Pellanet

«ΠΟΠΗ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΟΥ: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΕΚΟΛΗΣΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ»

Μετά από πολλές προσπάθειες σε συνάντηση που είχε η Κα Φουντουκίδου με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δένδια του επισήμανε ότι το θέμα του Δικαστικού μεγάρου Έδεσσας χρονίζει απαράδεκτα και αγγίζει τα όρια του εμπαιγμού.
Ο κ. Δένδιας της είχε υποσχεθεί να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες από τον ίδιο ενέργειες, ώστε τάχιστα να γίνει το επόμενο βήμα και το καθοριστικό και επιτέλους το δικαστικό μέγαρο της Έδεσσας να κατασκευαστεί.
Έτσι, σήμερα, 2-6-2009 ο κ. Υπουργός ανακοίνωσε στη Βουλευτή την υπογραφή στο σχετικό έγγραφο της πρότασης της Διεύθυνσης οικονομικού του Υπουργείου δικαιοσύνης προς το ΤΑΧΔΙΚ σύμφωνα με το οποίο ζητά άμεση έκδοση απόφασης του ΔΣ του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.(Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων) ποσού 498.670€ για την αποζημίωση απαλλοτριωθείσας έκτασης και δικαστικών εξόδων.
Ειδικότερα ο κ. Υπουργός ζητά:
1. Την έγκριση πίστωσης 498.670€ από τον Κ.Α. 9719 για την αναγκαστική απαλλοτρίωση οικοπέδου βάσει προσωρινής τιμής μονάδος αποζημίωσης απαλλοτριωθείσας έκτασης 1061τ.μ. που αποτελεί το ½ εξ αδιαιρέτου οικοπέδου (συνολικού εμβαδού 2122τ.μ.) καθώς και 9973€ για τα συναφή δικαστικά έξοδα,
2. Την αποδοχή της προσωρινής τιμής μονάδος απαλλοτρίωσης ή την κατάθεση αίτησης καθορισμού οριστικής τιμής μονάδος απαλλοτρίωσης στο Εφετείο Θεσσαλονίκης.
Υπενθυμίζουμε ότι η ανέγερση δικαστικού μεγάρου είναι αίτημα των φορέων και απαίτηση των πολιτών της Έδεσσας και της ευρύτερης περιοχής.
Η Κα Φουντουκίδου υπόσχεται ότι θα επισπεύσει βήμα βήμα τις διαδικασίες, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία και παραδοθεί στους πολίτες το νέο δικαστικό μέγαρο.

Δημοσιεύτηκε στις 3 Ιουνίου, 2009


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους

17:58 - Επιβολή διοικητικού προστίμου σε Πέλλα

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά