Pellanet

Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου «Εν Έργω | Πράξη Δημοκρατίας»

H Οργανωτική Επιτροπή «Εν έργω» που αποτελείται από φοιτητές που κατάγο-νται από τα Γιαννιτσά και αφουγκράζονται την απαίτηση της κοινωνίας για πολιτική εγρήγορση της ελληνικής νεολαίας και συγκεκριμένα των νέων που κατάγονται από το Δήμο Πέλλας, προχώρησαν στη διοργάνωση ενός Συνεδρίου Προσομοίωσης των διαδικασιών του Δημοτικού Συμβουλίου με τον τίτλο «Εν Έργω | Πράξη Δημοκρατίας». Το Συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Πέλλας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας.

 

Το «Εν έργω» αποτελεί το πρώτο συνέδριο προσομοίωσης του Δημοτικού Συμβουλίου ενός Δήμου, που διοργανώνεται στην Κεντρική Μακεδονία. Οι νέοι της ευρύτερης περιοχής θα αποκτήσουν την δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν σε πολιτικό επίπεδο λαμβάνοντας θέσεις Δημάρχου, Αντιδημάρχων, Επικεφαλής Παρατάξεων και Δημοτικών Συμβούλων συζητώντας, σε εικονικό επίπεδο, για ρεαλιστικά ζητήματα της περιοχής τους

Η προσομοίωση περιλαμβάνει τρεις παρατάξεις (δημοτική αρχή, μείζων και ελάσσων αντιπολίτευση) οι οποίες καλύπτουν ένα βασικό δείγμα του ιδεολογικού φάσματος της πολιτικής σκηνής χωρίς όμως κομματικές παρωπίδες. Ωστόσο, οι εν λόγω παρατάξεις είναι εικονικές και δεν σχετίζονται με τις υπάρχουσες παρατάξεις της τρέχουσας δημοτικής περιόδου του Δήμου Πέλλας. Οι συμμετέχοντες σε κλίμα συνεργασίας θα συζητήσουν, καταθέτοντας παράλληλα και την προσωπική τους γνώμη, ώστε να υπερψηφίσουν ή να καταψηφίσουν τα υπό συζήτηση θέματα.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να αφυπνίσει τους νέους του δήμου και να τονίσει την δράση τους σε ζητήματα πολιτικά και να τους βοηθήσει να εξοικειωθούν πλήρως με τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου και πιο συγκεκριμένα του Δ.Σ. Με αυτόν τον τρόπο και βασισμένοι στις αρχές του γόνιμου διαλόγου και της ελευθερίας της πολιτικής έκφρασης, οι νέοι θα βιώσουν ένα μοναδικό τετραήμερο, μια πράξη ουσιαστικής δημοκρατίας.

Στην προσομοίωση «Εν έργω» ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων θα ανέρχεται στους πενήντα δυο (52). Αναλυτικότερα, θα τηρηθεί το αριθμητικό πρότυπο των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Πέλλας στους σαράντα ένα (41). Επιπλέον, υπολογίζεται ως μια η θέση του Δημάρχου (1) ενώ οι υπόλοιπες δέκα (10) θα καλυφθούν από τα πρόσωπα που θα συγκροτούν την «Ομάδα Πίεσης». Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι νέοι που είναι άνω των 18 και κατάγονται ή κατοικούν στο Δήμο Πέλλας. Οι αιτήσεις συμμετοχής διεξάγονται από 12 Δεκεμβρίου 2016 έως και 12 Φεβρουαρίου 2017.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.en-ergw.grμπορεί ο καθένας να ενημερωθεί, να προβληματιστεί γύρω από τα κοινά και σίγουρα να δηλώσει συμμετοχή στο Συνέδριο Προσομοίωσης Εν Έργω. Ταυτόχρονα, οι υποψήφιοι συμμετέχοντες μπορούν να έρθουν σε ηλεκτρονική επικοινωνία με την Οργανωτική Επιτροπή για οποιαδήποτε ερώτηση, απορία, παρατήρηση και σχόλιο στο παρακάτω mail: [email protected]

H Oργανωτική Επιτροπή

Θωμάς Σεβαστιάδης

Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής

Νικόλας Δημητριάδης

Υπεύθυνος για τη Διεξαγωγή Αιτήσεων Συμμετοχής

Ασημίνα Λαζαρίδου

Υπεύθυνη Οργανωτικού Συντονισμού

Ελευθερία Παπαπροδρόμου

Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας

Ελένη Σατραζάνη

Υπεύθυνη Οικονομικών

Επικουρικοί Συνεργάτες

Θεόδωρος Κοσκινόπουλος

Υπεύθυνος Τεχνολογίας

Άρης Παπαπροδρόμου

Υπεύθυνος Γραφιστικής Τεχνολογίας

Συνδιοργανωτές : ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ

                       

                               ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΛΑΣ

Δημοσιεύτηκε στις 2 Φεβρουαρίου, 2017


Σχόλια


ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες για την άμεση απομάκρυνση του
αγροτικού εξοπλισμού τους που βρίσκεται εντός των γεωτεμαχίων ιδιοκτησίας
Δ.ΥΠ.Α. (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) επί της οδού Σαλαμίνος του
οικισμού Κρύας Βρύσης Πέλλας, προκειμένου η Υπηρεσία να προβεί στον
απρόσκοπτο καθαρισμό και αποψίλωσή τους.