Pellanet

Τέσσερα ακόμα πτυχία από το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών

  • Έγκριτοι μουσικοί και μουσικολόγοι στις επιτροπές

 

Τέσσερα ακόμα πτυχία (προηγήθηκε το πτυχίο κιθάρας του Νίκου Σιδηρόπουλου) αποδόθηκαν από το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών του Δήμου Πέλλας αυτή την εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα, η Μαρία Χατσιλίδου (τάξη πιάνου Ισίδωρου Σισιόλα) κρίθηκε πτυχιούχος πιάνου και οι Μυροφόρα Θεοδωρίδου, Κατερίνα Τσέκρελη και Ευάγγελος Παντελίδης (τάξη Ανώτερων Θεωρητικών της Μουσικής, Ευθύμιου Μαυρίδη), πτυχιούχοι Αρμονίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι επιτροπές στις δύο αυτές, κατευθύνσεις απαρτίστηκαν από έγκριτους μουσικούς-μουσικολόγους όπως ο Δρ Βασίλειος Κίτσος, διδάσκων Ανώτερων Θεωρητικών και Σύνθεσης του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, ο Δρ Ιωάννης Ζγούρας, Επικουρος Καθηγητής Πιανιστικής Συνοδείας του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ο Νίκος Κυριόσογλου, διδάσκων του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, «ένας εξαιρετικός πιανίστας» σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», ύστερα από σύμπραξή του ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Το υψηλό κύρος των σολιστών-καθηγητών που  προσκαλούνται ως μέλη επιτροπών στις εξετάσεις που διοργανώνονται από το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών διασφαλίζουν την αντικειμενικότητα στη βαθμολογία, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα των αποδιδόμενων πτυχίων και διπλωμάτων.

Από πλευράς μελών, ο Βασίλης Κίτσος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η αποδοχή η μη της πρόσκλησης εξαρτάται από το κύρος αυτού που σε προσκαλεί, αναφερόμενος στον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ωδείου, Ιωάννη Ανδρόνογλου, Δρ Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών του Δήμου Πέλλας εύχεται στους αποφοίτους του καλή και δημιουργική πορεία!

Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουνίου, 2024


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:39 - Συνέντευξη Δημάρχου Πέλλας Στάθη Φουντουκίδη στον Pella FM 103,3

14:44 - Κάλεσμα προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες

14:23 - Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός Μουσική εγκατάσταση Πόλεμος και «Ειρήνη;» 5, 6 Αυγούστου 2026 | Αρχαία Έδεσσα, Αρχαιολογικός Χώρος Λόγγου

14:19 - Τοποθέτηση Λάκη Βασιλειάδη για την Αναθεώρηση του Συντάγματος: «Σε τέτοιες κορυφαίες θεσμικές διαδικασίες υπάρχει μόνο η ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές»

16:35 - Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Champions League!

16:27 - Όλυμπος: Εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Ομόφωνη η απόφαση Ο Όλυμπος αναγνωρίστηκε ως φυσικό και πολιτιστικό αγαθό εξέχουσας οικουμενικής αξίας για την ανθρωπότητα

16:18 - ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

16:15 - Εργασίες συντήρησης οδοφωτισμού στην Ενωτική Οδό Σίνδου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

11:36 - Λάκης Βασιλειάδης, Συνέντευξη PellaFm 103,3 για το Μουσείο της Πέλλας, Λουτρά Πόζαρ και Χιονοδρομικό

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!