Pellanet

Πέτυχε την ένταξη στο «ΑΛΕΞΑΝΔΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» ο Δήμος Αριδαίας

Από τους ελάχιστους δήμους της χώρας που κατάφεραν να αποσπάσουν και τρίτη έγκριση για έργα αγροτικής οδοποιίας είναι πλέον ο Δήμος Αριδαίας. Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» η πρόταση που είχε καταθέσει ο Δήμος Αριδαίας με τίτλο «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Toπικών Διαμερισμάτων Κεντροδυτικού άξονα (Τσάκωνες, Πολυκάρπη, Ξιφιανή)», προϋπολογισμού 594.819,62€.
Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά έγκριση που εξασφαλίζει ο Δήμος, καθώς έχουν προηγηθεί οι εγκρίσεις των προτάσεων «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Τοπικών Διαμερισμάτων Βορειοδυτικού άξονα (Πρόμαχοι, Σωσάνδρα, Δωροθέα, Πιπεριά)», προϋπολογισμού 594.906,00€ και «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Τοπικών Διαμερίσματα Βορεινού, Τσάκων (Κ. Ροδωνιάς), Πιπεριά (Μικροχώρι)», προϋπολογισμού: 533.812,10 €.

Μετά τη θετική αυτή εξέλιξη για το Δήμο Αριδαίας, ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Ζέρζης δήλωσε:
«Με συντονισμένες κινήσεις και μεθοδική δουλειά καταφέραμε νε εξασφαλίσουμε την έγκριση και της τρίτης πρότασης που είχαμε υποβάλλει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής για τη «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Toπικών Διαμερισμάτων Κεντροδυτικού άξονα (Τσάκωνες, Πολυκάρπη, Ξιφιανή)», προϋπολογισμού 594.819,62€.
Δεν περιοριστήκαμε στις δύο εγκρίσεις που είχαν προηγηθεί, αλλά διεκδικήσαμε και την τρίτη, προς όφελος των κατοίκων των Τοπικών Διαμερισμάτων Τσακωνων, Πολυκάρπης και Ξιφιανής.
Μετά τη δημοπράτηση των έργων, η οποία αναμένεται να γίνει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα ξεκινήσει δυναμικό πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων αγροτικών δρόμων, δίνοντας πνοή στην αγροτικό οικονομία και διευκολύνοντας σημαντικά τους αγρότες. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων θα ξεπεράσει το 1.700.000€.
Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι στη χώρα μας είναι ελάχιστοι οι δήμοι, οι οποίοι κατάφεραν να εντάξουν τρεις προτάσεις στο πρόγραμμα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ».
Ταυτόχρονα, όσον αφορά το συγκεκριμένο πρόγραμμα, προετοιμαζόμαστε μελετητικά για την υποβολή δύο προτάσεων για επεκτάσεις αρδευτικών δικτύων και μίας πρότασης για το φράγμα του Λυκοστόμου.»

Δημοσιεύτηκε στις 9 Οκτωβρίου, 2009


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

17:08 - «ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2026»

16:46 - Κέντρο Καινοτομίας στην Πέλλα, αλλά ποιος θα αναδείξει τον τόπο;

13:15 - Το αγκάθι του Χριστού σιωπηλός μάρτυρας του Γολγοθά στον Αλιάκμονα

17:30 - Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης για τις Περιοχές Natura 2000

17:28 - Το δημογραφικό ζήτημα στο επίκεντρο του νέου τεύχους του Περιοδικού της Βουλής

17:24 - Τις νέες ευρωπαϊκές στρατηγικές για τα λιμάνια, τη ναυτιλία και τη ναυπηγική βιομηχανία παρουσίασε ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολος Τζιτζικώστας – «Εδραιώνουμε την Ευρώπη ως την κορυφαία πλωτή ήπειρο»

17:21 - Εργασίες συντήρησης πρασίνου στη Νέα Εθνική Οδό   Θεσσαλονίκης- Έδεσσας (Παράκαμψη Παραλίμνης) από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

17:17 - Συνελήφθη ανήλικος στην Κατερίνη για παραχάραξη νομισμάτων και διακίνηση καρτών ΑΤΜ – κλώνων, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

13:42 - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή επιχειρήσεων στη διεθνή έκθεση TUTTOFOOD 2026

13:33 - ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ_ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ