Pellanet

Συνεργασία της Θ. Τζάκρη με τον Υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή για το θέμα της μετεγκατάστασης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Έδεσσας

Δέσμευση του Υπουργού για άμεση επίλυση του θέματος σε συνεργασία με τον νέο Δ/κτη της 3ης ΥΠΕ

Επαναπροκηρύχθηκαν οι θέσεις για επικουρικό παθολόγο και παιδίατρο στο Νοσοκομείο της Έδεσσας - καλύφθηκαν οι θέσεις αναισθησιολόγου και ψυχιάτρου για το Νοσοκομείο Γιαννιτσών

Συνεργασία είχαν σήμερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Τζάκρη και ο Υπουργός Υγείας κ. Π. Κουρουμπλής για το σοβαρότατο θέμα της μετεγκατάστασης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού από τον ακατάλληλο χώρο στο υπόγειο του παλαιού κτιρίου του Νοσοκομείου της Έδεσσας, όπου λειτουργεί σήμερα, παρέχοντας τις υπηρεσίες της σε πάνω από 70 αιμοκαθαρόμενους ασθενείς, σε κατάλληλο προς τούτο χώρο στο ισόγειο του παλαιού κτιρίου.
Όπως εξήγησε η κ. Τζάκρη στον Υπουργό Υγείας, στον οποίο μάλιστα κατέθεσε σχετικό υπόμνημα παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, οι σημερινές συνθήκες λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου της Έδεσσας είναι επιεικώς απαράδεκτες και για τους εργαζομένους αλλά ΚΥΡΙΩΣ για τους ασθενείς που λόγω της φύσης της ασθένειάς τους είναι αναγκασμένοι να περνούν πολλές ώρες κάθε εβδομάδα στο κρεβάτι της αιμοκάθαρσης.
Η βουλευτής ανέφερε μάλιστα ότι είναι έτοιμη η προμελέτη των κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών έργων που απαιτούνται για την μεταφορά της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στον χώρο των πρώην εξωτερικών ιατρείων στο ισόγειο του Νοσοκομείου. Η προμελέτη αυτή κατατέθηκε στο Υπουργείο Υγείας με το αρ. 11568/15-10-2014 έγγραφο του Νοσοκομείου Έδεσσας και είναι ύψους 680.251,00 ευρώ με όλα τα έξοδα συμπεριλαμβανόμενα.
Σύμφωνα με την κ. Τζάκρη η μεταφορά αυτή κρίνεται άκρως απαραίτητη για την συνέχιση της λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί εδώ πως η συγκεκριμένη Μονάδα είναι η μοναδική δημόσια Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο νομό Πέλλας και καλύπτει συνολικά πάνω από 70 νεφροπαθείς του νομού και της ευρύτερης περιοχής που εξυπηρετούνται μέσω αυτής.
Ο κ. Υπουργός μετέφερε στην κ. Τζάκρη ότι προτεραιότητα της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών περίθαλψης σε όλους τους ασθενείς γενικά και σε αυτούς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση, οι οποίοι λόγω της φύσης της ασθένειάς τους περνούν πολλές ώρες κάθε εβδομάδα στις αντίστοιχες μονάδες, οι συνθήκες λειτουργίας στις οποίες πρέπει να καταστούν αξιοπρεπείς και βιώσιμες για ασθενείς, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που υπηρετεί σε αυτές. Δεσμεύθηκε δε ότι σε συνεργασία με τον νέο διοικητή της 3ης ΥΠΕ το ζήτημα θα επιλυθεί άμεσα.
Επιπλέον η κ. Τζάκρη συζήτησε με τον Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα και το θέμα της πρόσληψης επικουρικών ιατρών ειδικοτήτων παθολόγου, παιδιάτρου, ψυχιάτρου και αναισθησιολόγου στα δύο νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών. Ενημερώθηκε δε ότι με την προκήρυξη που έληξε στις 7-1-2015 θα διοριστεί μέσα στο μήνα ένας γιατρός αναισθησιολόγος και ένας ψυχίατρος στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, ενώ σήμερα (5-2-2015) επαναπροκηρύχθηκαν οι θέσεις του παθολόγου και του παιδιάτρου για το Νοσοκομείο της Έδεσσας, θέσεις για την κάλυψη των οποίων δεν είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον κατά την προηγούμενη προκήρυξη.-

Δημοσιεύτηκε στις 5 Μαρτίου, 2015


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

15:37 - ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥ ΣΤΗ PELLA TV

15:32 - Συνάντηση του Περιφερειάρχη Α. Τζιτζικώστα με τον Υπουργό Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο και τον ΥΜΑΘ Κ. Γκιουλέκα

15:27 - Αποκατάσταση κλιματισμού στην κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών

15:23 - Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την απώλεια του Γιώργου Αλεξόπουλου

15:14 - Ο Κόσμος αγκάλιασε την ιδέα του … EDESSA CHERRY FESTIVAL

11:57 - Έως τις 30 Ιουνίου 2024 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους

11:52 - Παραστάτη καραγκιόζη στα Γιαννιτσά

11:35 - Στα πάτρια εδάφη αναπαύεται πλέον ο ήρωας της Κύπρου Κωνσταντίνος Τσιτιρίδης από την Κρύα Βρύση -Υποδοχή των λειψάνων του με τιμές από τον Ελληνικό Στρατό και το Δήμο Πέλλας!

11:27 - Λάκης Βασιλειάδης: «Η Πέλλα τιμά σήμερα έναν ακόμα ήρωα που έπεσε υπέρ πατρίδος».

11:24 - Παρών στις πυρκαγιές στους πρόποδες του Πάικου ο Δήμαρχος Πέλλας – «Ιδιαίτερη προσοχή από όλους»