Pellanet

Στον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ο Διονύσης Σταμενίτης για το οδικό δίκτυο Έδεσσα – Γιαννιτσά – Χαλκηδόνα

Τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Σκρέκα επισκέφθηκε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης προκειμένου να του εκθέσει το ζήτημα της κατασκευής του οδικού δικτύου Έδεσσας – Γιαννιτσων – Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα ο Βουλευτής επισήμανε στον Υπουργό ότι: «Ο Νομός Πέλλας κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ πήρε ελάχιστα χρήματα για κατασκευή οδικών δικτύων. Με λύπη διαπιστώνουμε ότι και τώρα, στην κατάρτιση των καταλόγων της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, δεν προβλέπονται έργα για τον Νομό Πέλλας, ούτε ως συνεχιζόμενα ούτε ως νέα. Ένας Νομός με σημαντικές πλουτοπαραγωγικές πηγές, μεγάλη αγροτική παραγωγή και μεγάλες μεταποιητικές εξαγωγικές μονάδες, στερείται μεταφορικού δικτύου αντάξιου των ανωτέρω πλεονεκτημάτων του».

Επιπλέον, τόνισε ότι ο Νομός Πέλλας :
- Διαθέτει συνοριακή γραμμή 85 χιλιομέτρων, αλλά δεν διαθέτει καμία έξοδο προς τις όμορες χώρες και μέσω αυτών προς την Ευρωπαϊκή ενδοχώρα. Είναι ο μοναδικός νομός της μεθορίου που έχει αυτό το αρνητικό προνόμιο.
- Δεν διαθέτει έξοδο στην οδική ραχοκοκαλιά της Ευρώπης, που είναι η Εγνατία Οδός, ούτε ολοκληρωμένο σύγχρονο δίκτυο που να τον συνδέει με τη Θεσσαλονίκη.
- Διαθέτει οδικό δίκτυο, το οποίο είναι απαρχαιωμένο και κακοσυντηρημένο, η κατασκευή του οποίου χρονολογείται στη δεκαετία του '60.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ο κ. Σταμενίτης ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργού ώστε να ενταχθούν στο Νέο ΕΣΠΑ (Προγραμματική Περίοδο 2014-2020), ως συνεχιζόμενα ή νέα, τα έργα «Βελτίωση Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Έδεσσας Τμήμα Παράκαμψης Γιαννιτσών» και «Παράκαμψη Χαλκηδόνας», εκτιμώμενου προϋπολογισμού 200.000.000 ευρώ το καθένα, δίνοντας λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα.

Δημοσιεύτηκε στις 21 Νοεμβρίου, 2014


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

14:38 - Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

14:35 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους

14:30 - Οκτώβριος – Μήνας Ενημέρωσης και Πρόληψης για τον Καρκίνο του Μαστού –  1η ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11:48 - Δώδεκα ρόλοι, 45 λεπτά στη σκηνή και ένα θέατρο όρθιο στο χειροκρότημα    Ο Μάριος και το θεατρικό φυτώριο που ανθίζει στη Νέα Πέλλα

16:31 - Εξιχνίαση κλοπής

15:04 - Μάγεψε τους ακροατές του Πέλλα FM ο Μάριος από τη Νέα Πέλλα

17:45 - «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ¨ΤΣΟΥΦΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ¨»

17:18 - «Εκπαιδευτικές δράσεις εκτός σχολικής μονάδας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση» άρθρο με την άποψή του Ηλία Διαμαντόπουλου

10:15 - Ο «τολμηρός Μάριος» από τη Νέα Πέλλα στην πρώτη του παράσταση

14:54 - Δ.Α.Ο.Ε.: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις οικιών σε περιοχές των Νομών Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πιερίας και Χαλκιδικής