Pellanet

Συζήτηση για έρευνα του υπεδάφους της περιοχής μας

Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου συναντήθηκε με τον διαπρεπή Εδεσσαίο γεωλόγο κ. Παντελή Παπάζη και τον Σύμβουλο της Δημοτικής Κοινότητας Έδεσσας κ. Γιώργο Τσώνη, με αντικείμενο συζήτησης ενδεχόμενη έρευνα του υπεδάφους συγκεκριμένων περιοχών του Δήμου Έδεσσας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της επιστημονικής συνάντησης για την προετοιμασία του φακέλου που αφορά τη χρηματοδότηση της μελέτης του φράγματος Στραβοποτάμου, καθώς ο κ. Παπάζης βοήθησε την επιστημονική ομάδα με πολύτιμα στοιχεία και πληροφορίες για την περιοχή. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατάρτισης του φακέλου για τη χρηματοδότηση της μελέτης του φράγματος Στραβοποτάμου συζητήθηκε η χρησιμότητα - αναγκαιότητα σύμφωνα με τους επιστήμονες, που εντυπωσιάστηκαν από τον υδατικό πλούτο της περιοχής – κατάρτισης χαρτών και υποβάθρων για το υπέδαφος συγκεκριμένων περιοχών. Για το λόγο αυτό ο κ. Παπάζης προσφέρθηκε να βοηθήσει με τις πολύτιμες γνώσεις και τις γνωριμίες του με ομάδες επιστημόνων και Πανεπιστημιακά ιδρύματα, προκειμένου να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη καταγραφή με το ελάχιστο δυνατό κόστος. Η συγκεκριμένη καταγραφή στο υπέδαφος της περιοχής θα αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο, τόσο για τη διαχείριση του υδάτινου δυναμικού όσο και για άλλες χρήσεις, καθώς θα καταγραφεί οτιδήποτε (δίκτυα, κατασκευές, υποδομές κλπ) υπάρχει στο υπέδαφος των περιοχών που θα διερευνηθούν.

Δημοσιεύτηκε στις 14 Νοεμβρίου, 2014


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

15:08 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πέλλας κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης

15:04 - Η Έδεσσα επενδύει στην αγροβιοποικιλότητα και τον βιώσιμο τουρισμό

14:57 - Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης – Θεσσαλονίκης

14:37 - 4η συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης του έργου “DeepTechValleys” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

14:32 - Με θετικό πρόσημο έκλεισε το διήμερο για την ομάδα βόλει ΠΑΣ  Ίκαρος Έδεσσας, σημειώνοντας δύο σημαντικές νίκες στις τρεις αναμετρήσεις.

14:29 - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 2026

13:35 - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

17:55 - Δήμος Έδεσσας Άθληση για Όλους

12:51 - Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας

13:31 - Το «απόλυτο» σε νίκες ξανά για την ομάδα βόλεϊ  ΠΑΣ Ίκαρο Έδεσσας – Εντυπωσιακό 3 στα 3 το Σαββατοκύριακο!