Pellanet

Παρατράγουδα στην επέτειο μνήμης στα Γιαννιτσά

Πραγματοποιήθηκε το πρωί, στον Ομαδικό Τάφο στα Γιαννιτσά εκδήλωση Μνήμης για τους 120 συμπολίτες μας και τον Δήμαρχο Θωμά Μαγκριώτη, που εκτελέστηκαν από τα Γερμανικά Στρατεύματα κατοχής και τους συνεργάτες τους, στις 14 Σεπτεμβρίου 1944. Ενώ φορείς και επίσημοι κατέθεταν στεφάνια, δημιουργήθηκε ένταση και μικροεπεισόδια κατά την κατάθεση στεφάνου από τον εκπρόσωπο του τοπικού Συνδέσμου της Χρυσής Αυγής, Ιωάννη Σαχινίδη. Η κατάθεση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να πάρουν πίσω τα στεφάνια τους κάποιες ενώσεις και σωματεία, ως ένδειξη διαμαρτυρίας και να εμπλακούν κάποιοι παραβρισκόμενοι. Ύστερα από την έγκαιρη παρέμβαση του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών με επικεφαλή τον Διοικητή Πέτρο Περδικάτση αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του δήμου Πέλλας, Χρήστος Σίσκος δήλωσε ότι «υπήρξε αντίδραση από την πλευρά μας, διότι δεν έχουν δουλειά να καταθέτουν στεφάνι οι ιδεολογικοί απόγονοι αυτών που σκότωσαν. Ποιον να τιμήσουν; Αυτούς που σκοτώθηκαν ή αυτούς που σκότωσαν; Είπαμε ότι εμείς δεν καταθέτουμε μαζί με αυτούς, θα τρίζουν τα κόκαλα των θανόντων. Καλέσαμε όποιον θέλει να αντιδράσει και να μην καταθέσει στεφάνι και οι περισσότεροι τα πήραν πίσω. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής κινήθηκαν απειλητικά εναντίον μας και τους σταμάτησε η Αστυνομία. Δε δόθηκε συνέχεια στο συμβάν. Όμως το θέμα είναι με τέτοιες ενέργειες παίρνουν τα πάνω τους… αν οι ίδιοι λένε ότι είναι μόνο εθνικιστές, ας βγουν επίσημα να αποκηρύξουν το ναζισμό και αυτούς που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς. Μετά να τους δεχτούμε» κατέληξε ο κ. Σίσκος. Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα.

Δημοσιεύτηκε στις 14 Σεπτεμβρίου, 2012


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27