Pellanet

Πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός στο ΚΔΑΠ Γιαννιτσών

Κ. Μπαλτζίδης: «Ουσιαστική υποστήριξη στο σημαντικό θεσμό των ΚΔΑΠ»

Τον καθιερωμένο ετήσιο Αγιασμό του για την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς πραγματοποίησε το ΚΔΑΠ Γιαννιτσών την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014, στις 5.30 το απόγευμα.

Ο αγιασμός τελέστηκε από τον π. Ιωάννη Σπυρίδη, ιερέα του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, με την παρουσία του νέου προέδρου της ΔΗΚΕΠΑΠ
κ Κωνσταντίνου Μπαλτζιδη, του προσωπικού των παιδιών και των γονέων τους. Ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΠ, αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς και τις ευχές του Δημάρχου κ. Γρηγορίου Στάμκου, ευχήθηκε προσωπικά «καλή εκπαιδευτική χρονιά σε όλους», ενώ μίλησε για την αναγκαιότητα του θεσμού του ΚΔΑΠ, για την σύγχρονη μητέρα και τον πολύπλευρο ρόλο που έχει αυτή στην κοινωνία μας. Τόνισε ότι το έργο που επιτελείται στα ΚΔΑΠ είναι σημαντικό, είναι λειτούργημα, γιατί δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά από εξειδικευμένο προσωπικό γνωρίζοντας νέους φίλους.

«Ο ρόλος των ΚΔΑΠ είναι σημαντικός, διότι δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να αναδείξουν τις δεξιότητες που έχουν σε διάφορους τομείς», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Η ΔΗΚΕΠΑΠ, στο πλαίσιο των δράσεών της, θέλει να ανταποκριθεί σε ανάγκες και άλλων συνανθρώπων μας, δημιουργώντας δομές, που σκοπό θα έχουν να προσφέρουν υπηρεσίες ειδικά στην δύσκολη οικονομικά συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε πρότυπα στον τόπο μας, να παράγουμε κοινωνικό έργο, διασφαλίζοντας τον σεβασμό της ατομικότητας του κάθε παιδιού και ενεργοποιώντας τη δημιουργική απασχόλησή τους».

Στη συνέχεια ο κ. Μπαλτζίδης αναφέρθηκε στην ουσιαστική υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής σε όλα τα ΚΔΑΠ του Δήμου Πέλλας και υποσχέθηκε, μαζί με όλα τα στελέχη της επιχείρησης, να είναι πάντα στο πλευρό των παιδιών, των γονιών και των εργαζομένων. Παράλληλα, είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με κάθε παιδί ξεχωριστά παραδίδοντας τους μια κατασκευή από χαλκό που έφτιαξαν τα παιδιά τις προηγούμενες ημέρες. Τα παιδιά με τη σειρά τους προσέφεραν στον πρόεδρο ένα καράβι από χαλκό, γεμάτο ευχές για τα νέα του καθήκοντα.

Να σημειωθεί ότι η δομή των Γιαννιτσών λειτουργεί για ένατη σχολική χρονιά με αξιοπιστία στο έργο της. Το τμήμα απασχολεί καθημερινά 50 παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, στα οποία δίνεται η δυνατότητα να ασχοληθούν με τον χαλκό, να μάθουν παραδοσιακούς χορούς, να ζωγραφίσουν, να παίξουν.....

Ευχόμαστε λοιπόν καλή δημιουργική χρονιά!!!

Δημοσιεύτηκε στις 10 Οκτωβρίου, 2014


Σχόλια

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες για την άμεση απομάκρυνση του
αγροτικού εξοπλισμού τους που βρίσκεται εντός των γεωτεμαχίων ιδιοκτησίας
Δ.ΥΠ.Α. (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) επί της οδού Σαλαμίνος του
οικισμού Κρύας Βρύσης Πέλλας, προκειμένου η Υπηρεσία να προβεί στον
απρόσκοπτο καθαρισμό και αποψίλωσή τους.