Pellanet

Σημαντική εξέλιξη η εξασφάλιση φυσικού αερίου από τον ΤΑΠ στο Άσπρο της Σκύδρας

 Εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη η εξασφάλιση από την κυβέρνηση εξόδου φυσικού αερίου από τον ΤΑΠ στο Άσπρο Σκύδρας στο βανοστάσιο 18

Αυξάνονται εκθετικά οι δυνατότητες ένταξης και της Έδεσσας, της Σκύδρας, της Αριδαίας, μεταποιητικών βιομηχανικών και εμπορικών καταναλωτών στο πρόγραμμα φυσικού αερίου 2018-2023

Ο βουλευτής συναντήθηκε την Πέμπτη 01/03/2018 με τους αρμόδιους συνεργάτες του Υπουργού για το φυσικό αέριο μετά από συνεννόηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη

Υπεγράφη η δανειακή σύμβαση με την ΕΤΕπ για την ανάπτυξη δικτύων διανομής φυσικού αερίου  ύψους 48 εκατ. ευρώ  που αφορά την διανομή φυσικού αερίου σε 16 πόλεις μεταξύ των οποίων και στα Γιαννιτσά.

Γιαννιτσά και άλλες 15 πόλεις

Υπεγράφη σήμερα, παρουσία του Υπουργού  Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, η δανειακή σύμβαση μεταξύ της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Αερίου (ΔΕΔΑ) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), ύψους 48 εκατ ευρώ, για την ανάπτυξη των δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε τρεις Περιφέρειες της χώρας.

Η σύμβαση αφορά στη χρηματοδότηση έργων για την ανάπτυξη δικτύων σε 16 πόλεις στις περιφέρειες Κεντρικής Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Εκτός από τη σύμβαση με τη ΔΕΔΑ, σημαντική είναι η συμβολή της ΕΤΕπ τόσο στην υλοποίηση έργων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από τον ΑΔΜΗΕ (π.χ. διασυνδέσεις Κυκλάδες και Κρήτη με ηπειρωτικό σύστημα), την κατασκευή και επέκταση υποσταθμών υψηλής τάσης και την πιλοτική εγκατάσταση «έξυπνων μετρητών», όσο και σε πρότζεκτ εξοικονόμησης ενέργειας  (π.χ. πρόγραμμα για αναβάθμιση δημοσίων κτηρίων, με προτεραιότητα σε σχολεία και νοσοκομεία) και ανάπτυξης τεχνολογιών ΑΠΕ.

Την τελευταία τριετία ο ρόλος της Τράπεζας έχει ενισχυθεί:

Από το 2015 και μετά εγκρίθηκαν για τη χώρα μας δάνεια άνω 5 δισ. ευρώ.

Ήδη, περισσότερα από 7 δισ. ευρώ επενδυτικά έργα, για την τριετία 2018-2020, έχουν συμφωνηθεί ή βρίσκονται στην τελική φάση έγκρισης από την ΕΤEπ. Ποσά που θα πολλαπλασιαστούν λόγω της μόχλευσης ιδιωτικών κεφαλαίων.

 

Εδεσσα – Σκύδρα – Αριδαία

Ο Γιάννης Σηφάκης ασχολείται ,τους τελευταίους μήνες,  συστηματικά με την προώθηση της ένταξης και της Έδεσσας, Σκύδρας και Αριδαίας στις επόμενες επενδύσεις όσον αφορά το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου μέσα στο πρόγραμμα 2018- 2023.

Είχε προ μηνός συναντήσεις ( μαζί με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Πέλλας Λευτέρη Αβραμίδη) με την διοίκηση της ΔΕΠΑ και της ΔΕΔΑ και με τον Υπουργό ΠΕΝ Γιώργο Σταθάκη.

Σε νέα συνάντηση του την Πέμπτη 01 /03/2018  με το γραφείο του Υπουργού ( μετά την αρχική συνάντηση με τον ίδιο τον Υπουργό) διευκρινίστηκε ότι η κυβέρνηση πέτυχε να εξασφαλίσει έξοδο φυσικού αερίου από τον ΤΑΠ στο βανοστάσιο του Άσπρου Σκύδρας.

Ήδη από το γραφείο του Υπουργού θεωρείται σκόπιμη  η μελέτη των εναλλακτικών δυνατοτήτων αγωγού ή CNG ( συμπιεσμένου φυσικού αερίου) για τα Γιαννιτσά και η προώθηση των μελετών διανομής για Έδεσσα  - Σκύδρα – Αριδαία καθώς και για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις αγροτικών προϊόντων και τους εμπορικούς καταναλωτές στις προαναφερόμενες πόλεις.

Ο βουλευτής προγραμμάτισε συναντήσεις με την διοίκηση της Δ.Ε.Δ.Α. και με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για την προώθηση του αιτήματος των πολιτών για επέκταση του φυσικού αερίου σε όλες τις πόλεις της Πέλλας.

Θα συνεχίσει εντατικά τις ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση θεωρώντας την επέκταση του φυσικού αερίου ως μια από τις σημαντικότερες υποδομές της Πέλλας στα πλαίσια της πολιτικής παραγωγικής ανασυγκρότησης της που εξασφαλίζει ισονομία στο δικαίωμα εξασφάλισης φτηνότερου και περισσότερου περιβαλλοντικού καυσίμου σε όλους τους πολίτες. Ιδιαίτερα η πολύμηνη ανάγκη θέρμανσης στην Πέλλα και η ύπαρξη σημαντικών ενεργοβόρων μεταποιητικών βιομηχανιών αλλά και εμπορικών καταναλωτών συνηγορούν απόλυτα για την ανάγκη και την ανταποδοτικότητα αυτών των επενδύσεων.

 

Δημοσιεύτηκε στις 2 Μαρτίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27

13:12 - Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος γυναίκας που έγινε τον περασμένο Ιούνιο στην Αλεξάνδρεια

13:08 - Μια Μαγική Βραδιά Κάτω από την Πανσέληνο: Ο Απόηχος της Συναυλίας του Κώστα Χατζή στην Έδεσσα

18:15 -  Ώρες ευθύνης για τους βουλευτές της Πέλλας δεν αντέχει η . κόκκινη γέφυρα .