφωνα με τις τεχνικοοικονομικές μελέτες και τα σχεδιαγράμματα που προσκομίσθηκαν από τους ενδιαφερόμενους. Οι παραχωρήσεις αυτές έγιναν με κάποιους όρους, ένας από τους οποίους ήταν η λειτουργία της μονάδας μέσα σε τρία έτη από την κοινοποίηση της απόφασης. Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι ζητούσαν και έπαιρναν κατά καιρούς παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης. Λόγω όμως της παρατεταμένης κρίσης και σε πολλές περιπτώσεις λόγω προβλημάτων με τις χρήσεις γης (ΣΧΟΑΠ κλπ) ζητείται από τους δικαιούχους η παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης των επενδύσεων επί των παραχωρούμενων εκτάσεων. Για τις περιπτώσεις αυτές η Υφυπουργός αρμόδια για τη Βιομηχανία κ. Τζάκρη ζήτησε από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να δοθεί νέα προθεσμία για την υλοποίηση του σκοπού των παραχωρήσεων.

Ο κ. Μπόλαρης συμμερίστηκε την άποψη της κ. Τζάκρη και συμφώνησαν να προωθεί άμεσα ρύθμιση για τη χορήγηση παράτασης, προκειμένου να υλοποιηθεί η δημιουργία βιομηχανιών και βιοτεχνιών στις παραχωρούμενες εκτάσεις.

Δημοσιεύτηκε στις 24 Μαΐου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

11:50 - Διεξαγωγή Διεθνούς Μαθηματικού Διαγωνισμού Καγκουρό από την Ομάδα Μαθηματικών Γιαννιτσών

11:35 - Λάκης Βασιλειάδης: Επίσκεψη στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας – Συνάντηση με την Πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου

10:41 - ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:36 - Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπή πετρελαίου θέρμανσης από σχολικές μονάδες σε περιοχές της Ημαθίας

10:27 - Συνελήφθη ένα άτομο στην Πέλλα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και περί όπλων

16:10 - Συνάντηση της Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνάς Αηδονά με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη

16:06 - Συνάντηση του προέδρου του Ε.Ε.Θ. Κυριάκου Μερελή με τον βουλευτή της ΝΔ Διαμαντή Γκολιδάκη

15:55 - «Πρόσληψη μόνιμου Ιατρού ειδικότητας Χειρουργικής στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών »

14:07 - ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΡΑΣΗ “ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ”

12:58 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ