Pellanet

Στην Μαργαρίτα η Θ. Τζάκρη για τις ζημιές από το χαλάζι στην καλλιέργεια του κερασιού

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη βρέθηκε την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 στην Μαργαρίτα, το αγρόκτημα της οποίας την προηγούμενη Κυριακή επλήγη από χαλάζι που κατέστρεψε ολοσχερώς την καλλιέργεια του κερασιού.

Στη συζήτηση που είχε η κ. Τζάκρη με τους κατοίκους της Μαργαρίτας, της μετέφεραν ότι η ολική καταστροφή τους έχει φέρει σε απόγνωση, καθώς στην περίοδο της συγκομιδής του κερασιού είδαν τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς να πηγαίνουν χαμένοι,  εξανεμίζοντας κάθε προσδοκία για την απόκτηση εισοδήματος κατά την φετινή καλλιεργητική περίοδο, εφόσον το κεράσι αποτελεί μονοκαλλιέργεια.

Η κ. Τζάκρη ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους αγρότες ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ Βεροίας έχουν πραγματοποιήσει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα προεπισκόπηση στην Μαργαρίτα, όπου έγινε μια πρώτη εκτίμηση του ποσοστού της ζημίας, η οποία εκτιμάται ως σημαντική, αλλά και της έκτασης που έχει πληγεί, ενώ έχει ήδη ανοίξει αναγγελία ώστε να υποβληθούν δηλώσεις ζημίας από τους πληγέντες αγρότες, η προθεσμία για την οποία λήγει στις 15-6-2018.

Επειδή μάλιστα το σύνολο σχεδόν των αγροτών που έχουν πληγεί έχουν ήδη υποβάλει δηλώσεις ζημίας και δεδομένης της ύπαρξης ικανού αριθμού γεωπόνων - εκτιμητών στο Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Βεροίας η κ. Τζάκρη σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες  ενημέρωσε τους αγρότες ότι το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων στο αγρόκτημα της Μαργαρίτας θα αρχίσει την προσεχή Τετάρτη, ώστε να εξασφαλιστεί η αντικειμενικότητα των στοιχείων που θα οδηγήσει σε ένα δίκαιο για τον παραγωγό πόρισμα  εκτίμησης, αλλά και να επιταχυνθεί η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων στους παραγωγούς, που φέτος θα αποτελέσει και το μοναδικό τους εισόδημα.

Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουνίου, 2018


Σχόλια


pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

12:47 - Η κωμωδία ΄Στους 2 τρίτος…χωρεί’ στο Δημοτικό Θέατρο Μαυροβουνίου Σκύδρας

12:43 - Συνελήφθη ένα άτομο στην Πιερία για μη νόμιμη μεταφορά αλλοδαπών

12:39 - Σήμερα και αύριο στην Έδεσσα: Η ταινία των θερινών σινεμά που σπάει ταμεία και ξεγυμνώνει την πατριαρχία. ->Πέμπτη 25 και Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024: Πάντα υπάρχει το αύριο.

12:36 - Ο Λάκης Βασιλειάδης στη δεξίωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας: «50 Χρόνια Δημοκρατίας, 50 Χρόνια Πολιτικής Ομαλότητας»

12:33 - Φεστιβάλ Ολύμπου: Την Πέμπτη25 Ιουλίου στο Γυμνάσιο Λεπτοκαρυάς η Παιδική Θεατρική Παράσταση «Ο κροκόδειλοςCrocky και οι φίλοι του», της τιμώμενης χώρας Σερβίας με υπέρτιτλουςστα Ελληνικά

15:28 - Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

15:26 - Κλειστό το ΚΕΠ Κονταριώτισσας έως και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

15:22 - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: «Έχει κλονιστεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Δεν θα χαρίσουμε την ατζέντα για την ασφάλεια του πολίτη στη συντηρητική παράταξη»

15:20 - Θερινό ωράριο λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων του Δήμου Δίου-Ολύμπου

11:37 - Θεσσαλονίκη: Βρήκαν τους κλέφτες που άρπαξαν κοσμήματα 100.000 ευρώ προσποιούμενοι τους… τεχνικούς!