Pellanet

Στην ημερήσια διάταξη του Ανοιχτού Πανεπιστημίου η σύσταση παραρτήματος στην Έδεσσα

Συνάντηση με τον τον Πρόεδρο του Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) κ. Βασίλη Καρδάση είχε η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη με σκοπό την ενημέρωση της εισαγωγής στην ημερήσια διάταξη της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ που θα συνεδριάσει την Δευτέρα 13 Μαΐου, ότι θα συζητηθεί και θα εγκριθεί από αυτήν η σύσταση Παραρτήματος του Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Έδεσσα και πιο συγκεκριμένα στον χώρο όπου  μέχρι πρότινος στεγάζονταν το Τμήμα Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών του Πανεπιστημίου Μακεδονία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Καρδάση στην κ. Τζάκρη στην ίδια συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής την προσεχή Δευτέρα θα συζητηθούν ακόμη και αναμένεται να εγκριθούν οι εργασίες που θα γίνουν με δαπάνες του ΕΑΠ στο χώρο που προορίζεται να λειτουργήσει το Παράρτημα, προκειμένου να καταστεί αυτό περισσότερο λειτουργικό για τον συγκεκριμένο σκοπό, καθώς και το πρωτόκολλο της συνεργασίας του ΕΑΠ με τον Δήμο Έδεσσας.

Σημειώνεται ότι η σύσταση του Παραρτήματος του ΕΑΠ στην Έδεσσα  ξαναβάζει την Έδεσσα στον χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης μετά την άδικη και απαράδεκτη απόφαση της κατάργησης του Τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών του Πανεπιστημίου Μακεδονία από τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και το αλήστου μνήμης ''σχέδιο Αθηνά" που αποτέλεσε την ταφόπλακα για το Πανεπιστημιακό Τμήμα του Πανεπιστημίου Μακεδονία στην Έδεσσα και θα αποτελέσει την πανεπιστημιακή δομή του Ιδρύματος όπου τα Σαββατοκύριακα που γίνονται τα μαθήματα του ΕΑΠ θα φοιτούν φοιτητές από την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, ο αριθμός των οποίων σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΑΠ ξεπερνά τους 1.500, ενώ παράλληλα διατηρεί το Πανεπιστήμιο της Έδεσσας "ζωντανό" και λειτουργικό για την προσέλκυση και άλλων Τμημάτων από άλλα Πανεπιστήμια, κάτι που είναι ευκολότερο να γίνει σε ένα Πανεπιστήμιο που βρίσκεται σε λειτουργία.

Υπενθυμίζεται ότι η σύστασή του αποτέλεσε την θετική ευόδωση των συστηματικών προσπαθειών της κ. Τζάκρη που ξεκίνησαν το 2017 με την επίσκεψη του Προέδρου του ΕΑΠ κ. Καρδάση στην Έδεσσα ώστε να επιλυθούν μια σειρά από πολεοδομικά, νομικά, γραφειοκρατικά και πρακτικά ζητήματα. Θα ακολουθήσει η έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Έδεσσας του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας του ΕΑΠ. Αμέσως μετά θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες ώστε το Παράρτημα του Ανοικτού Πανεπιστημίου να λειτουργήσει κατά την νέα ακαδημαϊκή χρονιά (2018-2019) που ξεκινά τον Οκτώβρη.-

Δημοσιεύτηκε στις 11 Μαΐου, 2018


Σχόλια


pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

12:47 - Η κωμωδία ΄Στους 2 τρίτος…χωρεί’ στο Δημοτικό Θέατρο Μαυροβουνίου Σκύδρας

12:43 - Συνελήφθη ένα άτομο στην Πιερία για μη νόμιμη μεταφορά αλλοδαπών

12:39 - Σήμερα και αύριο στην Έδεσσα: Η ταινία των θερινών σινεμά που σπάει ταμεία και ξεγυμνώνει την πατριαρχία. ->Πέμπτη 25 και Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024: Πάντα υπάρχει το αύριο.

12:36 - Ο Λάκης Βασιλειάδης στη δεξίωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας: «50 Χρόνια Δημοκρατίας, 50 Χρόνια Πολιτικής Ομαλότητας»

12:33 - Φεστιβάλ Ολύμπου: Την Πέμπτη25 Ιουλίου στο Γυμνάσιο Λεπτοκαρυάς η Παιδική Θεατρική Παράσταση «Ο κροκόδειλοςCrocky και οι φίλοι του», της τιμώμενης χώρας Σερβίας με υπέρτιτλουςστα Ελληνικά

15:28 - Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

15:26 - Κλειστό το ΚΕΠ Κονταριώτισσας έως και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

15:22 - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: «Έχει κλονιστεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Δεν θα χαρίσουμε την ατζέντα για την ασφάλεια του πολίτη στη συντηρητική παράταξη»

15:20 - Θερινό ωράριο λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων του Δήμου Δίου-Ολύμπου

11:37 - Θεσσαλονίκη: Βρήκαν τους κλέφτες που άρπαξαν κοσμήματα 100.000 ευρώ προσποιούμενοι τους… τεχνικούς!