Pellanet

Πρόγραμμα ενημέρωσης για το πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων και την υιοθεσία τους

Ενημέρωση για τα αδέσποτα ζώα Πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων, για την υιοθεσία σκύλων και για τη θεραπευτική επαφή με τα ζώα θα υλοποιηθεί στην Έδεσσα με αποδέκτες τους μαθητές των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία SAPT Hellas (Stray Action – Pet Therapy Hellas), σε συνεργασία με τον Δήμο Έδεσσας και την Ομάδα Εθελοντών Καταφυγίου Έδεσσας. Ήδη έχει καταρτιστεί το πρόγραμμα επισκέψεων των σχολείων και οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν σε ομάδες μαθητών στο Πολιτιστικό Κέντρο Έδεσσας από τη Δευτέρα 9-12-2013 έως την Πέμπτη 12-12-2013. Το απόγευμα της Τρίτης 10-12-2013 έχει προγραμματιστεί ειδική εκδήλωση που απευθύνεται σε ενήλικους, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων, όπου θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις και ομιλίες από τα μέλη του SAPT, την Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Δανάη Τριγωνάκη και τον Ψυχολόγο του Κέντρου Πρόληψης ΟΡΑΜΑ κ. Λάζαρο Σιάντση και θα παρουσιαστούν οι θεραπευτικές δυνατότητες της σχέσης των ανθρώπων με τα ζώα. Η στόχευση του προγράμματος ενημέρωσης είναι να ενημερωθούν τα παιδιά σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο για τη σωστή συμπεριφορά προς τους σκύλους (αδέσποτους ή δεσποζόμενους) και να ευαισθητοποιηθούν σε σχέση με το πολύ καίριο πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων. Επιπρόσθετα, θα γίνει ενημέρωση για ειδικές πτυχές του θέματος όπως η παρουσίαση του κοινωνικού έργου της SAPT, που σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων προσφέρει κοινωνικό έργο σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μέσω ουσιαστικής επαφής παιδιών ή ενηλίκων με ημίαιμους, πρώην αδέσποτους και εκπαιδευμένους σκύλους.

Δημοσιεύτηκε στις 4 Δεκεμβρίου, 2013


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους

17:58 - Επιβολή διοικητικού προστίμου σε Πέλλα

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά