Pellanet

Σε πλήρη εξέλιξη δύο αντιπλημμυρικά έργα στο Τ.Δ. Ξιφιανής

Στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλει ο Δήμος Αριδαίας για την αντιπλημμυρική του προστασία, ξεκίνησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα δύο πολύ σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα για το Τ.Δ. Ξιφιανής. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την κατασκευή αποστραγγιστικής τάφρου – αποστραγγιστικού αγωγού εντός του οικισμού και την κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων. Ο συνολικός προϋπολογισμός των δύο έργων ξεπερνά τις 300.000€ και θα συγχρηματοδοτηθεί από το αναπτυξιακό πρόγραμμα « ΘΗΣΕΑΣ» και από ίδιους πόρους.
Το Τ.Δ. Ξιφιανής λόγω της ιδιαιτερότητας του εδάφους και του ανισόπεδου του, έχρηζε άμεση ανάγκη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, τα οποία θα το προστάτευαν από ακραία καιρικά φαινόμενα.
«Πρόκειται για δύο πολύ σημαντικά έργα, τα οποία θωρακίζουν αντιπλημμυρικά το Τ.Δ. Ξιφιανής», τόνισε ο Δήμαρχος Αριδαίας κ. Πέτρος Ζέρζης. «Το αντιπλημμυρικό δίκτυο, που ξεκίνησε να κατασκευάζεται, θα καλύπτει το σύνολο σχεδόν της έκτασης του οικισμού, δίνοντας οριστική λύση σε ένα χρόνιο και σοβαρό πρόβλημα των κατοίκων. Βασική μας επιδίωξη είναι να προστατέψουμε τους κατοίκους και τις περιούσιες τους από τα πλημμυρικά φαινόμενα και να τους εξασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες υγιεινής, μακριά από δυσοσμίες και εστίες μόλυνσης.»

Δημοσιεύτηκε στις 26 Οκτωβρίου, 2009


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:39 - Συνέντευξη Δημάρχου Πέλλας Στάθη Φουντουκίδη στον Pella FM 103,3

14:44 - Κάλεσμα προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες

14:23 - Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός Μουσική εγκατάσταση Πόλεμος και «Ειρήνη;» 5, 6 Αυγούστου 2026 | Αρχαία Έδεσσα, Αρχαιολογικός Χώρος Λόγγου

14:19 - Τοποθέτηση Λάκη Βασιλειάδη για την Αναθεώρηση του Συντάγματος: «Σε τέτοιες κορυφαίες θεσμικές διαδικασίες υπάρχει μόνο η ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές»

16:35 - Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Champions League!

16:27 - Όλυμπος: Εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Ομόφωνη η απόφαση Ο Όλυμπος αναγνωρίστηκε ως φυσικό και πολιτιστικό αγαθό εξέχουσας οικουμενικής αξίας για την ανθρωπότητα

16:18 - ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

16:15 - Εργασίες συντήρησης οδοφωτισμού στην Ενωτική Οδό Σίνδου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

11:36 - Λάκης Βασιλειάδης, Συνέντευξη PellaFm 103,3 για το Μουσείο της Πέλλας, Λουτρά Πόζαρ και Χιονοδρομικό

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!