Pellanet

Στηριξη στις επιχειρήσεις του νομού ζήτησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου

Το Σάββατο 22 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση του Επιμελητηρίου Πέλλας και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας με την ευκαιρία του νέου έτους 2011 με μεγάλη επιτυχία στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων «Έπαυλις» στην Έδεσσα.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, η Υφυπουργός Εσωτερικών, αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Θεοδώρα Τζάκρη, οι βουλευτές του Νομού, Ηλίας Θεοδωρίδης, Βασίλειος Γιουματζίδης και Γεώργιος Καρασμάνης, ο. Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεωδορίδης Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, ο Επιτελάρχης της ΙΙ ΜΚ/Μ κ. Ιωάννης Καραπάνος, ο Αστυνομικός Δ/ντης κ. Παναγιώτης Λουκάς, οι Δήμαρχοι: Πέλλας κ. Γρηγόρης Στάμκος, Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου, Σκύδρας κ. Γεώργιος Χοϊδης, Πολιτευτές του Νομού Πέλλας, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Ομοσπονδιών, Εμπορικών Συλλόγων και Σωματείων Επαγγελματιών Ν. Πέλλας, Πρόεδροι Εργατικών & Πανεργατικών Κέντρων, Πρόεδροι Επιστημονικών και Πολιτιστικών Συλλόγων, Δημοσιογράφοι και Εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης καθώς και πάρα πολλοί επιχειρηματίες – μέλη του Επιμελητηρίου Πέλλας και πολλοί νέοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Νομό Πέλλας.
Χαιρετισμό απεύθυναν η Υφυπουργός Εσωτερικών αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Θεοδώρα Τζάκρη, οι βουλευτές του Νομού κ. Θεοδωρίδης Ηλίας, Βασίλειος Γιουματζίδης, Γεώργιος Καρασμάνης και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης οι οποίοι ανεγνώρισαν το τεράστιο έργο που προσφέρει το Επιμελητήριο Πέλλας, δήλωσαν την στήριξή τους στις παραγωγικές τάξεις του Νομού και στις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου, την διάθεσή τους να συνδράμουν σε κάθε προσπάθεια του Επιμελητηρίου Πέλλας καθώς και την αναγκαιότητα συνεργασίας όλων των φορέων ώστε να μπορέσει η Ελληνική κοινωνία και ο επιχειρηματικός κόσμος να βγεί από την οικονομική κρίση.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνης Τσώτσος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση, στα προβλήματα των παραγωγικών τάξεων, στη δυναμική και ουσιαστική στήριξη του Επιμελητηρίου Πέλλας και της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου προς τις επιχειρήσεις μέλη του και στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων τους.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη κρίσιμη περίοδο που διανύουμε για τις επιχειρήσεις και την Ελλάδα, στις συνέπειες που έχει υποστεί η επιχειρηματική κοινότητα με την φορολογική αφαίμαξη που έχει υποστεί από τις συνεχείς αλλαγές της φορολογίας, τις διαδοχικές αυξήσεις του ΦΠΑ και των συνεχών εκτάκτων εισφορών, τη συνεχή προσπάθεια του Επιμελητηρίου για την αντιμετώπιση και επίλυση προβλημάτων των επιχειρήσεων με ουσιαστικές παρεμβάσεις προς την κυβέρνηση, τα υπουργεία και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, επίσης έδωσε έμφαση στην ενημέρωση των μελών του Επιμελητηρίου από τα στελέχη του και αναφέρθηκε στο μεγάλο αριθμό των επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί σε επενδυτικά προγράμματα όπου ο Νομός κατέχει μια από τις υψηλότερες θέσεις σε απορρόφηση κονδυλίων. Οι Επιχειρηματίες του Νομού μας με επενδύσεις σε καινοτόμα προϊόντα, με έμφαση στη ποιότητα των προϊόντων τους βελτιώνουν συνεχώς την ανταγωνιστικότητά τους συμβάλλοντας στην ανάπτυξη τόσο την δικιά τους όσο και στην ανάπτυξη του Νομού μας. Αναφέρθηκε στον ρόλο των Επιμελητηρίων και στη καταλυτική συνεισφορά τους στη χάραξη και στην εφαρμογή αναπτυξιακής πολιτικής και ότι τα Επιμελητήρια πρέπει να έχουν Θεσμικό Ρόλο στη συνδιαμόρφωση με την πολιτεία όλων των αποφάσεων για την επιχειρηματική κοινότητα. Η καθυστέρηση στη προκήρυξη προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, η μείωση του προϋπολογισμού του α' κύκλου προγράμματος ΜΜΕ του ΕΣΠΑ και η αναμενόμενη τροποποίηση του Αναπτυξιακού Νόμου εξέπεμψαν αρνητικά μηνύματα στον Επιχειρηματικό Κόσμο. Επίσης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Ιορδάνης Τσώτσος έκανε την παρουσίαση του προγραμματισμού και των στόχων του Επιμελητηρίου για το νέο έτος που αφορούσαν την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων την στήριξη της τοπικής αγοράς του Νομού Πέλλας αλλά και την συντονισμένη διεκδίκηση για έργα υποδομών τα οποία είναι αναγκαία για το Νομό Πέλλας και κάλεσε σε άμεση συνεργασία όλους τους φορείς με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου. Κλείνοντας την ομιλία του επισήμανε την ανάγκη να στηρίξουμε και να εμπιστευτούμε τα τοπικά Ελληνικά προϊόντα μας και τα μικρομεσαία καταστήματα που είναι τα μόνα που μπορούν να συνεισφέρουν τα μέγιστα στην απασχόληση και στην ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας. Τέλος ευχήθηκε το νέο έτος 2011 να είναι δημιουργικό και παραγωγικό για τις επιχειρήσεις του Νομού μας.
Όπως έχει καθιερώσει το Επιμελητήριο Πέλλας βράβευσε τις επιχειρήσεις : Tην Επιχείρηση ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΑΛΑΝΤΖΗ Α.Β.Ε.Ε Για τη συνεισφορά της στην Ανάπτυξη του Νομού Πέλλας
Tην ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΑΛΒΑΔΟΠΟΙΙΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ & Σία Ο.Ε.Για τη συνεισφορά της στην Ανάπτυξη του Νομού Πέλλας
Tην Επιχείρηση AGRIFREDA A.B.E.E. Για τη συνεισφορά της στην Ανάπτυξη του Νομού Πέλλας
Την ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ Α.Ε. Για τη συνεισφορά της στην Ανάπτυξη του Νομού Πέλλας

Την ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΕΡΜΙΝΑΛ Α.Β.Ε.Ε Για τη συνεισφορά της στην Ανάπτυξη του Νομού Πέλλας
Την επιχειρηματία, ΑΣΠΑΣΙΑ ΑΤΜΑΤΖΙΔΟΥ Για την προσφορά της στον Εμπορικό Θεσμό.

Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιανουαρίου, 2011


Σχόλια

pellanet facebook