Pellanet

Τέρμα τα προνοιακά επιδόματα για ολόκληρο το νομό Πέλλας-Πώς θα λυθεί το πρόβλημα

Για το θέμα του οικονομικού αδιέξοδου που έχει περιέλθει ο Δήμος Έδεσσας το οποίο, αναδείξαμε πρώτοι μέσα από το ''Ράδιο Πέλλα'' όταν ο Δήμαρχος Έδεσσας Δ. Γιάννου γνωστοποίησε ότι «το ταμειακό έλλειμμα ανέρχεται περίπου στα 4.800.000ευρώ από τα οποία το 1.153.849 ευρώ φαίνεται να έχει πληρωθεί στην εφορία από τον πρώην δήμο Έδεσσας χωρίς να έχουν πραγματικά πληρωθεί»… Σήμερα θα δούμε την εξέλιξη στο ζήτημα στο ''Ράδιο Πέλλα'' 103,2 fmστην εκπομπή ''Μαζί στην Πρώτη Γραμμή''…υπάρχει περίπτωση να ξεμπλοκάρουν οι λογαριασμοί; Τι θα γίνει με τους μισθούς των εργαζομένων και τα προνοιακά επιδόματα; Διότι οι πολιτικές εξελίξεις εμποδίζουν και τον δήμο να λειτουργήσει. Λόγω των χρεών παρελθόντων ετών προς την εφορία έχουν «μπλοκαριστεί» οι τραπεζικοί λογαριασμοί και καθίσταται αδύνατη η λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου. Σημαντικό ζήτημα προκύπτει και για τους υπολοίπους δήμους του νομού Πέλλας, καθώς τα προνοιακά επιδόματα, ΑΜεΑ, κλπ. περνούν από την Έδεσσα και στη συνέχεια διοχετεύονται στους άλλους τρεις δήμους. Ένα επιπρόσθετο εμπόδιο είναι η καθυστέρηση στις τακτικές επιχορηγήσεις, που έχει αναγκάσει τους δήμους να σηκώσουν ψηλά τα χέρια και να βρίσκονται ένα μόλις μήνα πριν την παύση πληρωμών. Ακόμη και μικροπροβλήματα όπως το κλείσιμο λακκούβας δεν θα μπορούν να υλοποιηθούν…«Δεν μπορούμε να τακτοποιήσουμε υποχρεώσεις προς τρίτους, δεν μπορούμε να πληρώσουμε μισθούς εργαζομένων, ενώ δημιουργούνται και κοινωνικά προβλήματα καθώς δεν θα μπορέσουμε να δώσουμε τα προνοιακά επιδόματα για τους δημότες», μας είπε ο δήμαρχος Έδεσσας ενώ τόνισε ότι το μέλημά του είναι η καθαρή διαχείριση του Δήμου και όχι ο καταλογισμός ευθυνών. «Το δημόσιο χρήμα πρέπει να το σεβόμαστε». 

Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαΐου, 2012


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27