Pellanet

Σύσκεψη για το σπαράγγι

Ο Βουλευτής Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής συμμετέχοντας στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο επιμελητήριο Πέλλας για τα προβλήματα στις εξαγωγές σπαραγγιού αλλά και τη μειωμένη παραγωγή ,τοποθετούμενος στην σύσκεψη τόνισε τα εξής:
« 1) Επεσήμανε την ανάγκη να δημιουργηθεί είτε διεπαγγελματική οργάνωση για το σπαράγγι , είτε όπως προτάθηκε στη σύσκεψη, Πανελλήνια Ομοσπονδία Σπαραγγοπαραγωγών ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ουσιαστικής παρέμβασης τόσο στην αγορά όσο και στην πολιτεία για την προώθηση του προϊόντος αλλά και την ενημέρωση του κόσμου ως ένα προϊον υψηλής διατροφικής αξίας δίνοντας τη δυνατότητα έτσι στους σπαραγγοπαραγωγούς να έχουν παρέμβαση τόσο στην αγορά, για τις πωλήσεις του προϊόντος σε καλές τιμές όσο και στη διαφήμισή του προϊόντος.
2)Αναφέρθηκε στη δυνατότητα να προωθηθεί το σπαράγγι προς τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και στα Νοσοκομεία .
3)Ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη για τις τηλεφωνικές επαφές που είχε με τον Υφυπουργό Εξωτερικού Εμπορίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τη δέσμευση που ανέλαβε ο κ. Βαρβιτσιώτης για άμεση διαφήμιση του Ελληνικού σπαραγγιού στη Γερμανική αγορά όπου κατευθύνεται η πολύ μεγάλη ποσότητα σπαραγγιών που εξάγεται.
Επίσης ο κ.Τζαμτζής δήλωσε στην σύσκεψη ότι θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις όπως έχει κάνει πάντοτε μέχρι σήμερα τα αιτήματα τα οποία θα εμπεριέχονται στο πόρισμα το οποίο θα εκπονήσουν το Επιμελητήριο σε συνεργασία με τους εξαγωγείς σπαραγγιού και τους αγροτικούς συνεταιρισμούς που εμπορεύονται το σπαράγγι και αυτά αφορούν α) την ένταξη στο νέο ΤΕΜΠΜΕ των φορέων αυτών και β)την ενίσχυση τους για την ζημιά που έχουν υποστεί .
Τέλος, ο κ.Τζαμτζής αναφέρθηκε στο πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι σπαραγγοπαραγωγοι οι οποίοι λόγω μειωμένης παραγωγής πρέπει να ενισχυθούν από την πολιτεία (μέσω ΕΛΓΑ) καθώς και στήριξη των εργαζομένων στους εξαγωγικούς φορείς οι οποίοι ιδιαίτερα φέτος θα είναι δύσκολο να συμπληρώσουν τα 110 ένσημα που απαιτούνται για να δικαιούνται ένταξη στο ταμείο ανεργίας.
Σχετικά με τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ οι οποίοι δουλεύουν σε εποχιακές βιομηχανίες, βιοτεχνίες , εξαγωγικές επιχειρήσεις κλπ να σημειωθεί ότι ο κ. Τζαμτζής κατέθεσε στις 8 Απριλίου μαζί με 9 ακόμη συναδέλφους βουλευτές τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας ¨αναδιοργάνωση του σώματος επιθεώρησης εργασίας (ΣΕΠΕ) ¨ ,με την οποία τροπολογία ζητούν την κατάργηση του άρθρου 53 παράγραφος 1 του νόμου 3581/ 2006 και επαναφορά της προηγούμενης διάταξης του νόμου του 2000.

Δημοσιεύτηκε στις 23 Απριλίου, 2009


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

20:54 - Συνέντευξη με τον Ευάγγελο Θωμά, πρ. Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Πολιτικής Προστασίας-Δημοτικό Σύμβουλο Έδεσσας στον PellaFm, 103,3

15:09 - Beyohd the Wanes ένα ντοκιμαντέρ παγκοσμίου προβολής για την κωπηλασία

14:55 - Η ‘Μάχη της Λάσπης’ έφερε ένα μεγάλο βραβείο στην Ακρολίμνη Πέλλας

13:23 - Ο Επιθεωρητής Ντρέικ και η Μαύρη Χήρα- του David Tristram σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου στην Αριδαία!

14:34 - Καλοκαιρινή συναυλία της Χορωδίας ΚΑΠΗ Δήμου Έδεσσας στο Βαρόσι

21:39 - Αναζητώντας την Πέλλα στους παλαιούς χάρτες

21:33 - Άμεσα συνελήφθη ένα άτομο που προσπάθησε να εξαπατήσει ημεδαπό άνδρα στην Πέλλα, με τη ”μέθοδο του λογιστή”

21:27 - Δυναμική η φετινή συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη BEYOND Expo 2026

20:13 - Συνέντευξη με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού δήμου Πέλλας, Ευφροσύνη Μερεμητσάκη στον pellaFm 103,3

16:17 - Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2026