Pellanet

Προστασία της βιοποικιλότητας

Συντονισμός φορέων του νομού μας για την οργάνωση κοινών δράσεων προστασίας της βιοποικιλότητας

Με αφορμή την ανακήρυξη από τον ΟΗΕ του 2010 ως «παγκοσμίου έτους για την Βιοποικιλότητα», ο Νομάρχης Πέλλας κ. Μιχάλης Καραμάνης, ανέλαβε τον συντονισμό για την οργάνωση κοινών εκδηλώσεων, δράσεων και έργων για την προστασία της βιοποικιλότητας του νομού Πέλλας με την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή φορέων και πολιτών του νομού μας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Νομάρχης Πέλλας καλεί εκπροσώπους όλων των ενδιαφερόμενων φορέων να παραβρεθούν σε μία πρώτη συνάντηση εργασίας η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 11.00 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου, στον 3ο όροφο του Διοικητηρίου, στην Έδεσσα. Στο πρόγραμμα της συνάντησης περιλαμβάνεται μία συνοπτική παρουσίαση της βιοποικιλότητας του νομού μας, παραδειγμάτων από αντίστοιχες δράσεις που έχουν υλοποιηθεί με επιτυχία στη χώρα μας και το εξωτερικό και θα ακολουθήσει συζήτηση με την υποβολή ιδεών και προτάσεων από όλους τους παραβρισκόμενους.

Στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση των κοινών δράσεων για την προστασία της Βιοποικιλότητας καλούνται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι όλων των αρμόδιων δημοσίων υπηρεσιών του νομού, καθώς επίσης και των τοπικών αναπτυξιακών, επαγγελματικών, παραγωγικών, συνεταιριστικών φορέων και ενώσεων, των κινήσεων πολιτών, συλλόγων, μη κυβερνητικών οργανώσεων, μέσων ενημέρωσης, όπως και πολίτες που επιθυμούν να έχουν μία θετική συμβολή στην προστασία και ανάδειξη της βιοποικιλότητας του νομού μας. Η συμμετοχή εκπροσώπων όλων των παραπάνω φορέων στην πρώτη συνάντηση εργασίας, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στη Νομαρχία, είναι σημαντική για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος.

Ο Νομάρχης Πέλλας κ. Μιχάλης Καραμάνης δήλωσε σχετικά: «Η ανακήρυξη του 2010 ως παγκόσμιου έτους βιοποικιλότητας αποτελεί μία ακόμη ευκαιρία για δράση στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος από την τοπική κοινωνία. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι τοπικοί φορείς, τα μέσα ενημέρωσης και οι πολίτες να πρωτοστατήσουν σε μία κοινή και συλλογική προσπάθεια ανάδειξης και προστασίας της βιοποικιλότητας, ιδιαίτερα μετά από την τελευταία σύσκεψη στην Κοπεγχάγη η οποία δεν απέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Αν θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον και αν επιθυμούμε πραγματικά να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής και διαβίωσης στην περιοχή μας, θα πρέπει να αναλάβουμε συγκεκριμένες δράσεις και έργα. Η σύσκεψη που οργανώνουμε αποτελεί ένα πρώτο, απολύτως απαραίτητο βήμα για την άρτια οργάνωση των δράσεων ώστε να αποφασίσουμε όλοι μαζί για το περιεχόμενο και τον προγραμματισμό τους. Είναι μία συνάντηση εργασίας ανοικτή προς όλους και επιθυμία μας είναι να έρθουν με καινοτόμες ιδέες και προτάσεις που θα υλοποιήσουμε τους αμέσως επόμενους μήνες».

Δημοσιεύτηκε στις 12 Φεβρουαρίου, 2010


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:28 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Α.Α.Τ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

13:25 - ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ 1ης ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΔΕΣΣΑΙΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΑΠΕΛΛΗΣ

13:22 - ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ Τ.Κ. ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ

13:19 - ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

13:15 - Ο Παντελής Θαλασσινός σε εκδήλωση με την ενορία Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών

13:09 - Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Δήμο Δίου-Ολύμπου

13:04 - Λάκης Βασιλειάδης: Υλοποιούνται με ταχείς ρυθμούς τα έργα Ανακαίνισης & Διαμόρφωσης στις Δομές Υγείας της Έδεσσας και της Π.Ε. Πέλλας

10:50 - Μια ξεχωριστή συνέντευξη με τον Παντελή Θαλασσινό στο Ράδιο Εκ Βαθέων

14:45 - Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας σε Έβρο, Ροδόπη και Ξάνθη

14:39 - Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση της Μέσης Ανατολής, Arabian Travel Market, στο Ντουμπάι