Pellanet

Συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο

και τον Αρχηγό του ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο είχε την περασμένη εβδομάδα ο Βουλευτής Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, για το θέμα της παραχώρησης των στρεμμάτων των Στρατοπέδων Φιλιππάκου & Καψάλη Γιαννιτσών στους κατοίκους που τα κατέχουν. Ο κ. Τζαμτζής κατά τη διάρκεια της συνάντησης κατέθεσε επίσημα και επιστολή στην οποία ζητά να λυθεί το θέμα της παραχώρησης των στρεμμάτων στους κατοίκους που τα κατέχουν ώστε να τελειώσει πλέον η ταλαιπωρία των πολιτών που κατέχουν γη ιδιοκτησίας του ΤΕΘΑ στα Γιαννιτσά. Ο κ. Τζαμτζής στην επιστολή του προς τον αρμόδιο Υπουργό αναφέρει τα εξής:
«Κύριε Υπουργέ Εκατοντάδες κάτοικοι του Δήμου Γιαννιτσών από το 1944, ζουν σε μια ιδιότυπη «αιχμαλωσία». Τα δύσκολα εκείνα χρόνια κατοίκησαν δίπλα στο στρατόπεδο «Φιλιππάκου» στα Γιαννιτσά, σε χώρο που είχε παραχωρηθεί από τον Δήμο Γιαννιτσών, στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ). Ο χώρος αυτός είναι περίπου 24.000 τ.μ. (24 στρέμματα), είναι δίπλα στο στρατόπεδο, έξω όμως από τον περίβολο του στρατοπέδου, στα όρια του σχεδίου πόλεως και τα σπίτια έχουν άδεια ανέγερσης οικίας, ρεύμα από την ΔΕΗ νόμιμα, αλλά δεν ανήκει στους κατόχους η γη. Αυτή ανήκει στο ΤΕΘΑ και δεν μπορούν να κάνουν καμία δικαιοπραξία, δηλαδή ούτε μεταβίβαση περιουσίας στα παιδιά τους. Μέχρι σήμερα έγιναν πολλές ατελέσφορες όμως ενέργειες για την παραχώρηση αυτών των οικοπέδων στους κατοίκους, που τα κατέχουν εδώ και 60 χρόνια. Παρόμοια είναι και η περίπτωση των κατοίκων, πάλι στα Γιαννιτσά, που κατέχουν γη έξω από το στρατόπεδο «Καψάλη» περίπου 2.100 τ.μ. (2 στρέμματα). Κύριε Υπουργέ Επειδή πλέον η ταλαιπωρία των πολιτών που κατέχουν γη ιδιοκτησίας του ΤΕΘΑ στα Γιαννιτσά (στρατόπεδα «Φιλιππάκου» και «Καψάλη») πρέπει να τελειώσει. Επειδή η γη κατέχεται εδώ και 60 χρόνια από ανθρώπους που δεν έχουν οικονομική άνεση. Επειδή το ΤΕΘΑ σε παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν, έχει παραχωρήσει γη σ' αυτούς που την κατείχαν, δωρεάν. Κύριε Υπουργέ, Ζητώ να εξετάσετε τη δυνατότητα δωρεάν ή στην έσχατη περίπτωση, έναντι κάποιου συμβολικού τιμήματος, παραχώρησης των οικοπέδων που κατέχονται από κατοίκους των Γιαννιτσών, ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ, στα στρατόπεδα «Φιλιππάκου» και «Καψάλη».

Δημοσιεύτηκε στις 10 Απριλίου, 2013


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους

17:58 - Επιβολή διοικητικού προστίμου σε Πέλλα

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά