Pellanet

Συνάντηση του Υπουργού Αγροτ. Ανάπτυξης & Τροφίμων με αντιπροσωπεία της Ε.Κ.Ε. για την παραγωγή συμπυρήνου ροδακίνου

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017 συνάντηση του Υπουργού Αγροτ. Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ε. Αποστόλου με αντιπροσωπεία της Ε.Κ.Ε. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής.

Βασικό αντικείμενο της συζήτησης η δυνατότητα της βιομηχανίας να αποροφήσει την φετινή μεγάλη παραγωγή συμπυρήνου ροδακίνου εννοουμένου βεβαίως ότι στην συνέχεια θα υπάρχει η δυνατότητα εξαγωγής αυτών των προιόντων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Προέδρου της Ε.Κ.Ε. θετικό στοιχείο για την επερχόμενη παραγωγική περίοδο είναι τα πολύ χαμηλά αποθέματα κομπόστας. Αντίθετα προβληματισμό προκαλούν τα αποθέματα του χυμού που είναι υψηλά για την εποχή.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην ποιότητα των προιόντων. Στην Ε.Κ.Ε. εκτιμάται ότι τα συμπύρηνα ροδάκινα που πληρούν τις ποιοτικές προδιαγραφές, που είναι πολύ γνωστές στους παραγωγούς μας, θα απορροφηθούν στο σύνολο, εφ’ όσον η παραγωγή κυμανθεί σε επίπεδα 60-70% πάνω από την περυσινή.
Η βελτίωση της ποιότητας της α’ ύλης και συνακόλουθα της κομπόστας, θα μας δώσει την δυνατότητα επανάκαμψης σε αγορές που χάθηκαν τα προηγούμενα χρόνια λόγω μέτριας ποιότητας και δυσανάλογου κόστους.

Στην συνέχεια τέθηκε το θέμα των παράνομων εξαγωγών καθώς και των παράνομων τόπων παραλαβής (στέκια) για την αντιμετώπιση του οποίου η Ε.Κ.Ε. κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις που ο κ. Υπουργός έλαβε υπόψη του.

Επίσης συζητήθηκε ο τρόπος συμμετοχής της μεταποίησης στην υπο σύσταση Διεπαγγελματική, συζητήθηκαν προτάσεις για τα προγράμματα προβολής, για την καλύτερη πρόβλεψη της παραγωγής κ.α.

Τέλος εκφράσθηκε η έντονη ανησυχία των μελών της Ε.Κ.Ε. για την πιθανότηα να μην καλυφθούν οι απαιτούμενες βάρδιες στα εργοστάσια, αφού μέχρι στιγμής οι αιτήσεις των εποχιακά εργαζομένων υπολοίπονται του απαιτούμενου μεγέθους.

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που θα διαπιστώσουμε τις παραγωγικές δυνατότητες των αγρών που φυτεύθηκαν από το 2012 και μετά.
Με καλή συμεργασία παραγωγών, μεταποιητών και Πολιτείας, μπορύμε να πετύχουμε το καλύτερο για τον τόπο.

Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουνίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:36 - Λάκης Βασιλειάδης, Συνέντευξη PellaFm 103,3 για το Μουσείο της Πέλλας, Λουτρά Πόζαρ και Χιονοδρομικό

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!

18:05 - ΣΔΕ Γιαννιτσών, Ανοικτή εκδήλωση Διάχυσης αποτελεσμάτων κινητικοτήτων Erasmus+

18:01 - Υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλμωπίας και του Δήμου Γιαγκόντινα – Νέα προοπτική για την τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη

17:59 - Όταν ο Καμπανέλλης συνάντησε τον Μίκη : Μουσικοθεατρική παράσταση στον πεζόδρομο Γιαννιτσών!

13:14 - Ο Δημήτρης Τουτζάρης, από τη Farmer Secret στον PellaFm 103.3

12:22 - Συνέντευξη Φώτη Χατζόγλου, Περιφερειακού Συμβούλου ΠΕ Πέλλας στον PellaFm 103.3

16:13 - τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

09:40 - Στα 21 της χρόνια η Ισμήνη Τσιντονίδου ταξιδεύει από τα Γιαννιτσά στις λυρικές σκηνές της Ευρώπης

14:24 - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-15:00 ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΕΣΣΑ, ΠΑΡΚΟ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ 11:30 πμ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ