Pellanet

Σε Αγιασμούς σχολείων ο Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι Πέλλας – Παρεμβάσεις και δράσεις της Δημοτικής Αρχής

Στις τελετές Αγιασμών τριών σχολικών μονάδων παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πέλλας Στάθης Φουντουκίδης, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ο Δήμαρχος αρχικά επισκέφθηκε το 1ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών (σχολείο που αποφοίτησε και ο ίδιος) και το 1ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών, όπου παραβρέθηκαν επίσης η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Τζένη Δεντσίδου και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Σπύρος Λιάβας. Αμέσως μετά ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το Π.ΕΠΑ.Λ Κρύας Βρύσης, όπου στον Αγιασμό παραβρέθηκαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Κώστας Δεληγιαννίδης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κώστας Βασιλειάδης.

Να σημειωθεί ότι ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Θέμης Μάγγος παρέστη στον Αγιασμό του 1ου Νηπιαγωγείου Γιαννιτσών, του 8ου Δημοτικού Σχολείου και του 4ου Γυμνασίου Γιαννιτσών.

Στους σύντομους χαιρετισμούς που απηύθυνε ο κ. Φουντουκίδης, αφού ευχήθηκε «καλή σχολική χρονιά» σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις, πρωτοβουλίες και δράσεις που ανέλαβε η Δημοτική αρχή στα παραπάνω σχολεία, οι οποίες όπως είπε, «αποτελούν μέρος της συνεχούς προσπάθειάς μας να βελτιώσουμε τις συνθήκες στα σχολεία μας, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι το περιβάλλον όπου μαθαίνουμε και εργαζόμαστε παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα της εκπαίδευσης». Πιο συγκεκριμένα:

Στο 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών

Πλήρη ανακαίνιση των τουαλετών τόσο των μαθητών όσο και των καθηγητών, εξωτερικό βάψιμο του σχολείου δίνοντας μια νέα, φρέσκια εικόνα που αναδεικνύει την αισθητική του χώρου, καθαρισμός και αντικατάσταση των υδρορροών, έργο απαραίτητο για τη σωστή διαχείριση των υδάτων και την προστασία του κτιρίου από φθορές. Στην είσοδο του σχολείου έγινε αλλαγή στα μάρμαρα του δαπέδου δημιουργώντας έναν ασφαλή και όμορφο χώρο υποδοχής για όλους. Τέλος, αναφέρθηκε στη δημιουργία διαβάσεων πεζών για τους μαθητές με γνώμονα την ασφάλεια στις μετακινήσεις τους.

Στο 1ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών     

Ανάμεσα στα έργα που ολοκληρώθηκαν, ιδιαίτερη σημασία έχει η αποκατάσταση των ζημιών που είχαν προκληθεί στο εξωτερικό του κτιρίου λόγω διάβρωσης. Το σχολείο απέκτησε νέα, φρεσκοβαμμένη πρόσοψη, καθώς και το μικρό κτίριο και το γυμναστήριο. Βελτιώθηκαν οι χώροι των εκπαιδευτικών, ενώ αντικαταστάθηκαν τα σπασμένα μάρμαρα στα σκαλοπάτια, διασφαλίζοντας την ασφάλεια όλων. Επίσης, ολοκληρώθηκε η κατασκευή καλύμματος φρεατίου υδροσυλλογής για καλύτερη λειτουργικότητα και προστασία.

Στο Π.ΕΠΑ.Λ Κρύας Βρύσης

Εντάχθηκε στη Δράση με τίτλο «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση των συνθηκών διδασκαλίας, εξοικονομώντας ενέργεια και αναβαθμίζοντας τις εγκαταστάσεις του σχολείου. Συγκεκριμένα προβλέπεται η τοποθέτηση εξωτερικής θερμο-πρόσοψης, αλλαγή των κουφωμάτων, τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στη στέγη, αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης για αυτονομία και αναβάθμιση-διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Για την συγκεκριμένη ένταξη υπογράφηκε Προγραμματική Σύμβαση συνεργασίας των δύο συμβαλλόμενων φορέων, του Δήμου Πέλλας και του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης για την επίτευξη της πλήρους υλοποίησης του έργου με τίτλο «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ Π.ΕΠΑ.Λ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ». Η μελέτη του έργου έχει εκπονηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πέλλας και ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 541.321,46€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και είναι στα πλαίσια δημοπράτησης.

Δυστυχώς, όπως τόνισε ο κ. Φουντουκίδης, το συγκεκριμένο έργο δεν μπόρεσε να προχωρήσει τα προηγούμενα χρόνια, καθώς υπήρχαν ελλείψεις στα απαιτούμενα στοιχεία του φακέλου. Η σημερινή διοίκηση, με προσπάθεια και συνέπεια, κατάφερε να συμπληρώσει τα απαραίτητα στοιχεία και να θέσει τις βάσεις για την υλοποίηση του έργου.

«Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε ένα σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας. Ο Δήμος Πέλλας αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο έργο ως μια απόλυτη στοχευμένη παρέμβαση και αντιλαμβάνεται τη σκοπιμότητα και τις θετικές επιπτώσεις που θα επιφέρει», κατέληξε ο Δήμαρχος.

 

Δημοσιεύτηκε στις 11 Σεπτεμβρίου, 2024


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

14:24 - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-15:00 ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΕΣΣΑ, ΠΑΡΚΟ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ 11:30 πμ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

14:20 - Ο Δήμος Σκύδρας τίμησε τους αγωνιστές και τα θύματα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

21:42 - Συνέντευξη με τον Ηλία Πανίδη, στον PellaFm 103,3

11:30 - Συνέντευξη Ευρωβουλευτή, Ν. Φαραντούρη στον PellaFm 103,3

12:02 - Συνέντευξη με τον Δήμαρχο Χαλκηδόνας, Σταύρο Αναγνωστόπουλο στον Pellafm 103,3

16:08 - Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

15:55 - ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ ΕΙΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΝ ΣΕ ΕΔΕΣΣΑ ΚΑΙ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

15:51 - Έδεσσα: Ορεινό Σκηνικό Δροσιάς, Καλοκαίρι 2026

17:16 - Συνέντευξη με τον περιφερειακό Σύμβουλο, και υποψήφιο με την -Ελληνική Λύση- Δήμο Κυριλίδη στον PellaFm 103,3

19:33 - ”ΓΕΛ Κρύας Βρύσης– Γεώργιος Τραπεζανλίδης” – Ένα όνομα, μια σπουδαία παρακαταθήκη με την ονοματοδοσία του σχολείου