Pellanet

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Μέσα σε ένα γεμάτο Πνευματικό Κέντρο στη Σκύδρα, ολοκληρώθηκε η Γενική Συνέλευση των ροδακινοπαραγωγών της Πέλλας, το βράδυ της Κυριακής 20 Ιουνίου, μετά την πρόσκληση της Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πέλλας προς όλους τους φορείς. Το συμπέρασμα ένα. Ότι, δηλαδή, οι παραγωγοί δεν πρόκειται να παραδώσουν φέτος ούτε ένα ροδάκινο εάν η τιμή δεν είναι ικανοποιητική (0,35) ώστε να μπορούν να επιβιώσουν, όπως τονίζουν, σε μια χρονιά που κατά τα άλλα διαφαίνεται ευνοϊκή.
«Οι κονσερβοποιοί δεν μας απαντάνε για την τιμή, δεν ξεκαθαρίζουν τη θέση τους και τρενάρουν τη δουλειά ώστε να μας φτάσουν μέχρι την τελευταία στιγμή που θα μπει ο κόσμος στα χωράφια και μετά να μας πουν για την τιμή. Αυτό όμως φέτος δεν θα γίνει. Είμαστε αποφασισμένοι να αφήσουμε τα ροδάκινα πάνω στα δέντρα εάν δεν έχουμε ικανοποιητική τιμή» επεσήμανε ο εκπρόσωπος της «Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών» Τάσος Χαλκίδης.
Η τιμή που ζητούν οι παραγωγοί είναι 35 λεπτά το κιλό και δηλώνουν ότι δεν είναι πλέον διατεθειμένοι να κουβαλούν «νερό με το κόσκινο». «Τέλειωσαν τα ψέματα, δεν μπορούμε να παραδώσουμε ροδάκινο κάτω από το κόστος και το κόστος είναι 25 λεπτά. Αυτό είναι άδικο για όλους. Εμείς δεν έχουμε κάτι με τις βιομηχανίες, αλλά να επιβιώνει και ο αγρότης. Πρέπει να ζήσουμε. Είναι η ευκαιρία φέτος, αφού όλες οι συνθήκες ευνοούν…» τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Μενηίδας, Τάσος Κυραλίδης... Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Γιαννιτσών, Κυριάκος Τσάτσος τόνισε ότι η Ένωση δεν χρωστάει ούτε σεντ και είπε χαρακτηριστικά: «Αν δεν γίνει κάτι και σ' αυτή τη σύσκεψη, θα πέσει αλυσοπρίονο. Το Υπουργείο λέει δεν έχει χρήματα, δεν θα δώσει αποζημιώσεις. Για τον Λαναρά όμως είχε. Θα πάμε να διεκδικήσουμε όλοι μαζί». Τα του Καίσαρως, τω Καίσαρι Η αγανάκτηση ήταν έκδηλη και οι περισσότεροι παραγωγοί έδωσαν το μήνυμα: «Πρέπει να μπει τέρμα στις ομαδούλες παραγωγών που μας έβαζαν τρικλοποδιές και πήγαιναν με τους βιομήχανους. Πρέπει να καθαρίσουν από το σινάφι μας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Είναι καιρός να δώσουμε σαφές μήνυμα στους βιομήχανους και τους πουλημένους» συμφώνησαν όλοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνέλευση δεν παρευρέθη ούτε ένας βουλευτής του νομού μας, έλειπαν αρκετοί πρόεδροι Συνεταιρισμών ενώ ήταν παρόντες ο Νομάρχης, Μ. Καραμάνης, ο δήμαρχος Σκύδρας, Γ. Χοίδης, ο δήμαρχος Μενηίδας, Τ. Παπαδόπουλος-που με το ζόρι τον εντόπιζες ανάμεσα στους αγρότες στις πίσω θέσεις- ο πρώην βουλευτής, Ι. Τζαμτζής, πρόεδροι και μέλη ενώσεων από Ημαθία και Λάρισα, εκπρόσωποι της ΓΕΣΑΣΕ, ο πρόεδρος και στελέχη της ΕΑΣ Γιαννιτσών. ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 Χριστίνα Κωστογλίδου Παπαδοπούλου

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουνίου, 2010


Σχόλια

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες για την άμεση απομάκρυνση του
αγροτικού εξοπλισμού τους που βρίσκεται εντός των γεωτεμαχίων ιδιοκτησίας
Δ.ΥΠ.Α. (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) επί της οδού Σαλαμίνος του
οικισμού Κρύας Βρύσης Πέλλας, προκειμένου η Υπηρεσία να προβεί στον
απρόσκοπτο καθαρισμό και αποψίλωσή τους.


pellanet facebook