Pellanet

Τα ονόματα των επτά υποψηφίων Αντιπεριφερειαρχών

του συνδυασμού «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Χαρακτηριστικό της συνέντευξης τύπου ήταν το γεγονός ότι ο νυν Νομάρχης Θεσσαλονίκης πήρε πίσω τελικά την υποψηφιότητα του αδελφού του Διονύση Ψωμιάδη, μετα τα όσα ειπώθηκαν τις τελευταίες ημέρες και κυρίως μετά το «βέτο» που έθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Οι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν εκπροσωπούν τους επτά νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, και ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο νυν Νομάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ο οποιος είναι ο υποψηφιος Αντιπεριφερειάρχης του Νομού Ημαθίας.
Όλοι οι υποψήφιοι είναι οι εξής:

ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αγγελή. Γεννήθηκε το 1959. Εφοριακός στο επάγγελμα. Διετέλεσε Αντινομάρχης Χαλκιδικής (2007-2010).

ΝΟΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ
ΓΚΟΥΝΤΕΝΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Παναγιώτη. Γεννήθηκε το 1961. Έγγαμος με 2 παιδιά. Πτυχιούχος Γεωπόνος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε Αντινομάρχης Κιλκίς (2008- 2009).

ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Ιωάννη. Γεννήθηκε το 1956 στην Κρύα Βρύση. Παντρεμένος, πολύτεκνος με τέσσερα παιδιά. Έχει πτυχίο Αρχιτέκτονα Μηχανικού. Διετέλεσε Δήμαρχος Κρύας Βρύσης (1990-2002). Από το 2006 έως σήμερα είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στη Νομαρχία Πέλλας.

ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Θεοδώρου. Γεννήθηκε το 1955 στο Κλείτος Κοζάνης. Έγγαμος με 1 γιο. Φοροτεχνικός, δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο της εστίασης και του τουρισμού ενώ ασχολήθηκε επαγγελματικά με την παραδοσιακή δημοτική μουσική. Είναι Νομάρχης Ημαθίας.

ΝΟΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ του Ιωάννη. Γεννήθηκε το 1964. έχει μία κόρη. Δικηγόρος Παρ' Αρείω Πάγω. Είναι Αντινομάρχης Πιερίας.

ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Μωυσή. Γεννήθηκε το 1942. Πολιτικός Μηχανικός.
Διετέλεσε Δήμαρχος Σερρών (2000-2003).

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Γεωργίου. Γεννήθηκε το 1978. Τέως Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Α' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης (2007- 2009).

Δήλωση του Παναγιώτη Ψωμιάδη:
«Πριν 3 μήνες σ' αυτή την αίθουσα, σας ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και μάλιστα θα θυμάστε, ότι σας τόνισα ότι το χρίσμα το πήρα από την κοινωνία και κάλεσα τα κόμματα να στηρίξουν την υποψηφιότητά μου. Σ' αυτήν την πρόσκληση ανταποκρίθηκαν η Νέα Δημοκρατία και o ΛΑΟΣ. Εγκαίρως, ξεκινώντας τις περιοδείες στους νομούς, αφουγκράστηκα τις αγωνίες, τους προβληματισμούς και τις προσδοκίες, καθώς και την πίστη του λαού της Μακεδονίας, ότι, ενωμένοι, μπορούμε να προβάλουμε και να πετύχουμε την ανάδειξη των δυνατοτήτων της Περιφέρειάς μας.

Δεν σας το κρύβω ότι είναι μια δύσκολη περίοδος για τα κόμματα, την πολιτική και τους πολιτικούς. Έπρεπε όμως να πείσουμε για τις προθέσεις μας,, τις δυνατότητές μας και το πετύχαμε. Γιατί πίσω μας έχουμε ένα τεράστιο έργο στο Νομό Θεσσαλονίκης, που αποτελεί ένα αδιάσειστο στοιχείο ότι μπορούμε όλοι μαζί να σηκώσουμε ψηλά την Κεντρική Μακεδονία. Επισκέφθηκα πάνω από 20 φορές τον κάθε Νομό της Περιφέρειας, συζητώντας με απλούς πολίτες και κατανοώντας τα προβλήματά τους. Οι τοπικές κοινωνίες απαιτούν αλήθεια και δουλειά και όχι υποσχέσεις και μεγάλα λόγια.

Είμαι στην ευχάριστη θέση, μετά από επίπονη προσπάθεια και διαδικασία να σας παρουσιάσω τους υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες. Στοιχεία που μέτρησαν για την επιλογή τους, ήταν η σχέση τους με την Αυτοδιοίκηση, με την πολιτική, με την κοινωνία, η διάθεσή τους και η προσφορά τους, η ικανότητά τους, το ήθος τους, η εντιμότητα τους και η κοινή αποδοχή. Μέσα στα κριτήρια για την επιλογή τους, ήταν επίσης η πολιτική τους προσωπικότητα και όχι τι ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές. Η επιλογή έγινε μεταξύ ισάξιων υποψηφίων και ήταν πολύ δύσκολη. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους εκδήλωσαν ενδιαφέρον και όλοι έχουν θέση στον αγώνα μας. Αλλά δυστυχώς, ο νόμος επιτρέπει μόνο επτά υποψηφίους. Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο τους».

Δημοσιεύτηκε στις 1 Σεπτεμβρίου, 2010


Σχόλια

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες για την άμεση απομάκρυνση του
αγροτικού εξοπλισμού τους που βρίσκεται εντός των γεωτεμαχίων ιδιοκτησίας
Δ.ΥΠ.Α. (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) επί της οδού Σαλαμίνος του
οικισμού Κρύας Βρύσης Πέλλας, προκειμένου η Υπηρεσία να προβεί στον
απρόσκοπτο καθαρισμό και αποψίλωσή τους.


pellanet facebook