Pellanet

Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 ώρα 10:00 π.μ η  Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύδνας Κολινδρού με θέμα τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετό ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού κ. Ευάγγελος Λαγδάρης  ευχαρίστησε  τους προσκεκλημένους φορείς για την συμμετοχή τους στην συνεδρίαση, αλλά  κυρίως  για την έμπρακτη και άψογη συνεργασία που είχαμε στο πρόσφατο πλημμυρικό φαινόμενο στις 15-18 Νοεμβρίου 2017.

Ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού δίνοντας προτεραιότητα στην πρόληψη, όπως αντιπλημμυρικά έργα,  τον καθαρισμό ρεμάτων, καναλιών και φρεατίων είχε ως αποτέλεσμα την αποφυγή των καταστροφικών επιπτώσεων του πρωτόγνωρου πλημμυρικού  φαινομένου που γνώρισε η περιοχή μας τα τελευταία χρόνια.

Διαβεβαίωσε για την  ετοιμότητα που βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πύδνας Κολινδρού καθώς και οι εμπλεκόμενοι φορείς για την αντιμετώπιση κινδύνων, από πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετό την ενόψει της φετινής χειμερινής περιόδου τονίζοντας ότι "Θέτουμε ως μέλημά μας την προστασία των πολιτών".

Συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα ετοιμότητας και συνεργασίας μεταξύ των φορέων, οι προτεραιότητες επέμβασης κάθε φορέα σε περίπτωση συμβάντος και οι απαιτούμενες ενέργειες για αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τα φαινόμενα αυτά. Τονίστηκε η στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των αρμόδιων φορέων, η οποία αποτελεί κρίσιμο παράγοντα επιτυχίας, όπως και η ιδιαίτερα σημαντική συμβολή των εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων, που ανταποκρίνονται πάντοτε πρόθυμα.

Διατυπωμένη πρόθεση του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού είναι να αντιμετωπιστούν άμεσα όσα προβλήματα διαπιστώθηκαν ώστε να εξασφαλίζεται η ετοιμότητα αντιμετώπισης των κινδύνων και των δυσμενών επιπτώσεων από πλημμύρες και χιονοπτώσεις και παγετό .

       Διαβεβαιώνουμε τους Πολίτες ότι διαθέτουμε  ικανές και έμπειρες υπηρεσίες όπως επίσης και τον απαραίτητο εξοπλισμό που απαιτείτε κάθε φορά  καθώς και σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών Πολιτικής Προστασίας

Στην συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής   Προστασίας του Δήμου Πύδνας Κολινδρού  παραβρέθηκαν:

Ο Αντιδήμαρχος, κ. Κωνσταντίνος Κακάνης υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Όθων Παπαϊωάννου, ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΚΟΙ.ΝΕ κ. Ιωάννης Λιόλιος, η Πρόεδρος της Δ.Κ Κολινδρού κα. Δέσποινα Παπαργυρίου, ο Επίλαρχος  κ. Αχιλλέας Μπαρμαργύρης  της ΧΧΙV ΤΘΤ Λιτοχώρου  23 ΕΜΑ, ο Διοικητής του Α.Τ Πύδνας Κολινδρού κ. Σωτήριος Κακάνης, ο Τοπικός Αστυνόμος Κολινδρού κ. Γεώργιος Βασιλειάδης, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού κλιμακίου Κολινδρού κ. Γεώργιος Γρηγοριάδης, η  Προϊσταμένη Σχεδιασμού Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης κα. Κρυσταλλένια Γεωργιάδου, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων & Πολεοδομίας του Δήμου κ. Δημήτριος Καραμέλλιος ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ν. Πιερίας κ. Νικόλαος Χηνόπουλος, η Εκπρόσωπος του Κέντρου Υγείας Αιγινίου κα. Βασιλική Βλανίδου , ο Πρόεδρος Τ. Κ Καταχά κ. Ορφανίδης Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος Τ.Κ Ν. Αγαθούπολης κ. Πασχάλης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ Ρυακίων Κ. Βασίλειος Κακάνης και ο υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύδνας Κολινδρού κ. Γκέκας Θωμάς.

Δημοσιεύτηκε στις 4 Δεκεμβρίου, 2017


Σχόλια


pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

14:23 - Εργασίες καθαρισμού οδοστρώματος στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

14:21 - Δήμος Πέλλας-ΔΕΥΑΠ: Προσοχή στην κατανάλωση του πόσιμου νερού!

14:19 - Έτοιμος για όλα ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Παρίσι

14:15 - Περισσότερα από 22 κιλά ηρωίνης κατασχέθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας – Ήταν καλά κρυμμένα μέσα σε ξύλινο παιδικό κρεβάτι

14:02 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΕΔΕΣΣΗΣ

13:55 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΟΣΙΑΣ ΜΑΚΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΒΑΡΟΣΙ

13:54 - Θερινό σινεμά στην Έδεσσα

13:52 - Προωθώντας τη συνδεσιμότητα στην ύπαιθρο της Κεντρικής Μακεδονίας και γεφυρώνοντας το “ψηφιακό χάσμα” της τρίτης ηλικίας – Συμμετοχικό εργαστήριο στο πλαίσιο του έργου “XGain”

15:51 - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ

15:47 - Ακύρωση προγραμματισμένης συναυλίας Κλασικής Μουσικής λόγω πένθεου