Pellanet

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχτηκε ο Δήμος Αριδαίας

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχτηκε το απόγευμα της Κυριακής (8/11) ο Δήμος Αριδαίας , μετά τα τεράστια προβλήματα που δημιουργήθηκαν εξαιτίας των συνεχιζόμενων έντονων βροχοπτώσεων.
Από τα ξημερώματα της Κυριακής όλος ο μηχανισμός του Δήμου, βρισκόμενος σε επιφυλακή, έσπευσε μαζί με τους πολίτες στα σημεία με τα μεγαλύτερα προβλήματα. Ακολούθησε επίσκεψη της υφυπουργού Εσωτερικών κ. Θ. Τζάκρη, ενώ νωρίς το απόγευμα κλιμάκιο με το Δήμαρχο Αριδαίας κ. Π Ζέρζη και το Νομάρχη Πέλλας κ. Μ. Καραμάνη μετέβη στις πληγείσες περιοχές, για να πραγματοποιήσει μια επιτόπια αυτοψία της κατάστασης.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Αριδαίας με αντικείμενο το συντονισμό των κινήσεων και την παρακολούθηση του φαινομένου. Στη σύσκεψη ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Αριδαίας, ο Νομάρχης Πέλλας, ο Υποδιευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης του Ν. Πέλλας κ. Γ. Καραϊτσης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας, κ. Ευ. Γάκης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αριδαίας κ. Κώνστας, ο Προϊστάμενος της Δ.Ε.Η. Αριδαίας κ. Δ. Γιάντσης, υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι τοπικών διαμερισμάτων.
Λόγω της κρίσιμης κατάστασης, στη σύσκεψη αποφασίστηκε να εισηγηθεί ο Νομάρχης Πέλλας στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την κήρυξη του Δήμου Αριδαίας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Πράγματι, μετά από τη θετική εισήγηση του Νομάρχη, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, με την υπ' αριθμ. 7793/08-11-2009 απόφαση του, κήρυξε το Δήμο Αριδαίας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις που προκάλεσαν τα πλημμυρικά φαινόμενα.
Από το πρωί της Δευτέρας, τις πληγείσες περιοχές επισκέπτονται ο Δήμαρχος Αριδαίας με κλιμάκια της Τ.Υ.Δ.Κ., της Δ.Ε.Κ.Ε., της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και του ΕΛΓΑ για να γίνει μια πρώτη αποτίμηση των ζημιών.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι ζημίες είναι εκτεταμένες σε υποδομές, δίκτυα ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης, οδοποιία, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, γέφυρες, κινητή και ακίνητη περιούσια πολιτών. Ταυτόχρονα, χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων έχουν πλημμυρίσει.
Γι' αυτό το λόγο πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών και η διαδικασία αποζημιώσεων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο σχέδιο κήρυξης μιας περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Δημοσιεύτηκε στις 10 Νοεμβρίου, 2009


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:28 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Α.Α.Τ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

13:25 - ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ 1ης ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΔΕΣΣΑΙΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΑΠΕΛΛΗΣ

13:22 - ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ Τ.Κ. ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ

13:19 - ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

13:15 - Ο Παντελής Θαλασσινός σε εκδήλωση με την ενορία Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών

13:09 - Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Δήμο Δίου-Ολύμπου

13:04 - Λάκης Βασιλειάδης: Υλοποιούνται με ταχείς ρυθμούς τα έργα Ανακαίνισης & Διαμόρφωσης στις Δομές Υγείας της Έδεσσας και της Π.Ε. Πέλλας

10:50 - Μια ξεχωριστή συνέντευξη με τον Παντελή Θαλασσινό στο Ράδιο Εκ Βαθέων

14:45 - Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας σε Έβρο, Ροδόπη και Ξάνθη

14:39 - Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση της Μέσης Ανατολής, Arabian Travel Market, στο Ντουμπάι