Pellanet

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών

Μέσα σε κοσμοσυρροή πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 11 Απριλίου, το απόγευμα, στον 2ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας από μαθητές των σεμιναρίων της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.
Το θέμα της έκθεσης είναι: «Δύο». Οι συμμετέχοντες προσπαθούν μέσα από τις φωτογραφίες τους να απεικονίσουν από την δική τους οπτική γωνία τον κόσμο τριγύρω και να αποτυπώσουν καταστάσεις που βλέπουν με δυο διαφορετικές οπτικές, μία μέσα από τα μάτια της καθημερινότητας και μία μέσα από το φακό της φωτογραφικής τους μηχανής.
Στην έκθεση συμμετέχουν 36 μαθητές των σεμιναρίων με 72 έργα. Κάθε έργο συνοδεύεται από μικρό κείμενο, το οποίο ερμηνεύει την φωτογραφία και εμβαθύνει στο νόημά της.
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο προϊστάμενος του Ι. Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Σπυρίδης, αναφέρθηκε στην τριετή πορεία των σεμιναρίων, στις δράσεις της ενορίας αλλά και στην ιδιαίτερη συμβολή της υπεύθυνης των μαθημάτων Φανής Τουμπουλίδου. Όπως τόνισε, η μεθοδικότητα, η εφευρετικότητα και το μεράκι της έδωσαν στους μαθητές τις τεχνικές γνώσεις, το κίνητρο και την έμπνευση να δημιουργήσουν μία έκθεση με πολύ ενδιαφέροντα και ξεχωριστά έργα.
Τέλος τον λόγο πήρε η υπεύθυνη των σεμιναρίων, Φανή Τουμπουλίδου, η οποία, αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και τους χορηγούς της έκθεσης, υποσχέθηκε ότι η νέα χρονιά θα είναι ακόμη πιο αποδοτική και δημιουργική.
Στα εγκαίνια παρέστησαν ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρ. Στάμκος, ο οποίος και χαιρέτησε την εκδήλωση τονίζοντας τις πολύπλευρες δράσεις της ενορίας Αγίου Γεωργίου, οι βουλευτές του Νομού και πρώην υπουργοί κα Θ. Τζάκρη και κ. Γ. Καρασμάνης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, ο πρόεδρος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Γιαννιτσών «ο Φίλιππος» και πλήθος κόσμου που θαύμασαν τα έργα των μαθητών. Ακολούθησε δεξίωση στο χώρο της Έκθεσης.
Η Έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά 6:00 - 9:30 μ.μ. μέχρι και το Σάββατο 28 Απριλίου 2018.
   

Δημοσιεύτηκε στις 13 Απριλίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.