Pellanet

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΣΠΑΡΑΓΓΙΟΥ

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Στο δημοτικό κατάστημα του Δήμου Μεγάλου Αλεξάνδρου στους Γαλατάδες πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ έκτακτη σύσκεψη για το μέλλον του σπαραγγιού και τις αναμενόμενες αποζημιώσεις. Ο Δήμαρχος Μεγάλου Αλεξάνδρου κ. Ανέστης Μακρίδης, μετά από αίτηση των σπαραγγοπαραγωγών Πέλλας και Ημαθίας για την πραγματοποίηση σύσκεψης με τους επίσημους φορείς, διοργάνωσε την συνάντηση αυτή, προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν εδώ και καιρό τους αγρότες. Η ανταπόκριση από τους φορείς ήταν άμεση. Συγκεκριμένα στη σύσκεψη παραβρέθηκαν η υφυπουργός Εσωτερικών κα Τζάκρη Θεοδώρα, οι βουλευτές Ν. Πέλλας κ. Θεοδωρίδης Ηλίας, κ. Καρασμάνης Γεώργιος, οι πολιτευτές Πέλλας κ. Αντωνίου Αστ., κ. Δραγούμης Σωτήρης, κ. Ταμτζής Ιορδάνης, κ. Χατζηαντωνίου Χρήστος, ο Δήμαρχος Πλατέος κ. Δημητριάδης Φώτιος, ο Δ/ντής Πολιτικής Γης Ν. Πέλλας κ. Παπαθανασίου Γρηγόρης, ο γεωπόνος κ. Σδράκας Αθαν., δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Μεγάλου Αλεξάνδρου, εκπρόσωποι των σπαραγγοπαραγωγών Ν. Πέλλας και πλήθος από παραγωγούς του προϊόντος και από τους δύο Νομούς, οι οποίοι παρενέβησαν με ερωτήσεις ή παρατηρήσεις κατά την διάρκεια της σύσκεψης.
Οι επίσημοι φορείς, από την πλευρά του ο καθένας θεώρησαν δίκαιο το αίτημα για αποζημίωση, γεγονός άλλωστε που επιβεβαιώνει και ο ΕΛΓΑ, ο οποίος έχει κάνει θετική εισήγηση για τις εν λόγω αποζημιώσεις.
Δεσμεύσεις τέθηκαν τόσο από την υφυπουργό κα Τζάκρη Θεοδώρα όσο και από τους βουλευτές του Ν. Πέλλας, ότι οι αποζημιώσεις από την καταστροφή της παραγωγής λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών θα δρομολογηθούν σύντομα.

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Μεγάλου Αλεξάνδρου
Αλμυρού Ζωή

Δημοσιεύτηκε στις 16 Νοεμβρίου, 2009


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027