Pellanet

Συνάντηση του Υπουργού Αγροτ. Ανάπτυξης & Τροφίμων με αντιπροσωπεία της Ε.Κ.Ε. για την παραγωγή συμπυρήνου ροδακίνου

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017 συνάντηση του Υπουργού Αγροτ. Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ε. Αποστόλου με αντιπροσωπεία της Ε.Κ.Ε. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής.

Βασικό αντικείμενο της συζήτησης η δυνατότητα της βιομηχανίας να αποροφήσει την φετινή μεγάλη παραγωγή συμπυρήνου ροδακίνου εννοουμένου βεβαίως ότι στην συνέχεια θα υπάρχει η δυνατότητα εξαγωγής αυτών των προιόντων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Προέδρου της Ε.Κ.Ε. θετικό στοιχείο για την επερχόμενη παραγωγική περίοδο είναι τα πολύ χαμηλά αποθέματα κομπόστας. Αντίθετα προβληματισμό προκαλούν τα αποθέματα του χυμού που είναι υψηλά για την εποχή.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην ποιότητα των προιόντων. Στην Ε.Κ.Ε. εκτιμάται ότι τα συμπύρηνα ροδάκινα που πληρούν τις ποιοτικές προδιαγραφές, που είναι πολύ γνωστές στους παραγωγούς μας, θα απορροφηθούν στο σύνολο, εφ’ όσον η παραγωγή κυμανθεί σε επίπεδα 60-70% πάνω από την περυσινή.
Η βελτίωση της ποιότητας της α’ ύλης και συνακόλουθα της κομπόστας, θα μας δώσει την δυνατότητα επανάκαμψης σε αγορές που χάθηκαν τα προηγούμενα χρόνια λόγω μέτριας ποιότητας και δυσανάλογου κόστους.

Στην συνέχεια τέθηκε το θέμα των παράνομων εξαγωγών καθώς και των παράνομων τόπων παραλαβής (στέκια) για την αντιμετώπιση του οποίου η Ε.Κ.Ε. κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις που ο κ. Υπουργός έλαβε υπόψη του.

Επίσης συζητήθηκε ο τρόπος συμμετοχής της μεταποίησης στην υπο σύσταση Διεπαγγελματική, συζητήθηκαν προτάσεις για τα προγράμματα προβολής, για την καλύτερη πρόβλεψη της παραγωγής κ.α.

Τέλος εκφράσθηκε η έντονη ανησυχία των μελών της Ε.Κ.Ε. για την πιθανότηα να μην καλυφθούν οι απαιτούμενες βάρδιες στα εργοστάσια, αφού μέχρι στιγμής οι αιτήσεις των εποχιακά εργαζομένων υπολοίπονται του απαιτούμενου μεγέθους.

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που θα διαπιστώσουμε τις παραγωγικές δυνατότητες των αγρών που φυτεύθηκαν από το 2012 και μετά.
Με καλή συμεργασία παραγωγών, μεταποιητών και Πολιτείας, μπορύμε να πετύχουμε το καλύτερο για τον τόπο.

Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουνίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:30 - Τιμητική βράβευση του Νίκου Γεωργιάδη από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας

13:10 - Στηρίζουμε την 24ωρη απεργία της ΔΟΕ και την 3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026

12:58 - «Check in για 2» ΕΔΕΣΣΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00

12:55 - «Check in για 2» ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00

11:10 - Εορτασμός «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου

10:56 - ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ – «Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ»

12:02 - Από τα Γιαννιτσά στην Κρακοβία: Το 1ο Γυμνάσιο σε μια ευρωπαϊκή εμπειρία μάθησης και συνεργασίας.

12:00 - ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ (ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ) ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11:56 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων της 114ης Επετείου της Απελευθέρωσης των Γιαννιτσών

11:53 - 11ος Νυχτερινός Δρόμος Νερού Έδεσσας – Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2025