Pellanet

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης με τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών των Λαϊκών Αγορών

Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας – Θράκης, Άγγελο Δερετζή και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας Θεσσαλίας και Θράκης Βασίλη Μακρίδη ενόψει της τελικής μορφής του νομοσχεδίου που αφορά στις Λαϊκές Αγορές.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να συζητηθούν οι προτάσεις των Ομοσπονδιών για τον εκσυγχρονισμό τους καθώς και η αντίθεσή τους στα σημεία τριβής και στις ανατροπές που προβλέπονται στο προσχέδιο νόμου που εστάλη σε πωλητές και παραγωγούς λαϊκών αγορών από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τους βρίσκει αντίθετους.

Η κ. Πατουλίδου διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των παραγωγών και πωλητών πως ο  κοινός στόχος του εκσυγχρονισμού των Λαϊκών Αγορών περνάει μέσα από τις ανάγκες των άμεσα ενδιαφερόμενων που είναι οι εργαζόμενοι, οι πωλητές, οι παραγωγοί οι έμποροι και κατά συνέπεια οι καταναλωτές.

Η μεταρρύθμιση με στόχο να εκσυγχρονιστούν και να ενδυναμωθούν οι λαϊκές αγορές δεν μπορεί να γίνει σ’ ένα συγκρουσιακό περιβάλλον.
Οι υπάρχουσες αρρυθμίες και τα προβλήματα που δημιουργούνται δεν θα λυθούν ανοίγοντας νέα πεδία αντιπαραθέσεων γι’ αυτό και παρουσιάζονται προτάσεις εκσυγχρονιστικού χαρακτήρα από την πλευρά των εκπροσώπων όλων των ομοσπονδιών όλης της χώρας.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η κ. Πατουλίδου «δεν είναι τυχαίο πως από την πρώτη στιγμή και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Αττικής στάθηκαν στο πλευρό των ανθρώπων των Λαϊκών Αγορών».
Ο εκσυγχρονισμός των λαϊκών απαιτεί πόρους και τα κατάλληλα εργαλεία.

Ο ρόλος της Αντιπεριφέρειας Μητροπολιτικής Ενότητας είναι να γεφυρώσει το χάσμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στο υπουργείο και των ανθρώπων των λαϊκών αγορών.
Η κ. Πατουλίδου κάλεσε την πολιτεία να αφουγκραστεί την αγωνία των χιλιάδων εργαζομένων, επαγγελματιών και  παραγωγών.

Δημοσιεύτηκε στις 23 Φεβρουαρίου, 2021


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!

18:05 - ΣΔΕ Γιαννιτσών, Ανοικτή εκδήλωση Διάχυσης αποτελεσμάτων κινητικοτήτων Erasmus+

18:01 - Υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλμωπίας και του Δήμου Γιαγκόντινα – Νέα προοπτική για την τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη

17:59 - Όταν ο Καμπανέλλης συνάντησε τον Μίκη : Μουσικοθεατρική παράσταση στον πεζόδρομο Γιαννιτσών!

13:14 - Ο Δημήτρης Τουτζάρης, από τη Farmer Secret στον PellaFm 103.3

12:22 - Συνέντευξη Φώτη Χατζόγλου, Περιφερειακού Συμβούλου ΠΕ Πέλλας στον PellaFm 103.3

23:16 - Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ – ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΑΜΙΛΛΑ ΚΟΥΛΙΕΒΑ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ

16:13 - τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

09:40 - Στα 21 της χρόνια η Ισμήνη Τσιντονίδου ταξιδεύει από τα Γιαννιτσά στις λυρικές σκηνές της Ευρώπης

14:24 - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-15:00 ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΕΣΣΑ, ΠΑΡΚΟ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ 11:30 πμ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ