Pellanet

Συνάτηση του Πρωθυπουργού με τους ιδιοκτήτες περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών της Κ. Μακεδονίας

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των ιδιοκτητών περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι συγκεκριμένοι σταθμοί βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη με την εταιρεία Digea, που έχει αναλάβει την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων πανελλαδικά και ζητάει από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ένα υπέρογκο ποσό μηνιαίως, προκειμένου να εκπέμψει το σήμα τους. O πρωθυπουργός εξέφρασε την συμπαράσταση και τη στήριξη που διατίθεται να προσφέρει στην ελεύθερη ενημέρωση, ενώ υποσχέθηκε ότι θα διερευνηθεί το θέμα της Digea. Για το ζήτημα ενημερώθηκε εκτενώς και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Μετά το τέλος των συναντήσεων οι ιδιοκτήτες εξέφρασαν την ικανοποίηση τους από το περιεχόμενο της συνάντησης και την ελπίδα ότι η αλλαγή κυβέρνησης θα βάλει ένα τέλος στη σκανδαλώδης τακτικές της Digea. ι τηλεοπτικοί σταθμοί αρνούνται να καταβάλλουν το παράλογο όπως τονίζουν μηνιαίο τέλος των 3.600 ευρώ που τους ζητάει η εταιρεία για να εκπέμπει το σήμα τους. Πρόκειται για τα κανάλια EURO, Time, Γνώμη, Pella και Eγνατία TV. Υπενθυμίζεται ότι η Digea αποτελεί κοινοπραξία επτά τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας με ίσα μερίδια. Πρόκειται για το Mega, τον ANT1, το Star, τον Alpha, τον ΣΚΑΪ, το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV και το ALTER, το οποίο δεν συμμετέχει προς το παρόν λόγω πτώχευσης. Ουσιαστικά πέντε μεγαλοεπιχειρηματίες, οι γνωστοί-άγνωστοι και κρατικοδίαιτοι, προσπαθούν μετά τις παράνομες άδειες λειτουργίας, τώρα να δημιουργήσουν ένα τηλεοπτικό κι ενημερωτικό ολιγοπώλιο.

πηγή: liberty.gr

Δημοσιεύτηκε στις 22 Φεβρουαρίου, 2015


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:47 - Ένταξη του Έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Σκύδρας»

15:08 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πέλλας κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης

15:04 - Η Έδεσσα επενδύει στην αγροβιοποικιλότητα και τον βιώσιμο τουρισμό

14:57 - Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης – Θεσσαλονίκης

14:37 - 4η συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης του έργου “DeepTechValleys” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

14:32 - Με θετικό πρόσημο έκλεισε το διήμερο για την ομάδα βόλει ΠΑΣ  Ίκαρος Έδεσσας, σημειώνοντας δύο σημαντικές νίκες στις τρεις αναμετρήσεις.

14:29 - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 2026

13:35 - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

17:55 - Δήμος Έδεσσας Άθληση για Όλους

12:51 - Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας