Pellanet

Παρουσία του Γιάννη Σηφάκη οι αγιασμοί σχολείων του Δήμου Σκύδρας

Στους αγιασμούς των 2ου, 3ου και Ειδικού δημοτικών σχολείων Αριδαίας καθώς και στον Γενικό Λύκειο Σκύδρας έδωσε το παρόν ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης, ο οποίος ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά, καλή πρόοδο στους μαθητές και καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς, σχολικές επιτροπές, εργαζόμενους στα σχολεία και σε όλους που συμβάλουν στην καλή λειτουργία του δημόσιου σχολείου.

Επισήμανε ότι και φέτος τα σχολεία ξεκινούν με όλα τα βιβλία και όλους τους δασκάλους και καθηγητές στην θέση τους (ακόμη και οι αναπληρωτές είναι φέτος στη θέση τους από την αρχή της χρονιάς). Οι προωθούμενες αλλαγές στον τρόπο εξετάσεων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ( που θα ισχύσουν τα επόμενα έτη) αναβαθμίζουν το δημόσιο σχολείο και λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την ψυχολογία των μαθητών.

Η πολιτεία, όπως και οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι ίδιοι οι μαθητές αγωνίζονται για την δημόσια, δωρεάν, δημοκρατική και ποιοτικά αναβαθμισμένη εκπαίδευση σε μια Παιδεία που είναι καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό. Μια παιδεία που μεταλαμπαδεύει στις νέες γενιές την συμπυκνωμένη γνώση του ανθρώπου μέχρι σήμερα, βοηθά την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης του μαθητή σε συνδυασμό με την δυνατότητα έκφρασης της δημιουργικότητας του εκπαιδευτικού, διδάσκει ήθος, τις πανανθρώπινες αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης απέναντι στον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Την αγάπη για την πατρίδα μαζί με την φιλία, την συνεργασία, την συνανάπτυξη των λαών μακριά από φοβικά σύνδρομα, μίση και διχασμούς.

Τέτοια παιδεία θέλουμε που να αποδίδει στην κοινωνία ανθρώπους με σοβαρή επάρκεια πολύπλευρων γνώσεων και με κοινωνική μόρφωση, χρηστούς πολίτες που αύριο θα φωτίσουν καλύτερα το μέλλον της πατρίδας μας και όλου του κόσμου.
Αναφέρθηκε ακόμη στην απόφαση της κυβέρνησης για ενίσχυση του κοινωνικού κράτους με προτεραιότητα σε υγεία και παιδεία με δεδομένη την έξοδο από τα δημοσιονομικά προγράμματα και την πολιτική της για την δίκαιη διανομή των αποτελεσμάτων της ανάπτυξης που ξεκίνησε.

 

Δημοσιεύτηκε στις 12 Σεπτεμβρίου, 2018


Σχόλια


pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

14:23 - Εργασίες καθαρισμού οδοστρώματος στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

14:21 - Δήμος Πέλλας-ΔΕΥΑΠ: Προσοχή στην κατανάλωση του πόσιμου νερού!

14:19 - Έτοιμος για όλα ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Παρίσι

14:15 - Περισσότερα από 22 κιλά ηρωίνης κατασχέθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας – Ήταν καλά κρυμμένα μέσα σε ξύλινο παιδικό κρεβάτι

14:02 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΕΔΕΣΣΗΣ

13:55 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΟΣΙΑΣ ΜΑΚΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΒΑΡΟΣΙ

13:54 - Θερινό σινεμά στην Έδεσσα

13:52 - Προωθώντας τη συνδεσιμότητα στην ύπαιθρο της Κεντρικής Μακεδονίας και γεφυρώνοντας το “ψηφιακό χάσμα” της τρίτης ηλικίας – Συμμετοχικό εργαστήριο στο πλαίσιο του έργου “XGain”

15:51 - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ

15:47 - Ακύρωση προγραμματισμένης συναυλίας Κλασικής Μουσικής λόγω πένθεου